Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Povinnost označit pozemek se psem..
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
petr26
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 20:47
- Nahlásit

Nechci tady lidi uvádět do velkých pochybností, ale když už tady vedeme takovou diskuzi, tak já bych si možná nebyl jistý ani tím bytem. Když si vezmeš obsah nutné obrany, tak ty se můžeš bránit pokud útok trvá či hrozí (útok na osobu, majetek apod.) a přitom můžeš způsobit újmu přiměřenou povaze a intenzitě útoku (říká se o stupeň vyšší než útok). Tzn. pokud tě někdo napadne a tvůj pes ho kouse, tak určitě půjde o n. obranu. Pokud však po kousnutí útočník přestane útočit tzn. útok již netrvá měl by pes přestat kousat. Když však při nutné obraně pes pokouše útočníka, tak že na následky zemře máš asi problém, protože obrana nebyla přiměřena útoku. Samozřejmě záleží jak útočník útočník útočí (pěstmi, nožem, pistolí atd..) Tak a teď k bytu. Zloděj krade v bytě (myslím že to ani nestihne) útok hrozí a pes jej napadne (pašáák ) a pokouše. Ptám se bude útok psa přiměřen tomu, že někdo chtěl v tvém bytě "jenom krást" ? A to se nebavím o tom, že opravdu ten zloděj nestihne nic vzít a útok proti překážce (dveří, oknu) již skončil. Je tu pouze hrozíci útok proti majetku, ale jak pes (samotný) odhadne tu přiměřenou obranu? Sám nevím jak by se to řešilo a myslím, že jen tak ti nikdo na to neodpoví. Chtělo by to nějaký konkretní takový případ. Na druhou stranu každý případ je originál a záleží na maličkostech jo a na soudci jak se vyspí. Samozřejmě z logiky věci vyplývá, že by se mělo jednat vždy o nutnou obranu (viz. ten případ jak ten chatař nalíčil na zloděje samostříl a ten mu prostřelil nohu, naposledy co jsem o tom slyšel, tak soud shledal, že se jednalo o NO). Tzn. že si myslím, že i v tom bytě by to mělo projít. Fakt ho musí ale dle mě jen pokousat a ne zardousit.
Jediné řešení je abysme všichni měli hafana tak vycvičeného, že ten jej pouze bude vyštěkávat až příjde páníček. Já bych si u toho mého nebyl jistý

Jo a proč tu není nějaký právník !!??

moll
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 21:22
- Nahlásit

petr26
hafana tak vycvičeného, že ten jej pouze bude vyštěkávat až příjde páníček

pokud bude lupič dostatečně psychicky odolný, task sejme psa z povrchu zemského, v klidu vyloupí byt a odejde hrdě vchodem.

taky jsem slyšela, že zloděj opouštěl byt s rancem nakraddených věcí, majitel přišel a snažil se ho zastavit - zranění bylo prokazatelně zezadu a majitel byl odsouzen za neoprávněnou obranu, protože jemu osobně už nic nehrozilo, neboť lupič už byt v klidu opouštěl a obrana tedy byla zcela nepřiměřená.
a když ti lupič psa zabije, tak se vlastně vůbec nic neděje

podle mě rachor psa za zavřenými dveřmi musí být takový, aby lupiče přešla chuť zkoumat, co je v bytě

Berčová
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 20:57
- Nahlásit

moll
to je krásný....takže když budu mít barák, zahradu s plotem s označením že mám psa, a pes si bude pobíhat po zahradě a vleze tam zloděj, pes ho pokouše tak mu jako ještě mám zaplatit za ošetření?? Twe ať jdou s takovýma zákonama do prdele, že to tak musím říct. To vyjd nastejno, jako kdybych tomu zlodějíčkovi podala např televizi mezi dveřma. Takže pak zbývá jedině možnost, postavit si na zahradě vysokou zeď do který psa umístím-kotec se mi jeví jako nevhodný páč co kdyby si náhodou milej zlodějíček šel pejska pohladit a ten by mu ukousl prst, že. A v tom případě je rovnou dobrý se s tím zlodějem domluvit, pozvat ho na kafe a dát mu na výběr co si vezme ne?

moll
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 21:22
- Nahlásit

Berčová
takže když budu mít barák, zahradu s plotem s označením že mám psa, a pes si bude pobíhat po zahradě a vleze tam zloděj, pes ho pokouše tak mu jako ještě mám zaplatit za ošetření?

nejen, že zaplatíš za ošetření, ale půjdeš k soudu, že tvůj pes pokousal člověka.
můj bejvalej šéf pracoval svýho času několik měsíců v nigerii v jakémsi výzkumném ústavu. tam jim kradli jeden přístroj a vždycky ho chtěli vyměnit zpátky za kozu. tak se s domorodcama domluvil, že jim bude dávat pravidelně každý týden jednu kozu a oni nechají přístroj na pokoji. a všichni byli spokojení.
další - poněkud surová odposlechnutá rada - pokud pes někoho sejme, nesmí zůstat žádná stopa, ani zkrvavený trenýrky.................pak jsi ty i tvůj pes v pohodě a bezpečí

Berčová
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 21:50
- Nahlásit

moll
Nj.... ty zákony vymýšlí fakt totální hňupové... Zajímalo by mě, jestli když si pořídím na hlídání kozu která zloději natrhne rohem prdel, jestli mu za to taky budu platit hehe... ale nesjpíš jo, jak jinak..A ještě se strachovat, aby z toho chudáček zlodějíček neměl nějaký trvalý následky jako třeba panicekj strach z koz a nežaloval mě pro ublížení na zdraví s trvalým následkem
Je vidět, že ti kteří vymýšlí zákony hledně psů, o nich pramálo-a někdy ani to- ví...

moll
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 06:53
- Nahlásit

Berčová
ti kteří vymýšlí zákony hledně psů, o nich pramálo-a někdy ani to- ví...

šak právě - jestlí ví vůbec něco jiného než stav svého konta

Berčová
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:33
- Nahlásit

moll
No to nejspíš jo, ale jak koukám tak asi neví kolik dostávají NORMÁLNÍ lidi plat-některý ceny v obchodech jsou vražedný(a nemyslím jen jídlo...)

younglady
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:41
- Nahlásit

Gája
Hledám tě!! Máme se prý domluvit, že budeme spolu v chatce, tak mi prosííím na piš na kim_my@centrum.cz
Děkujuuuuuu

Gája
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 12:38
- Nahlásit

younglady
teď jsem to objevila a už jsme domluvené, to je moc fajn, koukala jsem na tvoje stránečky, máš je moc hezké... krásné fotečky, těším se na říjen..

younglady
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 12:44
- Nahlásit

Gája
děkuji

Gája
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 12:56
- Nahlásit

younglady
nemáš vůbec zač.. hlavně mně dostalo to hlídání... to je fakt skvělé, že tuhle možnost nabízíš, takových lidí opravdu moc není, co někomu pomůžou bez nároku na zisk...

wikyp
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2006 23:30
- Nahlásit

Je to postavené na hlavu, ale je to tak. Já sice mám vlastní pozemek, který si logicky chci zabezpečit, ale když mi ho štěk bude bránit, mám smůlu. I když mi na pozemek vleze zloděj, můj pes ho samozřejmě zneškodní. Ale problém je v tom, že pes ho zneškodnil ještě před tím, než něco stihl ukrást, proto já nemohu vlastně dokázat, že šel krást. A pokud bude zloděj tvrdit, že byl opilý a chtěl si jen zkrátit cestu domů (v opilosti lidi napadají různé věci), jedná se o nepřiměřenou obranu (ochranu) svého majetku. A prů... je na světě, i když logika je jinde. Zákon bohužel také.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání