Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / 50 tisíc psů padlo za oběť kampani proti vzteklině
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 20:16
- Nahlásit

Nejméně 50 tisíc psů padlo za oběť kampani proti vzteklině v provincii Jün-nan na jihozápadě Číny. Masové vybíjení zvířat nařídila provinční vláda poté, co tři místní obyvatelé zemřeli po pokousání psy. Informovala o tom čínská média.
1.8. 2006 19:45

ŠANGHAJ - Akce trvající pět dní připomínala obrázky z akčních filmů. Likvidační jednotky odebíraly psy majitelům přímo na ulici a na místě je zabíjely. V noci přijížděly do vesnic, kde hlukem vyprovokovaly psy ke štěkání a poté je odstraňovaly. Ušetřeni byli pouze psi, které používá armáda, a vycvičení policejní psi.
Za utracení vlastního psa 14 korun

Úřady nabídly každému majiteli částku pět jüanů (asi 14 Kč), pokud si svého čtyřnohého miláčka zabije sám. "S cílem zabránit přenosu této hrozné nemoci na lidi jsme se rozhodli psy zabít," vysvětlil stručně agentuře Nová Čína důvody nařízení mluvčí provinční vlády.

Podle listu Shanghai Daily bylo jen letos od psa pokousáno okolo 360 z 200 000 obyvatel provincie. Mezi třemi oběťmi byla i čtyřletá holčička.

Proti masakrům se ohradila Světová zdravotnická organizace (WHO), podle níž měl být větší důraz kladen na prevenci než na represi. V posledních letech byl v Číně zaznamenán velký nárůst úmrtí lidí na nákazu vzteklinou.

V roce 2004 na ni podle oficiálních statistik zemřelo 2651 Číňanů, počty za loňský rok nebyly zveřejněny. Své miláčky nechávají očkovat proti této nemoci asi jen tři procenta majitelů. Ve více než miliardové Číně přitom vlastní psy asi 70 procent domácností.

Novinky, ČTK, DPA

nemethova5
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 20:22
- Nahlásit

Mucholabka
nazdar,tak to je sila,ale na druhou stranu,co by jsi cekala od komunisticke ciny?

michalm
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 20:23
- Nahlásit

hnus

Kamca
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 20:24
- Nahlásit

Mucholabka
Likvidační jednotky odebíraly psy majitelům přímo na ulici a na místě je zabíjely.

hrůůůza, tohle kdyby mi někdo udělal, tak bych se asi zbláznila

brut
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 20:50
- Nahlásit

Mucholabka
U nich už mně nepřekvapí vůbec nic

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 21:47
- Nahlásit

Hlavně že vyrábějí hračky pro psy... Napadají mě taková slova, že Trotelchen by mě okamžitě deklasoval z fce moderátora...

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 21:51
- Nahlásit

Oni nevyrábějí hračky pro psy, vyrábějí hračky ze psů

Klárča
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 22:19
- Nahlásit

Tak teď su sedím s vykulenýma očama a s pusou dokořán... hajzlové . Na nic se těď nezmožu....

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2006 04:13
- Nahlásit

all

No a to je přesně to, co mě na Vás lidičky štve...nekde nějaký senzace chtivý novinář napíše takovýhle srdceryvný zpravodajství a by jste hned naměko.....

A co myslíte, není jedno, jestli je pozabíjej nebo snědí.

pokud byste to náhodou nevěděli, na Zemi se živí psím masem cca 1 000 000 000 lidí.

krom toho se spousta psů chová jako užitková převážně kožešinová zvířata a jsou například ztahování z kůže zživa...každej den, dnes i zítra přímo na tržištích, štěňata zašlapávána do země apod......

a to nám nevadí...čekáme, až nám někdo poví mnohem menší zlo...pak reagujeme

co myslíte, co by nám řekli indové n vybíjení dobytka?

http://www.jlodown.com/
skoukněte ta videa...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2006 04:15
- Nahlásit

Terri
Napadají mě taková slova, že Trotelchen by mě okamžitě deklasoval z fce moderátora...
jen co odkoupím tento server, zabannuji Tě )

MORIE
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2006 06:44
- Nahlásit

VYBÍT ČÍNSKOU RASU!!!!

michalm
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2006 07:16
- Nahlásit

MORIE
VYBÍT ČÍNSKOU RASU!!!!
jenze v tu chvili jsi presne tam co oni...

wami
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2006 07:41
- Nahlásit

nemuzeme-li zmenit svet, menme aspon to, co je pod nasim vlivem...

takze si zametme pred vlastnim prahem, koukneme se okolo a prilozme ruku k dilu tam, kde je to potreba - kdyby tohle udelal kazdy, mame na zemi raj...

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2006 08:30
- Nahlásit

Je to hrozný, šílený a příšerný, ale je to jen kapka v moři jiných zvěrstvech páchaných na psech, lidech a jakýchkoliv jiných živých tvorech. O mnohých věcech nemáme ani ponětí a buďme rádi, člověk by se z toho musel zbláznit a stejně tomu nezabrání.

Terri
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2006 09:51
- Nahlásit

Trotelchen
nekde nějaký senzace chtivý novinář napíše takovýhle srdceryvný zpravodajství a by jste hned naměko.....
To bylo i v Tv. Původně jsem si ale myslela, že jde jen o potulné psy a ne že cvaknou po všech, to mi přijde i docela absurdní...

zvířata a jsou například ztahování z kůže zživa...každej den, dnes i zítra přímo na tržištích, štěňata zašlapávána do země apod......
no ono, když jsou občas ve válkách "vytahovány plody z těla matek" nebo shazován napalm či další chuťovky, tak se vlastně není co divit, že...

co myslíte, co by nám řekli indové n vybíjení dobytka?
Tohle srovnání mi nepřipadá vhodné, protože jakýkoliv dobytek nebyl nikdy v širším měřítku "používán" coby přítel člověka

jen co odkoupím tento server, zabannuji Tě
bojim bojim, copa je to za hrůzostrašnou nadávku ten ban?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání