| Autor |
Zpráva |
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 07:22
- Nahlásit
URL
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 07:30
- Nahlásit
Z toho článku akorát vyplývá to, že je to stejné jako dřív (protože žádný předpis vymezující převoz zvířete v osobním automobilu neexistuje). Teď záleží na jenom na tom, na jakýho fízla narazíte (ostatně, také stejně jako dřív) .
Zodpovědný majitel psa by však měl svého psa zabezpečit, nikoli ze strachu z pokuty, ale ze strachu o svoji bezpečnost a bezpečnost svého miláčka.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 07:31
- Nahlásit
Zrovna včera jsem měla schůzku s rozhodčími ohledně zkoušek, které pořádám na podzim. Prý mimo jiné musí být CELOU DOBU zkoušek přítomen privátní veterinář (ne jen ráno udělat přejímku jako dřív) a když někdo přiveze psa v kufru (jako ne v kombíku), tak má právo ho poslat domů.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 07:34 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit
no, pořád z toho vyplývá ta možnost, obrátit se v případě nesouhlasu s pokutou na tu komisi, jak píšou v článku... V zákoně jednoznačně nikde není, jak má pes být přepravován a policajt nemůže řidiči nařizovat, co je podle něho bezpečná přeprava...
My jezdíme se dvěma psy - jeden je "pod mýma nohama" vepředu před sedadlem spolujezdce, druhý na zadním sedadle právě v tom "lůžku", té plachtě, co zamezuje psovi volný pohyb po autě. Uvažuju i o pořízení těch pásů, ale mám obavy, aby se mi na tom pes "neoběsil"....v autě sice leží, ale pořád mění polohy, pořád si přelehává, aby mu bylo pohodlněji na zadní nohy (má DKK), takže fakt jako nevím, co bych musela udělat, abych se zavděčila policajtům....
Nejspíš nic, protože, když budou chtít prudit, budou prudit i když budu mít psa ve schráně, v kufru (prostorného kombi samozřejmě) a připoutaného
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 07:39
- Nahlásit
My jezdíme tak, že mám feňulu taky před svýma nohama na podlaze. Taky polehává a mění polohy. Dřív jsem ji vozila na klíně, ale to byla dost otravná, pořád po mě lezla a měla tendenci sápat se na manžela. Tak jsme ji naučili být u noh. Myslím, že je to pro ni i lepší, protože tam na ni fouká větrák, když ho manžel zapne od noh. Klimu bohužel nemáme, ale když jsem jela s kamarádkou, tak to schálně pustila od noha a malá se tam hned sama vrhla a lehla si. Na policajty jsme ještě nenarazili, co ji máme. Ale dovedu si představit, že narazit na nějakýho kreténa, tak mu nebude vhod žádný místo, kde pes bude...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 07:43
- Nahlásit
A to nedej bože když budete mít psa, který si dovolí na cajta štěknout. Tak to máte za tisíce 4, bo máte drzého psa.
Já vozím doginy ve formanu vzadu v zavazadlovém prostoru a už jsem taky narazila na cajta, co mi řekl, že by měly být v kleci. Já se s ním nepřu, možná že by měly, ale to bych tu klec pro dvě dogy asi musela vést na vozíku za autem.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 07:43
- Nahlásit
Já vozím psiska vzadu na sedačkách. Stará leží a mladá kouká z okýnka, nebo leží na zadní desce. Ale do 14 dnů budu mít klece
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 07:51
- Nahlásit
monika
To je fakt. A kde vozíte kokřici? Nebo ta už s vámi nejezdí?
|
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 07:56
- Nahlásit
Syska
Kokřice je proti doginám drobek a jezdí pod nohama spolujezdce na zemi vpředu. Nikdy s tím neměla problémy. Zalehne a chrní celou cestu.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 07:58
- Nahlásit
Teoreticky by melo stacit, kdyz mam psa na sedackach, ze mam za prednimi sedackami sit...
Ale je fakt, ze strasne zalezi, na koho clovek narazi...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 07:58
- Nahlásit
monika
No to jsem chtěla slyšet. To je jako u nás. Tess teda nezalehne a nechrní (možná kdybychom jeli dýl, ale zatím jsme s ní na žádný delší cestě nebyli, max tak tři čtvrtě hodiny), sedí a kouká po nás a občas má tendenci vylézt na klín, ale stačí nesmíš a zase si sedne. To je to vození na klíně, co jsme dřív provozovali. Ale určitě si zvykne i na tu podlahu, už tak jela několikrát.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 08:08
- Nahlásit
Syska
Ona kdysi seděla na sedadle vedle mě, ale pak mi nějak porostl zadek a už se tam nevleze tak musí být na zemi. Jí to ale nevadí, celou cestu prospí, i krátkou.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 09:14
- Nahlásit
Mně dostalo tohle:
Speciální automobilová psí výbava vyjde na 400 až 1300 korun. Kvalitní plastový box stojí kolem 400 Kč, pásy od 500 do 800 Kč, lůžko 900 až 1300 Kč. Zájem o ně je značný.
Který kvalitní plastový box stojí kolem 400 Kč??? Tak leda pro křečka, ne???
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 09:16
- Nahlásit
Jandula
Možná na čivavu...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 09:23
- Nahlásit
Jandula
Ketrin
Taky si lámu hlavu, který plastový box může stát 400 korun....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 09:24
- Nahlásit
Mel
prosim, ty s tim svym nuklearnim hovadkem o jakekoliv plastove veci radeji vubec neuvazuj ....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 09:24
- Nahlásit
Mel
Co jsem koukala, tak velikostně na Sáru by mě box vyšel na cca 5000 Kč... To fakt nejsem blázen, ani nevím, kam bych ho dala...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 09:31
- Nahlásit
Jandula
Jo, mě taky na Garyho.... ale 400 korun - to je snad zase nějaká hypermarketová akce??? To snad nestojí boxy ani na kočky, ne?
Jirikovo
Ty mlč a radši kup Ronie plastový box za 400 kaček
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 09:50
- Nahlásit
Mel
mohla bys uz vedet, ze ®onie nepotrebuje zadny box, protoze sporadane sedi na zadni sedacce. a kdyby nekdo prudil, tak na rozdil od tebe mam v aute sit a muzu ji prehodit za predni sedacky a bude klid .... zacni setrit na sit a budes v pohode
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 09:54
- Nahlásit
Jirikovo
hele, u vás se to teda ale hemží policajtama, zrovna včera když jsem jedny setřásla, napojili se druhý.... fakt začínám bejt celkem na nervy, že nemám psa v kufru zabezpečenýho....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 09:55
- Nahlásit
Mel
to vis, chytaj opilce jako ses ty s nebezpecnym zviretem ve voze ... mne zas v noci nekdo ukradl z auta antenu, takze policajti nahaneji tebe misto aby strezili muj majetek ...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 11:50
- Nahlásit
chichi, když to tu čtu, tak se budu asi muset jenom modlit, aby nás žádný cajt nezastavil...Akouš, ten se nevzrušuje a jakmile vleze do auta, zalehne mi pod nohama a spí, ale Griffča, jak ho bolí při ležení v autě ty zadní, tak se každou chvíli mele a když jedeme pomalu nebo zastavíme, musíme mu otvírat okýnka, neb má tendenci zvracet.... Taky je vůči cizím lidem hodně nedůvěřivý a ze strachu trochu blafe....Díky nevyléčitelné nemoci očí má pořád pohled "psa Baskervillského" no a blafnout s tím "pohledem" na cajta neznalého situace....tak asi bez pokuty taky neodjedu...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 11:52
- Nahlásit
Evik
no a blafnout s tím "pohledem" na cajta neznalého situace....
a co teprve, kdyby ho po blafnuti jeste tim otevrenym okynkem pozvracel ...
ale na druhou stranu bych se toho nebal. pes nesmi ohrozit ridice a spolucestujici. o pozvraceni a postraseni a ohrozeni policajtu tam neni ani slovo. teda v pripadech, kdy policajt neni zaroven spolucestujicim, ale to tady asi neresime ...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 11:57
- Nahlásit
Ketrin
Půjdu trochu mimo téma - to s tím veterinářem na zkouškách, to je nějaká novinka? vždycky stačilo udělat veterinární přejímku... my teda pořádali zkouška na jaře a teď v létě nás to čeká znovu, ale u nás byl rozdíl ten, že jsme to měli v rámci tábora, takže se udělala veterinární přejímka na začátku tábora, a pak už nic - to by jako měl být privátní veterinář s námi na celém táboře?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 12:41
- Nahlásit
Jirikovo
sem jenom čekala, co z toho vyplodíš za fór Musím ale škodolibě říci, že se mi ta představa protivného pozvraceného cajta docela líbí
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2006 13:21
- Nahlásit
Janiii
Zřejmě to je novinka, podle všeobecných ustanovení nových řádů ČMMJ platných od 1.6.2006. Tam se řeší zkoušky, a ne tábory-naštěstí Já si zítra jdu koupit oficiální znění. Mám zatím jen co vydal klub, a tam jsou jen tabulky a popisy disciplín, a ty ostatní hlody okolo ne. Zřejmě to budu muset respektovat, nerisknu si že pak náhodou přijedou na kontrolu z krajs.vet.správy a zkoušky nám na místě zruší. Ovšem platit veta za celý den se pěkně prodraží, což se odrazí i ve výši startovného za zkoušky.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2006 13:29
- Nahlásit
No tak nás stavěli už několikrát, pesanda jezdí vzadu v pásech, takže vždy byli spokojení. Jinak ale na ně řve jako blázen, takže bychom v případě nepřipoutání byli zajisté pokutováni za drzost.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2006 18:21
- Nahlásit
Ketrin
na jarním táboře jsme měli normální veterinární přejímku, všechno v pořádku, a najednou kde se vzal, tu se vzal, pán z krajské veterinární správy a všechno se kontrolovalo znova - pán vypadal zklamaně, když viděl že je vše v pořádku budu ráda, kdybys zjistila jak to je, jestli bys mi to napsala ...
|