| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 18:15
- Nahlásit
Chtěla bych se lidí z Ostravy zeptat, jak je upravenej volnej pohyb psů po Ostravě? Zítra tam s psicí na 4 dny frčíme, tak by mě zajimalo jestli stačí košík a může být volně nebo musí být vodítko... Díky moc za odpovědi
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 19:14
- Nahlásit
Eimy
Měl by být na vodítku a může být bez koše. Menší psy bez vodítka a koše (aspoň u nás v Hrabůvce ) policajti většinou přehlížejí pokud teda nikoho neobtěžují.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 19:24
- Nahlásit
Citace z vyhlášky platné pro Ostravu:
Podmínky pro pohyb psů
1. Chovatel je povinen zabezpečit psa tak, aby na veřejných prostranstvích, s výjimkou míst k tomu určených a označených, volně nepobíhal nebo se nepohyboval, a ani jinak neohrožoval nebo neobtěžoval občany, zejména vést psa na vodítku, v případě potřeby nasadit psovi náhubek, usměrňovat chování psa povely.
2. Volný pohyb psů je dovolen v místech vymezených v příloze č. 1 této obecně závazné vyhlášky, která jsou označena tabulkou "Volný pohyb psů dovolen".3/
---konec citace
Takže, jak píše Bent, vodítko raději ano, koš není nutný, pokud to nevyžaduje povaha psa.
Celá vyhláška zde: http://www.mmo.cz/vyhlasky/0512.html
jsou tam uvedená i místa, určená pro volný pohyb psů.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 20:36
- Nahlásit
Bent
díky...
tosca
No ta vyhláška mi přijde, že se dá vyložit více způsoby... :-/ Jajajaj, to jsem se zas někam vydala, pročtu si tu vyhlášku, díky....
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 21:00
- Nahlásit
Eimy
Jo, dá, jako většina vyhlášek
Já teda bydlím mimo Ostravu (kousek vedle), ale myslím, že základem je, pokud se pes bude chovat tak, že nikoho nebude obtěžovat, může chodit bez náhubku. To vodítko bych raději dodržela. V případě, že pes chodí raději u nohy s náhubkem, určitě Ti nikdo nadávat nebude. Nechat ho volně pobíhat - závisí na tom, ve které části Ostravy se budete pohybovat. V některých částech (a denních dobách) bych to nedělala už kvůli bezpečí psa. Lidí bývá hodně a aut tu jezdí taky dost.
Jinak já to sem nakopírovala z jediného důvodu. Když přijde "na lámání chleba", budou měšťáci právě touto vyhláškou argumentovat. Tak abys věděla, do čeho jedeš
|