Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Založení útulku
Autor Zpráva
Klara a Bara
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 19:15
- Nahlásit

Zdravím všechny!

Nevíte někdo, jaké formality jsou potřeba k založení soukromého útulku pro psy? Co všechno musí být splněno, např. jestli jsou nějaké higienické normy atd. Známá o tom uvažuje, tak jsem ji slibila, že se jí podívám na netu, ale nějak nemůžu nic najít. Zatím mě napadlo jenom to, že by to chtělo pozeptat se v okolních obcích, zda by o to vůbec meli zájem.

Endy
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 19:52
- Nahlásit

Kritéria k založení by ti měla sdělit veterinární a hygienická služba.Kdysi to vyšlo v Psovi,ale už si toho moc nepamatuji.Musí být dodržena minimální plocha na zvíře podle zákona(ale ta bohužel není nikterak velká) a mám dojem,že snad od deseti psů výše musí být vlastní odpadní jímka.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 20:19
- Nahlásit

Myslím, že nějaká doporučená plocha byla 20 m2, ale pro zvíře, které je uvázané dlouhodobě.

Klara a Bara
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 21:14
- Nahlásit

Endy
Clanek ze Psa jsem si nasla na jejich strankach (teda jestli je to on). Diky za typ!

jindriska
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 11:15
- Nahlásit

Klara a Bara
doporučuji koupit kapesní příručku Pes v zrcadle předpisů, teď vyšlo druhé rozšířené vydání,autor Jiří Dousek, st. a mladší.
Úryvek nebo snad celá kapitola o zřízení a provozu útulku je tady:
http://pvsp.cz/pes/zobraz.php?action=clanek&idclan ku=410&idsekce=25&idpredka=0

Klara a Bara
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 00:22
- Nahlásit

jindriska
Jo jo, to je ten clanek ze Psa, ktery jsem nasla ;) Jinak diky za typ, ta prirucka by se mohla hodit i jinak.

wikyp
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 00:12
- Nahlásit

Jo, optej se na veterinární správě a na hygieně a také na městském úřadu. Dělali jsme to v Plzni před x lety a žádná psina, spíš samá psinka na lidi.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání