Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Vhodný prostředek na obranu proti útočníkovi
Autor Zpráva
Istra
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 10:09
- Nahlásit

Máte prosím někdo vyzkoušenou nějaký sprej nebo plynovou pistoli pro případ, že by Vás nebo Vašeho psa napadl agresivní velký pes? Už mám těch infarktových situací na procházkách s malými čokly plné zuby. Nebudu zabíhat do podrobností, protože bych musela být strašně sprostá a dotkla bych se sportovních kynologů, kteří mají své psy zajištěné. Něco, co bych mohla rychle použít a stačilo by to na IQ a sílu průměrné ženské. Máme doma plynovou pistoli, ale manžel tvrdí, že bych to těžko natahovala a taky bych se nemusela trefit. Přísahám, že příště už vyrazím ozbrojená až po uši a budu pálit i po majitelích takových hajzlů.

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 10:59
- Nahlásit

Istra
jen aby ses trefila....takovej netrefenej majitel je jako nálož,dobrá je třeba tekutá střela,funguje na 4-5 metrů...ale bacha ,když se použije na kardiaka...to znamená,že já bych to nepoužila,bála bych se......obyčejnej pepřovej sprej může psa i majitele naštvat ještě víc a do nepříčetnosti....

Istra
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 11:38
- Nahlásit

Teď jsem neměla na mysli bojová plemena....Ty si obvykle majitelé hlídají. Když už jsou psi v sobě a nemám po ruce kýbl s vodou a bojím se cizího psa chytnout za ocas nebo zadní nohy, tak co mám dělat? Pepř schytá i ten můj, ale to je jen malá daň za přerušený boj. Dost pejskařů ho překvapivě nosí, ale ještě jsem neslyšela, že by ho použili. Taky jsem myslela na elektrický paralyzer, ale fakt nevím, praktické zkušenosti chybí.

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 11:47
- Nahlásit

Istra
já se nebavila až toliko o psu,ale spíš co to udělá s majitelem...a ten paralyzér je to samý,musíš vědět,že majitel nemám budíka,nebo srdce jinak v háji..jinak by ještě popotahovali tebe.....

Istra
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 11:52
- Nahlásit

To myslíš jako, že by ho ranilo z té rány nebo pepře nebo z toho, že se jeho pes rve? Pravda je, že paragrafy jsou v ČR trochu pokroucené. V USA když trefíš někoho na svém pozemku při pokusu o nelegální činnost, bere se to jako přiměřená obrana. Ale u nás, všichni víme jak jsme na tom.

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 11:56
- Nahlásit

Istra
no z rány paralyzérem by ho klidně ranilo,pokud by měl srdce nemocný, a pepřák by takovýho asi chlapa předpokládám,jen podráždil.....

fromeli
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 19:06
- Nahlásit

Já pepřák nosím, nedávno tu o tom byla řeč, zkusím to najít. Z pepřáku podle mě nic nehrozí.

fromeli
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 19:07
- Nahlásit

takže je to tady

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 20:46
- Nahlásit

fromeli
jasně že nehrozí...ale jak psal v tamté diskuzi Víťa,pepřákem spíš naštveš....ale tím paralyzérem ublížit lze....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 20:54
- Nahlásit

Nejlepší je chodit se psem, který má aspoň 40 kg a minimálně sportovní výcvik, pokud ne tart nebo něco užitečnějšího ))))

fromeli
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 06:19
- Nahlásit

sarax
no po použití pepřáku musíš vzít nohy na ramena, myslím, že to poskytne nějaký náskok

Istra
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 08:06
- Nahlásit

Mucholabka
Jo, už jsem si říkala že s velkým psem bych se cítila bezpečněji. teď musíme řešit situaci tak jak je. Netušila jsem, že pepřák psa tak rozruší.

sarax
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 08:40
- Nahlásit

fromeli
no v to lze jen věřit protože si fakt myslím,že ani ten náskok to nemusí dát....

fromeli
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 08:50 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

sarax
mně dalo, i na velkýho chlapa, když mu to vpálíš do ksichtu to účinkuje, pak nesmíš na nic čekat a prchnout.

Istra
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 10:37
- Nahlásit

fromeli
Dívala jsem se na tu diskusi i na stránky firmy se spreji. Nevím, pro který se rozhodnout. Při použití paralyzéru bych asi omráčila i svého psíka visícího z tlamy agresora. Má 8 kilo, to by mohlo být osudné, že?

fromeli
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 10:47
- Nahlásit

Istra
to Ti neřeknu, já nejsem na to odborník

wikyp
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 00:25
- Nahlásit

Plynová pistole zabírá a na většinu necvičených psů krom plynu působí i výstřel (rána). Když má manžel péči o tvou sílu, aťi ji půjčí a vyzkoušej si ji natáhnout. Jsou také revolvery, ty se nenatahují a pistolky velké jako dětská dlaň akorát pro ženu. Kasr apod. bych nedoporučoval, nemá takový dosah. S plynovou pystolí zase musíš dát pozor-smí se použít nejblíže na 1,5m, protože ze zbraně odletují střepinky obalu plynu a příp. střelného prachu.
Jinak majitele psa bych vynechal, dokud tě sám nebude chtít napadnout.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání