| Autor |
Zpráva |
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:57
- Nahlásit
Tak a máme velký problém. Jsem tak trochu naštvaná,takže to asi bude trochu přeházený,tak mě prosím omluvte.Jeden nejmenovaný asi 20 letý kr... mi vyhrožuje tím, že nám pozabíjí psy a mě koně. Nic jsem mu neudělala, s kamarády jsme ho včera potkali a troufnul si sáhnout i na pitbulku, co má kámoš. Bohužel je hodná, takže pouze držela a nás bylo tolik, že ji zase hned pustil...Vím že kůň se o sebe dokáže relativně postarat, protože není zlatíčko, ale když vám někdo vyhrožuje, že vám pověsí 4 měsíčního štěka staženýho mei dveře, zatimco si budu pracovat s koněm a nebo mi ho prostě přede mnou vezme....Už několik psů, co lidi nechtěli a nebo se toulaly zabil a snědl,takže to klidně udělá znovu...Kamarádka má psy často venku, takže taky strach. Vyhrožuje i lidem.Sama z něj mám strach a vím, že štěka bych fakt neubránila.Zatím se snažíme psy bez dozoru nepoštět nikam, vyhýbat se mu,ale jde to dost těžko.Nervy už máme v kýblu.Bohužel to dělá z nudy.Jde i tohle řešit nějak třeba právně? Nebo na koho se obrátit?
|
ati
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:04
- Nahlásit
Sterkule
pokud Vám vyhrožoval a máš svědky,což máš ,tak vych podala oznámení. To je jediná šance,
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:08
- Nahlásit
Sterkule
Obávám se, že samotou výhružkou se policajti asi zabývat nebudou a nebo jen tak, že celou záležitost postoupí k vyřízení přestupkové komisi na obec.Z televize víme, jak takové výhružky kolikrát skončily. Bylo vyhrožováno několik měsíců možná i let, a až teprve byl spáchán ten nejtěžší zločin (vražda), tak se začalo jednat. Vyhrožováním zabitím psa (tedy poškození věci), to bude asi hodně málo na to aby s tím někdo dokázal něco udělat.
Mě především zaráží to, proč už nebylo na toho mladíka podáno trestní oznámení z trestního činy týrání zvířat, když víte, že zabil a snědl psa? Možná to, když sám bude mít strach z vyšetřování z trestního činu a případného stíhání ho přiměje k ukončení výhrůžek.
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:19
- Nahlásit
dorfa
no právě proto mám strach, že s tim nikdo nic neudělá a on se naštve a fakt něco malýmu udělá.Trestní oznámení nebylo podáno proto, že já jsem to dozvěděla až nedávno(2 dny zpět) Sice mi to tady všichni potvrdí, všichni o tom ví, bohužel je tu takových lidí i víc ,ale nikdo na policii s tim kvůli vztahům se sousedy nevyrukuje a nejsou z toho žádné jiné důkazy...
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:42
- Nahlásit
jsem zásadně proti násilí, protože si myslím, že nevede k ničemu jiného než k dalšímu násilí. Ale co si objednat nějaké gorily, kteří mu rozbijou hubu s varováním, aby se rychle zklidnil a přestal vyhrožovat ostatním. U policie se podle mě nápravy nedočkáš, nebo alespoň já v ní moc nedoufám.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:50
- Nahlásit
Sterkule
bohužel je tu takových lidí i víc ,ale nikdo na policii s tim kvůli vztahům se sousedy nevyrukuje a nejsou z toho žádné jiné důkazy...
Toto je přesně to proč musí nejdříve dojít k tragédii, a nebo alespoň trestnému činu, než se něco začne dělat pro prvenci .
|
dzejba
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 13:43
- Nahlásit
Sterkule
na to jsou dve rady:
bud na to mate a kdyz je vas vic,tak si na neho pockejte nekde,kde nejsou lidi a dejte mu ukrutne do drzky.zduraznete za co to dostal.vice opakovani vubec neuskodi.
nebo si sezente nekoho za drobnou uplatu,ktery tuto malou "nehodu" zaridi,at nezapomene toho dotycneho od vas pozdravovat. on si to potom seredne rozmysli,se do nekoho s...t!
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 13:46
- Nahlásit
Sterkule
na vztahy se sousedy se vybodni
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 14:54
- Nahlásit
když ono je jednoduché radit "rozbijte mu hubu", ale pak to uděláte, chlap podá žalobu na Vás a odnesete to Vy.... protože na rozdíl od toho hajzla Vám vinu prokažou, ale ty jeho výhružky mu nikdo reálně nedokáže, i kdyby na to bylo 20 svědků
jak píše dorfa...dokud nedojde skutečně k trestnému činu, tak se slušný člověk v ČR spravedlnosti nedočká a tím se pořád nahrává těm hajzlům
|
dzejba
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 14:57
- Nahlásit
dzejba
pokud mas svedky,ze jsi se jen branila,nebo vlastne na nej vubec nesahla,tak ma proste smulu.ver mi,vim o cem mluvim..
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 16:37
- Nahlásit
Evik
pokud v minulosti již něco hnusného udělal a oni vědí, že udělal, je pravděpodobné, že by toho, co tu popisuje Sterkule byl schopen a já bych se třeba těžko smiřovala s věčným strachem - udělá to, neudělá to. Jak tu někdo psal, policie se výhružkami zabývat nebude a nemusí se přeci hned přistupovat k fyzickému násilí. Ale je důležité posoudit závažnost situace a podle toho se rozhodovat.
Navíc nikdo nepředpokládá, že u toho "jakéhosi varování dotyčného" bude někdo jemu známý.
Nechci, aby to vynělo, jako navádění ke špatnostem, ale je to jedno z možných řešení.
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 17:52
- Nahlásit
no tak právě proto s tim chci přijít já, ale nikoho jinýho nemůžu přesvědčit, a že prý "co jinýho s těma psama" A v tom je zakopaný pes.Sama s tim těžko něco udělám, o tom, že bychom mu vyprášili kožich, jsme dost uvažovali, ale právě nás odradilo to, že by to mohl obrátit proti nám.Ačkoliv už mi začíná být jedno, jestli z toho bude u nás průšvih, hlavně když už toho nechá.Na sousedy samozřejmně kašlu a chci s tim něco právě dělat, ale nikdo jiný se do too nemá. By to asi chtěla, aby mu nějaký ten pesan dal co proto, aby se jim obloukem vyhnul.Jenže zase aby se jim potom nemstil ještě víc...Nějak nevim,jak z toho udělat řešitelnou věc
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 17:57
- Nahlásit
Sterkule
já bych mu tubu fakt rozbila (popř. nechala rozbít) . Kdyby vyhrožoval, že mě udá, tak bych řekla, že povim, že mě chtěl třeba znásilnit, viděli to kamoši a zatořili s nim. Pokud je tam tim opravdu známej a vědí to i policajti, tak by to takhle nejspíš nechali bejt....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 19:45
- Nahlásit
birma
Neber to zle, ale tohle fakt ne!! Vymyslet si pokus o znasilneni? To se dostavas nekam jinam, ne? Fajn, zaslouzi si, aby dostal pres usta, ale tohle by to posunolo trochu nekam jinam.
Sterkule
hele z tveho prispevku jsem pochopil, ze vas bylo vic. nepochopim, ze v momente kdy sahl na psa nedostal proste okamzite pres hubu a to poradne. a strach z policie? dle ceskeho prava je pes vec. pokud trva utok na tebe nebo tvuj majetek, mas pravo na primerenou sebeobranu. takze je to jednoduchy - sahne na psa, tva vec je v ohrozeni, pouzijes nutnou sebeobranu - pesti a poradne a dusledne mu zmalujes (nebo nejaky z kamaradu) cifernik. jednoduche a proste. kdyz to zkusi znovu, tak znovu pres tlamu. a tak dlouho, dokud ho to bude bavit ...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 20:16
- Nahlásit
No, my máme souseda magora a když se napije, tak mně vyhrožoval, že zabije psy i děti. Druhý den si nic nepamatoval a tvrdí, že si vymýšlím. Nejsme první, komu vyhrožoval a policajti řekli, že je máme volat, až se něco stane. Takž děti se bály nějaký čas jít večer ven a já když za tmy venčím, tak mám sebou lak na vlasy. A doufám, že ho zase nechytne rapl.
|
Pavel
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2006 20:10
- Nahlásit
Prevence proti hovadům je následovná...
Netahat do toho úřady, protože je to většinou k ničemu. Budete za blbečky a dotyčný maximálně zplatí výlohy cca 500 - 1000 kč ( v lepším případě ). Přestupková komise pracuje zdlouhavě a nic většinou nevyřeší. Pokuta není řešení. Jen dotyčného pobídne k brutálnějším výstupům. Přeci proč by za ty peníze nemohl udělat něco ještě hnusnějšího, že.
Prevence je pouze jediná, být větší hovado než jmenovaný útočník. V případě ženy je jediná šance. Mít dobrého kamaráda, který si chvilku zahraje na drsňáka. Věřte, funguje to.
|
Pavel
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2006 20:14
- Nahlásit
Jo a zapoměl jsem na nejdůležitější věc. Nakonec-zapírat, zapírat a zapírat.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2006 22:40
- Nahlásit
Jirikovo
já neříkala, že bych to tak někde hlásila, ale jemu bych tim klidně vyhrožovala...
|
wikyp
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2006 00:30
- Nahlásit
Jednoznačně se obrať te na policii. Máte od jiných stejných případů podstatnou výhodu a to jsou svědci, kteří vyhrožování mohou dosvědčit. A kdyby vyhrožoval i vám... Je pochopitelné, že máte strach.
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2006 13:22
- Nahlásit
Urcite dat do drzky, nekde beze svedku. Kdyby si stezoval (jako ze spis nebude), tak proste reknes, ze ti zacal vyhrozovat a kamarad proste mu trochu pricisnul hrebinek.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2006 13:52
- Nahlásit
hele bych tohle téma nechala spát..myslím,že tohle bylo před tím než Sterkule přišla o pesana a já bych to nechala hodně rychle zapadnout....je zbytečný jí jitřit rány....
|