Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Nový zákon o výši trestů při týrání
Autor Zpráva
Fan
# Zasláno: 9 Bře 2005 11:47
- Nahlásit

Jaký máte názor na včerejší reportáž o zvýšení trestů za týrání zvířat? Já jsem pro!! (při argumentaci některých politiků, že by to bylo nepřiměřené vůči trestům při ulížení na lidech...ať je zvýší taky, co si máme co ubližovat, vraždit se a pod. my se můžem v některých případech bránit,ale co zvířata, když je týráme hlady, špínou, bitím aj.)
Máte někdo zkušonosti s podáním elektronické petice na podporu zákona?

nefer
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 11:58
- Nahlásit

Elektronickou petici jsem už podepisovala, ale jak to dopadlo netuším.
Včera jsem zprávy neviděla - napiš o tom, prosím, něco víc

Fan
# Zasláno: 9 Bře 2005 12:08
- Nahlásit

No bylo tam jen, že ministerstvo vnitra (tím si nejsem jista to jsem vypustila) chce podat návrh zákona na zvýšení trestů za týraní zvířat, z pokut až na 5 let vězení podle množtsví týraných zvířat, a někteří politici jsou proti, prý kvůli nepřiměřenosti k trestů za ublížení na lidech.

Ela
# Zasláno: 9 Bře 2005 12:08
- Nahlásit

Taky bych podepsala, ale kde? Kamarádka mi vykládala o její sousedce, která si dřív brala psa - vlčáka i do postele, teď si pořídila jinýho mazlíka, myslím kingcharlesšpaněla a vlčáka uvázali na krátký řetěz do sněhu! aby jim neskákal na okno. Prý říkala, že ho možná da sežrat hasičům, protože manžel jí vyhrožuje že ho otráví. Je to hrůza, co s tím?

Fan
# Zasláno: 9 Bře 2005 12:12
- Nahlásit

otravít souseda a sežrat sousedku....
zkusit se s nimi domluvit, že kdyby jste sehnali jiného majitele zda by ho darovali? I když tomu sama nevěřím

Tina
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 14:28
- Nahlásit

Také jsem včera koukala na zprávy a nesmírně mě vytočilo, jak se někteří rozhořčovali nad tím, aby náhodou nebyly tresty pro ty šmejdy moc vysoké v porovnání s ublížením na zdraví člověku. Přesně jako Fan jsem si říkala, že jim nic nebrání tresty za ublížení taky zvýšit. Nejlepší by ale bylo, kdyby něco udělali s tím, že je zvíře v zákoně bráno jako věc, což je příčinou mnoha nepotrestaných hajzlů, týrajících bezbranná zvířata.
http://www.nova.cz/tvarchiv/

nefer
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 14:36
- Nahlásit

Podle mě člověk, který záměrně ubližuje zvířatům, je stejně schopný ublížit i člověku. Takže nevidím jediný důvod, proč se pozastavovat nad tím, že by byly tresty na stejné úrovni...a kdyby to někomu přeci jen vadilo, přesně jak říkáte: můžou tresty u lidí zvýšit, myslím, že velká většina národa to uvítá.
Jinak díky za odkaz, ale v práci mi PC nemluví, tak se rozčílím zase až doma

*sara*.
# Zasláno: 9 Bře 2005 16:16
- Nahlásit

Já když jsem se včera dozvěděla, že něco takového chystají, byla jsem moc ráda, ale vzápětí jsem se rozčílila ,když jsem zjistila, že několik blbů je proti tomuto zákonu.
Kde najdu tu petici na podporu zákona?

Fan
# Zasláno: 9 Bře 2005 19:15
- Nahlásit

no ta asi ještě není, jen mě napadlo, že kdyby s tím měl někdo zkušenosti tak by to mohl vytvořit, nebo bych se teoreticky mohla obrátit na ochránce zvířat, ti by mohli být pro

Evik
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 07:31
- Nahlásit

FiSt
já s Tebou souhlasím, dokud to nebude na papíře černé na bílém, nemá cenu si tady zbytečně jitřit nervy... Kdyby se povedlo ten zákon opravdu schválit, bylo by to opravdu fajn...

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 09:04
- Nahlásit

Nefer
Podle mě člověk, který záměrně ubližuje zvířatům, je stejně schopný ublížit i člověku.
Hypoteticky ano, ale většinou je tento člověk právě takový zbabělec, který se ublížit lidem bojí (ne že by nechtěl) a tak se vybíjí na zvířatech.
Já jsem pro zvýšení všech trestu (za všechny vážné trestné činy) a souhlasím s Fistem - kdyby ten zákon schválili byť s nižší horní hranicí, tak by to bylo super! Ještě ale udělat ze psa živou záležitost..
Jenže většinou to, co ve zprávách je je čirá daleká budoucnost, která stejně většinou neprojde. Všimněte si, že prochází to, o čem se moc nediskutuje. Nebo jste někdy zaslechli, že Emerová něco chystá..?

Pupy
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 18:42
- Nahlásit

Já sem také pro. ale pochybuji že trest zvíší někdy to jen odsoudí tím že řeknou "je to jen pes" a majitel jde klidně domu

Anonymní
# Zasláno: 25 Srp 2005 17:30
- Nahlásit

Druha vec co nasi poslanci oznacuji za tyrani. mimo jine je to vycvik obran a pod.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání