Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Zdivočelý pes v Kunratickém lese
Autor Zpráva
Istra
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:39
- Nahlásit

Nevíte, kolik je pravdy na tom, že v ulici U Michelského lesa byl přistižen při lovu velký agresivní pes? Bydlím totiž poblíž a navštěvujeme tuto oblast se svými malými psy a dítětem poměrně často. Lokalita přes hlavní ulici (Vídeňskou) je dějištěm našich každodenních ranních a večerních porcházek (zároveň je to téměř jediné místo v Praze 4, kde je povoleno volné pobíhání psů). Přestože jsem poměrně tolerantní k seznamování pejsků i s velkými jedinci (co by člověk neudělal pro dobrou socializaci), již nás velký pes několkrát napadl. Vypadalo to vždy na smrťák, ale náš pejsek to odnesl "pouze" škrábanci na krku a na břiše a dokonce se žádné vnitřní zranění nekonalo. Od té doby se však bojím a jakémukoliv velkému psu se zdálky vyhýbám. Podotýkám, že nejsem sralbotka, vyrostla jsem u koní a velkého psa jsme měli také. Tak jak je to s tou bezpečností?

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:43
- Nahlásit

psali to v Blesku a podle očitých svědků to pes byl...ale tato informace pro mě není moc důvěryhodná,my na Praze 4 venčíme jinde,takže tot se nás netýká,ale chtělo by to info i od jinud....je teda fakt že obrázek v novinách mrtvého zvířete vypadal jako by tohle mohl udělat i pes,stržená kůže na zádech apod...pokud tam někdo psa uvázal nebo nechal..může i být,dávala bych si tam větší pozor...

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:43
- Nahlásit

Istra
mně to říkala kolegyně, myslím, že to někde četla v novinách nebo na netu, ale já jsem tomu nepřikládala váhu. Tak teď nevím.

dorfa
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:44
- Nahlásit

Istra
Včera byla v Blesku vyfocená stržená srna tímto psem, spolu s článkem o tom. Jak dalece se dá věřit bulváru těžko říct.Ale všechno má svůj reálný základ, takže tam asi opravdu nějaký pes pytlačí.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:45
- Nahlásit

pokud se nemylim, a to ja delam desne nerad, byl predevcirem vecer zastrel u restaurace U Vaclava (nebo jak se to jmenuje) jisty vlivny podnikatel. jelikoz tito panove dost casto vlastni vetsi psy a jelikoz bylo u auta rozbite zrejme vlivem strelby okynko, je dost mozne, ze se podnikateluv pes potuluje po lese. a nebo se tam potuluje uplne jinej pes ... nebo uplne jiny zvire ...

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:48
- Nahlásit

Jirikovo
ohledně podnikatele se nemýlíš,ale ten pes tam byl údajně viděn už před delší dobou,nepamatuju si jak dlouho teda,ale na druhou stranu,proč někdo nezavolal MP teda........??

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:49
- Nahlásit

No jinak si myslím, že v Kunraťáku pobíhá dost psů a jejich páník někde čeká na cestě, aby ho zdrhnuvší pesan zase našel.

Minulý týden jsem byla venčit u Botiče v Záběhlicích a najednou se ozvalo cosi v roští a kolem nás si to profrčel ohař a metelil to za zajdou, docela jsem se lekla Ale tohle je tam běžný a zrovna tak se to stává i v tom lese, bohužel.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:49
- Nahlásit

sarax
a proc by volal? vis kolik tam evidentne bez kontroly pana pobiha psu?

dorfa
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:50
- Nahlásit

Jirikovo
To zvíře nebo pes je tam určitě déle, než od včerejšího večera. Aspoň podle bulváru, protože ta srna ze včerejšího Blesku, nebyl první případ. Svědci hovořili o dnech a možná týdnech, kdy tam pytlačit psa viděli. Nebo spíše hnát psa srnu. Tentokrát však viděli i to jak jí strhnul, proto to bylo vyfocené.

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:52
- Nahlásit

Jirikovo
protože jak píše Dorfa viděli ho honit zvěř a vyděsil,několikrát lidi..já bych asi volala,pokud by se za ním neřítil zoufalej páník

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:55
- Nahlásit

sarax
bylas tam nekdy treba pres vikend odpoledne? presne jak pise Formeli ... pobiha tam relativne beze smyslu a bez kontroly sveho pana takove mnozstvi psu ze na kazdeho volat MP nemuzes. a jak poznas, ze tenhle je zrovna ten, co honi srny pravidelne a ne pes nejakyho debila, ktery mu proste jen na pet minut zdrhnul?

fromeli
Člen
- Nahlásit

sarax
no nevím, jestli by sis voláním pomohla Kolegyně takhle volala městskou, že tam u nich pobíhá pes, ochotný policista jí sdělil, že až se jí ho podaří chytit, že si pro něj dojedou
Kolegyni se ho podařilo zahnat k nim na dvorek a lákala ho k sobě na svoji fenku, to už MP přijela, když byl na tom dvorku, jenže bohužel díky jejich "pomoci" hafan z dvorku utekl, protože nechali otevřená vrata.

dorfa
Člen
- Nahlásit

sarax
Istra
Nechci tady něco s určitostí tvrdit ale mám dojem, že v tom bulváru i identifikovali rasu.
RR

Istra
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:33
- Nahlásit

To jsem četla také. Nechtěla jsem obviňovat konkrétní rasu, protože to majitelé špatně snáší a taky to není vždy vina psa. Za špatnou výchovu si zodpovídá majitel. Jak kdy, chodila jsem na cvičák a nešla nám poslušnost, hlavně přivolání. Propadala jsem zoufalství. Cvičitel mě uklidnil, že je všechno v přijatelné míře. "Viděla jste přivolání a cvičení u RR?" Tak buďte v klidu?"

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:52
- Nahlásit

no on RR je přece lovecký pes a jak jsem mohla vidět na coursingu, kde jsme se byli podívat, jsou zatraceně rychlí a obratní, takže bych se vůbec nedivila, kdyby dokázal - obzvlášť v tomto zimním období, kdy je zvěř oslabená- uhnat a zabít srnu.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání