Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Psí vězení
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 07:25
- Nahlásit

Opět jsem viděla jakýsi pořad odkud si z USA o nápravných zařízeních se psy.
Jedná se o to, že tamní trestanci (zřejmě lehčích deliktů) mají v nápravném zařízení příděleny psy. Jsou to opuštění psi z útulků. Každý trestanec se o svého psa stará (čištění kotce, krmení, kartáčování) a každý den se věnuje jeho výchově a výcviku (organizované agility soutěže, základní poslušnosti apod.)
Ten nápad se mi strašně líbí. Pejskové žijí ve venkovních kotcích a nemohou být trvale se svými pány v celách a režim pro ně platí obdobný jako v útulcích s tím rozdílem, že každému pejskovi se denně jeho pán věnuje a je jim tak zajištěna zábava, péče a láska.
Efekt to má, myslím si, výborný i pro ty trestance. Za prvé je posune někam skutečnost, že si dokáží vybudovat vztah k živému tvorovi, že se musí o někoho starat a že jim na někom konečně záleží. Za další se trestanci nenudí a nevymýšlí vzájemnou buzeraci, vzpoury, šikanu a jejich pobyt ve vězení má nějaký smysl, díky němuž nacházejí společnou řeč.

Mně se ten vzor strašně líbí.

Garfield
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 07:33
- Nahlásit

Jo a zase su moderátor, tak jako bacha

moll
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 07:33
- Nahlásit

já to viděla zrovna včera večer, ale pejsové mají klece přímo na celách, aby se jim páníci mohli věnovat 24 h. a včera jeden věyeň svého psa nezvládal, projevovala se u něho nervová nevyrovnanost a pes mu byl odebrán. delikvent byl z toho docela naměkko, že neobstál a přišel o kamaráda. a o psech říkali, že to jsou nezvladatelní psi, které z útulků nemohli dát k adopci a hrozilo jim utracení. pokud zvládli výcvik ve vězení, mohli být předáni k adopci. program se mi moc líbil. moll

Garfield
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 07:35
- Nahlásit

moll
No to máš pravdu. Je několik typů těchto psích programů. Od problémových bafanů až po normální sirotky. Někde mohou být v celách. Někde ne. Taky představ si nápravné zařízení o 200 celách v každé 4 lidi a každý z nich by tam měl psa. Za prvé kam by se ti psi chodili venčit a za druhé ten štěkot by byl docela masoxoidní.

wensday
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 07:45
- Nahlásit

Škoda, že jsem to neviděla. Ale nápad je to fakt skvělej !!!! Škoda, že u nás v Česku se tyhle dobrý nápady tak hrozně těžko prosazují

aren
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 08:17
- Nahlásit

Jé.. to se mi fakt moc líbí.

zuzka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 08:29
- Nahlásit

taky jsem to neviděla a nápad je to dobrý,
rozhodně by to bylo lepší než ty jejich "zájmové kroužky", od té doby, co zveřejnili, že bývalý ministr "chodí" ve vězení na akvaristiku a golf, jsem nějaká nabroušená ...

Garfield
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 08:30
- Nahlásit

No. Víte kolik by obce ušetřily na provozech útulků. Víte, jak by se zaměstnancům věznic lépe dýchalo, když by byli jejich svěřenci víc v pohodě a v klidu. Víte kolik pejsků by mohlo být šťastných? A kolik vězňů by se dokázalo zabrzdit v rozletu a trošku se zamyslelo nad sebou samými a začali sekat laťku? Pejsky by měli jen za dobré chování, za splnění určitých kritérií a museli by si na jejich žřádlo a veterinární ošetření vydělat. Třeba úklidem kotců, exkrementů, pomáhat veterinářům při ošetřování... Tomu říkám náprava.

gabifi
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 08:38
- Nahlásit

nevím, jestli je to dobrý nápad...do takové basy bych šla docela ráda

Anu
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 08:49
- Nahlásit

Napád to je perfektní pravda,ale viděli jste to kolem. Venku basketbalové hřiště,tenisové hřiště,trávník rovnaký s naším nejlepším fotbalovým hřištěm. Brala bych to pro mladistvé-tam je snad možnost nápravy a u věznů kolem 40let? Kdyť to nebylo vězení ale výcvikový tábor. Mě tady někdo znásilní, zabije, okrade a pak si bude hrát basket a běhat s psem agility na překážkách,které nemáme ani mi na závodech. Nápad super ale podle mě opravdu pro mladistvé-aby si vážili hodnot,45letohé chlapa těžko nějaký pes předělá....

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 08:49
- Nahlásit

Pratele, kamaradi, dnes rano nastal ten smutny okamzik, kdy se s vami musim rozloucit. Uz nikdy nebudu prispivat na cz-pes ... je to smutne, ale neda se s tim nic delat.
Asi vetsina z vas, krome toho ze propukla v hromadny jasot, ze vas tady jiz nebudu otravovat, chce vedet i duvod meho nahleho odchodu. Tak tedy: je-li Garfield moderatorem diskuse, nemaji me prispevky stejne zadnou sanci na zverejneni ....

Garfield
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 08:56
- Nahlásit

Jirikovo
No viděla bych to tak, že zatímco já se tu plácám a pokouším se zuby nehty o nějaký suchý "DŽOUK", tak Ty sem plácneš některý ze svých vážně míněných názorů, půlka přispívajících sem obratem naháže smajlíky řvoucí smíchy a post moderátora si velice rychle vysloužíš sám. Čemuž bych se nedivila vůbec. Ale zřejmě zde mají možnost moderovat ti nejhloupější z nejhloupějších, kteří dokáží hodiny hovořit o čemkoliv jen né o psech... No neva no. Tak si Tě vychutnám tady, když mi to nevyšlo v Brně.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:01
- Nahlásit

Garfield
vis, ona demokracie si cestu v podobe nejake samizdatove literatury na povrch vzdy najde. klidne slapej po mych prispevcich, perzekuuj vsechny, kteri se zasmeji mym prispevkum, zakazuj mi sem vstup, ALE jak rikame my lingvisti Es kommt der Tag!!!!!!!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání