Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Praha-vyhláška??
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
sarax
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 10:17
- Nahlásit

fromeli
no Modřanskou rokli jsem nikde nenašla a ani Modřansko-Komořanskej okruh,po kterým dojdeme až na Točnou...a stránky Prahy 12 mi tedka nefungaly ,tak nevím kde jinde to najít ohledně těhle prostor

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 10:51
- Nahlásit

sarax
mam pocit, ze kdyz nevydala Praha 12 svou vyhlasku, neni to vyjmenovany jako verejna zelen v celoprazske vyhlasce, tak se o verejnou zelen nejedna. ale nekontroloval jsem ty cisla pozemku, ktery jsou v celoprazsky ...

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:07
- Nahlásit

Jirikovo
přečetl sis příspěvěk na stránce předtím?
já ty čísla kontrolovala,je to kolem Modřanské školy a pak kolem kostela,takže asi pohoda

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:29
- Nahlásit

sarax
no tak potom neni Modranska rokle verejna zelen. ale vrta mi hlavou, co to tedy vlastne je, kdyz ne verejna zelen ....

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:40
- Nahlásit

Jirikovo
možná jak psala Fromeli ,že to spadá pod myslivce.....vím já ,hlavně,když je s vořechem(páč plmeno fakt netipnu) kam jít

Chiqui
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:42
- Nahlásit

sarax
Nedelej si ztoho hlavu ,když tě někdo zastaví že máš psa na volno bez vodítka a třeba tě bude chtít pokutovat,tak mu řekni že on na volno není že je omezován tebou a jestli nezdná definici volnosti tak at se podívá do slovníku.Ja dostala tak jednou pokutu a s tímto sem u soudu vhrála.Tudíš peníze m byly vraceny.

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:47
- Nahlásit

Chiqui
a tvůj pes předpokládám poslouchá?:?
to ten můj ne e.oni mi tu radili jak ho to naučit,ale funguje tak,že na vodítku je stařec nemohoucí se ani vymočit a skoro udělat krok,a protože ho nechci tejrat pustím ho a on vezme pale za nejbližší fenkou a na povely poslouchá jen doma
vzala jsem si ho skoro 8 letýho z útulku...

dorfa
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 19:07
- Nahlásit

sarax
Roník je určitě čistokrevný schitzu-foxteriér alias černá ouška.

Chiqui
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 19:10
- Nahlásit

sarax
jo to muj poslouchá,ale to neva kdž ti uteče tak si pro něj dojdes ne?A to je tak omezování.Takže žádná volnost.

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 19:40
- Nahlásit

Chiqui
pokud ho doběhnu tak si pro něj dojdujinak čekám,až se pán vrátí....

dejavu
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 20:18
- Nahlásit

Chiqui
a u jakyho "soudu" jsi s tim vyhrala? Jak se jmenovala soudkyne, prosim te?

arsiela
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2006 09:39
- Nahlásit

No rozhodně vám v Praze nezávidím,protože to co tam teďka měšťáci vyváděj v rámci konrol psů je dost opruz.Jezdím do Prahy do školy a beru s sebou psa,Je na vodítku a v dopravním prostředku v tašce ,u hlaváku mě kontrolovali měšťáci,chtěli si přečíst číslo čipu,tak jsem jim řekla,že pes čip nemá jen tetování a to ještě ne moc čitelný.Tak mě sprdli,že nedodržuju vyhlášku v Praze,koukala jsem na ně jak z jara,protože ve vyhlášce nic není o psech,kteří do Prahy jedou na pár hodin.A že zaplatím pokutu,dávala jsem ji občanku,kde mám trvalý bydliště a ještě známku od feny.Ne chtěli si na policajtech v Pardubicích přes telefon kontrolovat,že mám zaplaceno,nedokázali pochopit,že se u nás evidence tetování a čipů nedělá,hlásí se pes jako "kus"bez identifikace plemene a dalších věcí.A navíc policajti žádnej seznam v Pardubkách nemaj.No děsnej problém,zdrželi mě půl hodiny až když jsem začala být nepřijemná,že mě zaplatěj zpoždění,protože jsem jela do školy na zkoušku,tak mě pustili.fena od včerejška čip sice má,ale zase mi to při kontrole v Praze nepomůže,protože v Pardubkách tohle opravdu neevidujou,jak už jsem psala.

sarax
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2006 11:39
- Nahlásit

arsiela
mělo by jim snad stačit,že máš trvalý jinde,když opruzujouj tak se jich(jak tu psala tuším Fromeli)zeptej podle jaký vyhlášky a měl by bejt možná klid.
včera sem se dozvěděla skoro všechno co jsem potřebovala,ale ještě jeden dotaz-jak je to s volným pohybem psů v zástavbě ??

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2006 15:20
- Nahlásit

sarax
Praha obecně žádnou vyhlášku o pohybu v zástavbě ne¨má, takže jen záleží, co na Praze 12.

sarax
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2006 15:32
- Nahlásit

fromeli
od včera se nemůžu dostat na stránky Prahy 12
ale každej mi tvrdil že vyhláška Prahy města jako taková,zakazuje volný pohyb psů v zástavbě,tvrdili to i ti MP kamarádce,ale číslo vyhlášky neřekli

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2006 15:42 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

sarax
Když zadáš na stránkách města dotaz, tak Ti odpovědí, tak to zkus takto, ale já tam nic jiného než vyhlášku 6/2001 nenašla.

A co se týče policajtů, když nevědí číslo vyhlášky, jak podle ní můžou kontrolovat.

sarax
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2006 15:49
- Nahlásit

fromeli
a myslíš dotaz formulovat,tak jako že jak je upraven v Praze pohyb psů???No doufám,že mi odpovědí.
A co se týče MP,tak ti alespoň u nás myslí,že jsou všemocní,kontrolují a buzerují jen pejskaře,ale to že se tu vykrádají auta a byty je jim šumák

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2006 15:51 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Tady je kus rozhovoru s Blažkem z MP, od doby rozhovoru se krom čipování nic nestalo.

Pokud jde o evidenci psů na území metropole, zatím není vedena, držitelé psů mají podle platné vyhlášky o poplatku ze psů, mají pouze povinnost za zvířata platit stanovený poplatek. "Chceme, aby od 1. ledna 2005 byla obecně závaznou vyhláškou hl. m. Prahy stanovena povinnost trvalého označení psa- čipem nebo tetováním- a povinnost vést evidenci chovatelů. Návrh této úpravy by mělo pražské zastupitelstvo projednat v červnu, aby, než vyhláška vstoupí v účinnost, měli majitelé psů - pokud tyto požadavky nesplňují- dostatek času na jejich splnění," sdělil náměstek Blažek s tím, že centrální evidenci povede Magistrát hlavního města Prahy. "Informace o všech psech na území města se v případě zaběhnutí, opuštění či ztráty zvířete ukáže jako velmi užitečná při hledání majitele a jako nepostradatelná v případech pokousání psem. Bude tak možné zjistit informace o zdravotním stavu zvířete a předejít tak možným, často zbytečným, komplikacím při hledání majitele a eventuelním léčení pokousaného člověka," zdůraznil Mgr. Blažek.
Pohyb psů na území Prahy v současné době řeší částečně obecně závazná vyhláška hl. m. Prahy č. 6/2001 Sb. hl. m. Prahy, o ochraně veřejné zeleně, která upravuje vstup se psy na některá místa. Ve veřejné zeleni je v souladu s § 2, písm. c) vyhlášky zakázáno vstupovat se psy na dětská hřiště a pískoviště a umožnit vstupovat na ně volně pobíhajícím psům. Dále je ve veřejné zeleni podle § 3, odst 1g) a odst. 2d) zakázáno volné pobíhání psů, přičemž vlastník veřejné zeleně může povolit výjimku ze zákazu.
"Tato úprava se vztahuje jen na veřejnou zeleň, proto chceme najít takové řešení, které by zahrnovalo veřejná prostranství a prostory. Podle našeho názoru by měly být rozděleny v zásadě na tři typy. V prvním by bylo vymezení, kam nelze se psy vůbec chodit a vstupovat, druhý by stanovil místa, kam je možné psy vodit- ale s určitým omezením, tedy s vodítkem či s košíkem, nebo s obojím. A třetí typ veřejných prostranství by byl k dispozici pejskařům bez omezení," vysvětlil náměstek Blažek. "Je nyní otázkou, pro která veřejná místa bude platit omezení a jaká omezení to budou. Určitě pro tak frekventovaná jako je Václavské či Staroměstské náměstí. Ale to ještě bude předmětem další diskuse," dodal náměstek primátora Mgr. Rudolf Blažek.

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2006 15:54
- Nahlásit

A teď jsem ještě našla
http://www.mppraha.cz/caste-dotazy/volny-pohyb-psu /

sarax
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2006 15:57
- Nahlásit

fromeli
moc ti děkuju,asi dotaz nepošlu,prostě si počkám,zda příjdou s něčím novým,aspoň vím,že když mi pes utíká po sídlišti neměli by mě zastřelit na místě nebo tak něco
jen mě mate,že prej někde v TV mluvili o tom pohybu mezi domy

wikyp
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2006 14:12
- Nahlásit

sarax
Není to tak jednoduché. Nemohou prolézat všechny domy a pokud soused neohlásí, že se ti někdo vloupá do domu nebo auta, nemají se to jak dozvědět.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání