Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Dovoz psa ze země EU
Autor Zpráva
monika
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 21:28
- Nahlásit

Nevíte prosím, jestli je nějaké pravidlo co se týká dovozu psa ze země EU? Mám na mysli věk psa, doklady, jak a v čem psa přepravovat v autě, atd.Moc děkuji

Nikita
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 22:08
- Nahlásit

Já importovala vloni štěně z Německa. Do tuším tří měsíců nemusí mít očkovanou vzteklinu (já brala štěně na osmi týdnech), stačí Europas, měla jsem kupní smlouvu, štěně bylo čipované. Toť vše.
Odkud chceš dovézt Ty?

monika
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 07:38
- Nahlásit

Z Itálie.Majitel tvrdí, že mi nemůže prodat psa dřív než ve třech měsících, že dřív mu nevydají Europas.

wensday
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 07:42
- Nahlásit

My si vezli v lednu 8-miměsíční štěně z útulku ze Slovenska. Pes by měl mít čip a Europas. Na hranicích nekontrolovali nic, přestože celník viděl, že v autě je pes / my taky jeli jen s očkovákem, nechtěli jsme nového člena rodiny hned stresovat někde na slovenské veterině /.

Nikita
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 08:08
- Nahlásit

Majitel tvrdí, že mi nemůže prodat psa dřív než ve třech měsících, že dřív mu nevydají Europas
To je blbost, Europas mu vydají hned po načipování.

ati
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 08:24
- Nahlásit

Souhlas s Nikitou,vezli jsme 7nedělní štěně ze Slovinska,Europas měla připravený,byla tetovaná,očkovaná.

Zet
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 10:01
- Nahlásit

monika
Stačí Europas A jestli ti ho budou posílat letadlem, tak jim napiš, aby ti taky poslali kopii Master Airway Billu.

Zet
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 10:03
- Nahlásit

monika
Majitel tvrdí, že mi nemůže prodat psa dřív než ve třech měsících, že dřív mu nevydají Europas.
Já bych tomu i věřila. Dokonce mám pocit, že jsem o tom už od někoho slyšela.

monika
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 12:30
- Nahlásit

Pojedem pro něj autem.Jenom nevím, jestli se třeba zase něco nezměnilo.Jsem z toho volajaká zmetěná.Nechci se s nikým dohadovat na hranicích, případně cestu absolvovat naprosto zbytečně.

wensday
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 12:37
- Nahlásit

kukni tady :
http://www.svscr.cz/hlavni.php?co=menu&OID=EE29B9F 5-FF9D-44CA-A617-8078EA26D7C0

monika
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 13:55
- Nahlásit

wensday
dííííííky moc, si dobrá.informace vyčerpávající.

wensday
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 14:34
- Nahlásit

monika
Není zač My tam totiž hledali info, když jsme jeli pro Daisu do Trnavy, ale stejně mi nakonec vyčerpávající info včetně rad řekl náš milovanej vet

mac1
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 14:52
- Nahlásit

monika
loni jsem vezla štěně ( 10 týdnů) z Německa , bylo tetované dostala jsem kupní smlouvu i europas . Nedostala jsem ovšem exportní potvrzení, které vyžaduje naše ČMKU k zápisu dovezeného psa do české plemenné knihy - poslali mi ho na moji žádost později. Takže je dobré si také zjistit u nás, zda to budete potřebovat nebo ne.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání