| Autor |
Zpráva |
Martinka
|
# Zasláno: 8 Úno 2005 17:53
- Nahlásit
Jsem převážně na chalupě a sama. Je mi tam smutno a občas se i bojím. Chci si pořídit pěknýho hafana - kamaráda, obranáře. Kde ho ale přihlásit?
Trvale jsem hlášená v Praze, ale tam pes nebude. Na chalupě obec ze psů poplatky nevybírá a tím také nerigistruje. Poraďte?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Úno 2005 22:50
- Nahlásit
Pes musi byt prihlasen v miste trvaleho bydliste i kdyz tam nebydli. Aspon tak mi to bylo vysvetleno na mistnim urade, kde mam prechodne bydliste. Takze musim platit drahou Prahu.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 08:14
- Nahlásit
Tak u nás na vesnici mi bylo řečeno něco jiného, jsem také trvale hlášena v Praze ale žiju na vesnici a platím na vesnici, dokonce říkali něco v tom smyslu, že pokud je pes 14 dní a víc na "chatě" tak se má za něj platit tam. Psy mám přihlášený na vesnici, známku dostali taky tam. Je divný že je to všude jinak, ale setkala jsem se s tím i v Praze, že každému říkají něco jiného, např. co se týče věku, kdy je nutné psa přihlásit.
Martinko moc sem ti neporadila, ale zkus se zeptat u vás kde by jsi psa měla registrovat, možná v nějaké spádové obci v okolí
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 08:14
- Nahlásit
To je teda pěkná kravina. Musí přece existovat nějaké výjimky. Rozhodně bych nebyla ochotná platit poplatek ze psa v místě, kde se vůbec nezdržuje.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Úno 2005 09:30
- Nahlásit
Evicka
Taky se mi to zda pekne nespravedlivy, ale v Jesenici u Prahy je to tak. Prvni rok mi psa prihlasili, ale loni uz odmitli s tim, ze se plati podle mista trvaleho bydliste. Letos se stejnym vysvetlenim odmitli zaplatit poplatek za psa rodicum i v Sazave.Psovi budou dva roky a jeste Prahu nevidel.Asi je to nejaka nova vyhlaska. Vysvetluju si to tim, ze chce Praha zabranit tomu, aby si lide hlasili hafiky u babicek apod.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 09:35
- Nahlásit
Anonymní
taxem zvědavá co mi řeknou u nás, tenhle týden půjdu platit roční poplatek a přihlásit dalšího psa
Nerozumím tomu, proč platit v Praze když tam není
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 09:48
- Nahlásit
protože od jisté doby neplatí majitel psa, ale jeho držitel a ten předkládá při zápisu OP- to proto, aby se eliminovalo, že já mám psa u sebe třeba v Praze, ale mejitelka je babička na vesnici a platí míň. naši zákonodárci, ale zase zapomněli na malý detail, že se každý v místě svého bydliště nezdržuje. mě to zase vyhovuje, páč v místě, kde jsem hlášená, platím míň než tam, kde bydlím
ale nedávno jsem zaslechla něco jako Ghianika, jenže úřady v tom prostě mají bordel a nikdo neví, co vlastně dělat
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 09:50
- Nahlásit
No v tomhle je Praha asi něco výjimečného. Rozhodně bych si podala písemnou žádost na Městskou část s důkladným vysvětlením. I obecně závazná vyhláška musí vycházet z nějakého zákona a musí tam být nějaká možnost podání námitky či odvolání.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Úno 2005 09:57
- Nahlásit
Takhle jen dosahnou toho, ze lidi nebudou platit nikde. V miste kde zijeme chteji 30 ,- a mam platit 1.500,- ? Stavim se na urade, pak napisu, jak to dopadlo.
|
martinka
|
# Zasláno: 9 Úno 2005 11:25
- Nahlásit
Děkuji vám všem za rady a postřehy. Nakonec jsem zvedla telefon, zavolala na obecní úřad Pha 10 a na ekonomickém oddělení, kam spadají poplatky ze psů mi řekla paní toto:
za psa se platí podle trvalého bydliště. Přihlásit se musí do patnácti dnů od pořízení, platí se od jeho tří měsíců. Od letošního roku(2005) je povinné čipování a to od 6-ti měsíců věku psa. Pha 10 platí 1500,- po očipování je sleva na poplatek 350,- a to až do roku 2007 včetně. Omlouvám se, že jsem vás otravovala a nenapadlo mě zavolat si na obecní úřad rovnou.
Teď v tom máme jasno všichni. Ahoj m.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 11:30
- Nahlásit
martinka
určitě neotravovala, jen mi je to divné, mě řekli loni u nás něco jiného, no uvidíme teď až tam půjdu, já prostě nechápu, proč bych měla platit Praze, když tam ten pes ani jednou nebyl a obci kde žije, chodí, štěká tak nic...
|
Tina
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 11:45 - Změnil/a: Tina
- Nahlásit
Já taky bydlím na vesnici na chatě, kde se za psa platí 50,-Kč , ale trvalé bydliště mám ve městě, kde za psa chtějí 1500,-Kč. Ptala jsem se na to u nás na obecním úřadě, a řekli mi, že bych měla za psa zaplatit tam, kde jsem hlášená k trv. pobytu, i když jsem tam se psem maximálně v autě když jedu za našima.
Nehrozí, že bych platila 1500,-Kč za nic, takže psa hlášeného nemám no
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 12:53
- Nahlásit
Nejlepší bude najít si internetové stránky dané části Prahy a v obecně závazných vyhláškách najít tu, která se týká místních poplatků a přečíst si ji. Já taky platím poplatek za psy a před chvílí jsem vyhlášku četla. Dočetla jsem se tam pár zajímavých odkazů na jiné zákony, např. zákon o myslivosti, který je nadřazený vyhlášce obce, za jakých podmínek může být dále poplatník osvobozen. Na obcích většinou tyhle dodatky neznají.
|
martina.
|
# Zasláno: 10 Úno 2005 16:05
- Nahlásit
Evicka
evičko prosím pokud jsi to hledala na netu, pošli mi adresu. Dost by mě to zajímalo. Děkuji.
|