Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Nezajištěný plot
Autor Zpráva
RoSa
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:06
- Nahlásit

Dneska se tu rozdávají právnické rady, a tak toho hned začerstva musím využít

Kontext: U nás ve čtvrti (vilky se zahradama) mají jedni lidi fenku asi velikosti mojí Sáry-Rhodesian Ridgeback (tělo má jako RR, hlavu jako pit, a srst jako žíhanej boxer - ale všichni jí tu říkají fila).

Občas jí vypustí na zahradu. Jenže ona jim utíká, je dost agresivní a napadá feny. Párkrát jsem na ní se Sárou při venčení (venčím na vodítku) narazila: najednou se prostě vynoří z křoví. Když by se ty dvě do sebe festovně daly, tak jsou obě nacimprcampr. Letos v lednu jsem si tak hýbla s plotýnkou, že jsem byla 4 týdny na nemocenské a pak půl roku jsem docházela na rehabilitaci. To nás zachránil chlápek, co kolem projížděl autem, zastavil a "filu" zahnal.

Těm majitelům jsem to už párkrát říkala ústně (ještě rozklepaná jsem tam vždy po incidentu zašla), a naposledy před měsícem (to jsme zas měly tu čest) mi ten pán slíbil, že plot prohlédne. No a nejspíš neprohlédl, protože o tomto víkendu nás "fila" napadla na naší vlastní zahradě (jsme ob jeden pozemek a i ten soused mezi námi nemá optimální plot). Zahnala jsem ji obrovským řevem. Tak jsem pánovi už napsala dopis a zase s hrůzou budu čekat, jestli s tím plotem něco udělá.

No a teď ten vlastní dotaz:
Dá se tohle řešit přes jiná místa (obec, policie...) a pokud ano tak jak, když na to majitel kašle?!
Kudy mu utíká nevím a fotky taky žádný nemám.

Jen prosím neraďte, že si mám nechat rozcupovat psa a pak ho použít jako předmět doličný
Je to fakt dost nepříjemný stav a už jsem bezradná

Jandula
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:10
- Nahlásit

RoSa
Já bych napsala na obecňák (třeba nemá toho psa ani přihlášenýho, to by bylo tvoje plus) s žádostí o prověření. Za to nic nedáš, formuluj to tak, že neohrožuje jen vlastníky psů a psy samotné, ale také děti... bla bla, čím víc tam toho napíšeš, tím líp.
Obecňák se tím musí zabývat, možná bych to radši donesla osobně a nechala si na to v podatelně hodit razítko, abys věděla, pod jakým č.j. to vedou.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:12
- Nahlásit

RoSa
no nejlepsi by bylo psa na vlastnim pozemku zastrelit a potom tvrdit, ze vas ohrozoval, ale takovou radu nechces ...

tak potom ti zbyva podle me uz opravdu jenom to, co zcela vyjimecne spravne radi Jandula. obecni urad a mozna to jeste vysperkovat oznamenim na policii - podezreni ze spachani trestneho cinu obecneho ohrozeni.

Garfield
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:15
- Nahlásit

To je blbý no, dokud se něco nestane, tak je to každýmu šumafuka. Na Tvém místě bych využila momentu, že pes chce a může utéct z majitelovi zahrady a následně nalákala na svůj pozemek, zavolala na policii s tím, že cizí pes vnikl na Tvůj pozemek a že jste schovaní i se psem, protože má tendence vás napadnout, ať si pro něj přijedou, oznam jim komu patří a oni si dojedou i pro majitele. Pak si to pro příště rozmyslí.

Jandula
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:16
- Nahlásit

Jirikovo
podezreni ze spachani trestneho cinu obecneho ohrozeni.
na to by musela mít důkazy, tzn. někoho, kdo to natočí na kameru a to by jí stejně ještě mohl ten majitel obvinit, že tu fenu vyprovokovala sama.
Já bych souseda nedráždila udáním na policii, ale ten obecňák je podle mě dostačující...

co zcela vyjimecne spravne radi Jandula
děkuji za uznání.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:18
- Nahlásit

Jandula
nevim, podle me se to od toho jmenuje podezreni, ze dukazy mit nemusis. proste mas podezreni a neoznamenim se vystavujes riziku, ze tva role bude posouzena jako spolupachatelstvi ...

Rejpalka
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:19
- Nahlásit

Najít cizího psa na svém pozemku,tak volám městkáče,ať si ho udělaj k obědu.Ono by se to páníkovi prodražilo.

Jandula
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:22
- Nahlásit

Jirikovo
Asi jo, jenže problém bude v tom, že to pude na trase policie - soud atd. a vyřízení při rychlosti našich soudů tak za několik let, ten obecňák by měl být snažší (mají určitou lhůtu na vyřízení a nápravu by si ve svý obci taky měli zjednat)

RoSa
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:25
- Nahlásit

Na MČ asi nejspíš napíšu, až jí příště zase uvidím pobíhat nezajištěnou navolno. Přihlášenou jí snad mají, nejsou to žádný asociálové (pán má tituly před i za jménem, když mu přijdu říct, že nás ta jeho fena zase napadla, tak je velmi příjemný a chápavý, slibuje nápravu, omlouvá se...) a poplatky za psa ve vilce nejsou až tak závratné.
Také jsem mu říkala, že je to kus psa a že je to obrovská zodpovědnost. Kromě toho ji také může přejet auto.
Vyfotit jí mobilem by bylo teoreticky možné, ale prakticky neproveditelné - v ten moment mám jiné starosti.
Garfield
No jo, ale jak na naší zahradě tu fenu tak dlouho udržet, než přijede policie?!

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:30
- Nahlásit

možná by to taky chtělo najít člověka, který už měl s tou "filou" podobnou zkušenost jako RoSa a podat to podezření z obecného ohrožení policajtům společně, bude to mít větší důvěryhodnost...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:33
- Nahlásit

RoSa
ja nevim, jestli je ten pan takovy slusnak jak pises, tak si myslim, ze by na nej skutecne mohlo platit, ze mu u vratek zazvoni policajti a udelaji bububu uz enom tim, ze jim to bude muset vysvetlovat. jinak pomerne rychle funguje to, ze kdyz na nekoho prijde podobne oznameni, tak si ho predvolaji k podani vysvetleni. je to v podstate taky strasak, ale na spoustu lidi to funguje. zavrou te na sluzebne do mistnosti a kladou neprijemne otazky, vsechno to sepisuji ...

Jandula
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:36
- Nahlásit

RoSa
nejsou to žádný asociálové (pán má tituly před i za jménem, když mu přijdu říct, že nás ta jeho fena zase napadla, tak je velmi příjemný a chápavý, slibuje nápravu, omlouvá se...) a poplatky za psa ve vilce nejsou až tak závratné.
My jsme jednou vinou mé maminky, resp. její sklerózy atd. taky neměli zaplacený poplatky na psa, moje máti je dost velkej flink co se týče různých složenek a placení...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:40
- Nahlásit

Jandula
sakra. ted jsi mi pripomnela, ze jsem nechal zase doma tu slozenku na elektrinu ... dpr*ele, to uz me fakt asi odpoji ...

Jandula
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:52
- Nahlásit

Jirikovo
ja jsem taky po svojí mamince, teď jsem běžela zaplatit účet za odvoz odpadků, splatnost 8. 11.

Takže RoSo, jak vidíš, i slušňáci s dobrou prací mohou nemít zaplaceno za psa...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:57
- Nahlásit

Jandula
hmm, me spis trapi to, ze si to kazdy vecer rikam a rano na to proste zapomenu. palice jedna derava ...

Jandula
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 15:00
- Nahlásit

Jirikovo
No já tuhle složenku nosím na poštu asi měsíc... (ale vždycky mi do toho něco vleze nebo prostě zapomenu)

dorfa
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 21:40
- Nahlásit

RoSa
můžeš říct z jakého města a čtvrti jsi.Mám stejnou zkušenost s filou a třeba to je ta samá.Raději chodím venčit jinam, protože projít okolo brány, která byla neustále otevřená bylo opravdu o život.

RoSa
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 07:34
- Nahlásit

dorfa
Praha 5, vilová čtvrť mezi Klamovkou a Palatou (Hřebenky)
Ale asi to bude jiná "fila", protože tihle nemají žádnou bránu (jen branku, a ta je stále zavřená), ale pouze děravý plot.

Jinak od toho posledního incidentu, kdy jsem majitelům napsala dopis (viz. můj původní příspěvek), jim fena zatím nezdrhla - tedy alespoň jsem ji nikde neviděla a nepotkala. Takže ten plot snad zajistili.

A odkud jsi ty a jakého máš psa?

Vladus
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 10:56 - Změnil/a: Vladus
- Nahlásit

RoSa
Zatim si muzes poridit na svou obranu peprovy sprej. Nos ho v kapse pri venceni a nevahej ho pouzit....Tim ji urcite zastrasis. Pozor kam vane vitr...

RoSa
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 11:27
- Nahlásit

Vladus
Díky, pepřák jsem si pořídila hned po prvním napadení (jak jsem si přitom hejbla s páteří a musela pak chodit na rehabilitaci), ale mám strach ho použít: přesně jak píšeš, musí se dávat pozor na vítr. Ale slyšela jsem, že existuje nějaký speciální spray, kterým se do agresora dost přesně trefíš ("tekutá střela"?). Ale nevím, jak se to jmenovalo a kde se to koupí...

Vladus
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 12:05
- Nahlásit

Tohle mi taky nabidla pani v obchode zbrane-streliva, je to slzak, ale v podstate to vystrikne takovou penu, ktera zasahne primo na misto a nerozptyluje se do vzduchu, takze se muze pouzivat i v uzavrene mistnosti, ale to pry na psi nefunguje. Ja jsem si pro jistotu vyzkousela par vystriknuti naprazdno (vecer v parku, kdyz tam nikdo nebyl) abych mela alespon predstavu, jak asi sprej strika... Zatim jsem ho na nikoho nepouzila (nastesti) ...

aren
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 12:19 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Mám trochu zkušenost s oznámením na policii, byla jsem totiž oznámená já, že moji psíci zvíci kočky pobíhali navolno, což se u nás nesmí. Musím říct, že policie skutečně zareagovala hbitě, vzorně mi domluvila a i pokutu vyinkasovala.
Byla to teda městská policie.

dorfa
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 12:36
- Nahlásit

RoSa
Tak to je opravdu jiná fila. Ze strachu chodím venčit jinam.Je to hrozný, že si majitelé těchto psů vůbec neuvědomují, že mají potencionálně nebezpečné zvíře, pokud není plot dobrý a nebo není pes pod dohledem.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání