| Autor |
Zpráva |
Lenka80
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2019 08:48
- Nahlásit
Ahojky, chtěli bychom s manželem vyrazit na Maledivy a rozhodně s sebou vzít i našeho malého pejska. Řešíme teď, jestli je možné mít malého jezevčíka s sebou v hotelovém resortu.
Dělali už jsme si i nějaký průzkum, nejvíce nás zaujal resort Royal Island. Nevíme však, jestli jsou dogfriendly. Má tady někdo podobnou zkušenost? Popřípadě, uměl by mi někdo doporučit vhodný resort?
Moc děkuji, Lenka.
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2019 10:24
- Nahlásit
Maledivy jsou docela exotika. Nejde jen o to zjistit si, zda je "dogfriendly" hotel, ale vůbec i obecné podmínky, za jakých může pes do takové vzdálené destinace vycestovat. Jaké tam mají podmínky pro očkování, zda pes nepotřebuje něco navíc, než to, co už tady má. Zda by po příletu náhodou nemusel být po nějaký čas v karanténě a vůbec. Nehledě na to, že Vaše vybraná destinace je oproti ČR hodně velká exotika, což pro lidi i psy znamená úplně jiná nebezpečí, možnost chytit jiné parazity, nemoci apod. Člověk má obvykle v rámci cestovního pojištění nárok na lékařské ošetření v případě potřeby, hlavně lidského doktora seženete snáze. Ale tyhle exotické destinace, aspoň co mám z doslechu od známých, nejsou zrovna pejskařské, jako střední Evropa, takže tam je taky klidně možné, že žádného veterináře v případě potřeby neseženete.
Nechci Vám rozmlouvat Vaše rozhodnutí jet na exotickou dovolenou i s pejskem, ale je určitě dobré zvážit veškerá rizika, udělat si jakousi SWOT analýzu a podle toho se pak definitivně rozhodnout.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2019 12:43
- Nahlásit
ono nejde jen o možnost vycestovat - ale taky zpátky přicestovat!! Musíte splnit veterinární předpisy pro dovoz psa do ČR z této země!
Informace dostanete na státní veterinární správě
Není to běžná destinace - Maledivy jsou pokud se nepletu islámská země a tam psí mazlík určitě běžný host není - neb pes je zvíře nečisté...
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2019 12:11
- Nahlásit
Teda, upřímně, mi dotaz připadá natolik stupidní a odkaz lehce zbytečný,že mi vyskakuje slovo reklama.........
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2019 13:23
- Nahlásit
Neumi taky mě to napadlo - ale pak jsem si říkala, že osvěty není nikdy dost a to, že jejich miláčka můžou "zadržet a zavřít do karantény" při návratu domů z různých destinací hodně lidí netuší...
|
Lenka80
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2019 02:41
- Nahlásit
Díky všem za názory. Rozhodla jsem se nechat psíka doma.
Lenka.
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2019 07:49
- Nahlásit
Lenka80
Myslím, že je to rozumné. Máte-li někoho spolehlivého, koho psík zná dobře, určitě mu u něj bude lépe, než daleko na cestách.
Psi jsou poměrně konzervativní a pokud nemusí, nemění rádi své zaběhnuté zvyky a prostředí. Většinou jsou to spíše páníčci, kteří si myslí, že bez nich jejich pejsek bude smutnit, a je lepší vzít je proto s sebou. Často je to právě naopak. Psi ponecháni u někoho, koho znají a mají rádi, jsou víc v pohodě, než kdyby někam jeli.
Někdy třeba zpočátku své lidi hledají, ale je pro ně snazší se nové situaci přizpůsobit, než si myslíme.
Já když jsem svého závisláčka opustila úplně poprvé na 2 dny výjezdního školení, haf skoro nežral, ale podruhé už to zpracoval naprosto v pohodě a teď mu už nedělá nejmenší problém zůstat třeba týden u mých rodičů, když my letíme k moři. Vím, že jemu by se tam nelíbilo, bylo by mu horko, což je další důvod, proč si myslím, že pro psa není dobrá exotická dovolená. Kupříkladu můj pes už "chcípá", jakmile se teploty pohybují nad 25 st.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2019 08:30
- Nahlásit
no, pokud chce někdo cestovat na Maledivy, tak žádná jiná varianta, než bez psa, není......
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2019 09:29
- Nahlásit
Fousisko mám to nastavené jinak - pes je náš a přehazovat odpovědnost na někoho jiného (pokud to není opravdu nutné - a to dovolená není) se nemá. Takže dovolené jsou vždy se psem - a ano - musí se mu lecos podřídit. Ale dosavadní zkušenost se čtyřmi různými psy je taková - že jsou rádi se svojí "smečkou" a nadšeně se účastní všech akcí. Od hor po moře, od památek po přírodní trasy, od pobytovek s maličkými trpajzlíky a týdny na cestách od místa k místu, od zasněžených kopců po prázdninová středomořská horka... Jde to
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2019 11:55
- Nahlásit
Xerxová
Já to mám stejně, jenomže za poslední 3 roky jsme 3x dostali od mých rodičů zahraniční dovču už jako hotovou věc i s "poukazem" na hlídání fousiska Kvůli dceři, aby měla moře, protože má trochu problematickou pleť a moře jí svědčí. Kdybych si plánovala dovču sama, tak pojedeme taky se psem, ale do zahraničí tak max. po Evropě a autem....Se psem mě to ale stejně víc baví v Čechách. Se psem bych se ani nikde nechtěla "válet" po pláži, ale courat po horách a lesích. A na to mně osobně fakt stačí zůstat na "rodné hroudě", zahraničí mě neláká.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2019 12:03
- Nahlásit
je mi to jasné - naše válecí dovolená u moře bývá tzv. robinsonská - tj. osamocené domky přímo u moře - ale daleko od zmrzlin, kaváren, hospůdek... Takže zavařené maso pro nás i pro psa a musíme vařit - žádný luxus... Odměnou je úžasné moře jen pro nás, klídek rušený jen řevem cikád, samota (když nepočítám zvířectvo) - a pak to vůbec nevadí ani psisku. Ale to není o Maledivách Jsem lehce mimo téma
|