Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / cestování
Autor Zpráva
nefer
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 09:49
- Nahlásit

Nevíte někdo, jak je to s cestováním vlakem nebo autobusem? Někde jsem zaslechla, že štěňata do půl roka nemusí mít košík (ve vlaku, v autobuse netuším). Je to pravda?

niniel
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 09:57 - Změnil/a: niniel
- Nahlásit

Neni to pravda, pokud mas male stene, tak ho muzes dat do tasky. Ale az trochu povyroste, tak musi mit kosik, byt na voditku a mit listek. Ja zacla za toho sveho platit asi ve ctyrech mesicich-uz se nevesel do tasky Ony jsou i povolene rozmery, v kterych to zvire maximalne muze byt, ale ja mela tu tasku vzdycky vetsi, preci jen jsem chtela usetrit.

Nikita
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 10:03
- Nahlásit

Co já vím, tak pes musí být buď ve schráně (celý) nebo mít košík.
Když jsem cestovala já (je to už pár let), tak za psa ve schráně se ve vlaku neplatilo, za psa na vodítku (a s košíkem) poloviční lístek. V autobuse se platilo za psa ať byl kde chtěl poloviční jízdné.

Ale třeba u nás v Liberci se prý v městské MHD (bus) platí za psa lístek celý. Tak to radši ani zkoušet nebudu, to mi vyjde daleko levněji jet autem, busem bych se nedoplatila

nefer
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 10:03
- Nahlásit

No, já za ní poctivě platila už ve třech měsících, kdy jsme jeli poprvé. Ale košík neměla a nikdo to neřešil. Teď jí je skoro 5 měsíců a chystáme se znova a košík nemám pořád. Je fakt, že v našem couráčku to asi nebude problém i teď. Co jsem se totiž ptala nádražáků, dozvěděla jsem se, ať si klidně jedu. Ale co když narazím na neochotnou průvodčí. Tak mě zajímá co na to předpisy.

nefer
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 10:11
- Nahlásit

http://www.cd.cz/static/sppo/1.1.2005/sppo.htm#2XII

tak jsem to našla a opravdu se tu o vyjímce pro štěňata nic nepíše

Tchor
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 10:14
- Nahlásit

nefer
Me vyrazili kuli kosiku z autobusu MHD se stenetem kterymu jest nebylo dva mesice a nes jsem ho v náruci. Jinak neni jednodusi si pro peti mesicni stene ten kosik poridit stejne by si mel na nej zvyknout?

niniel
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 10:21
- Nahlásit

nefer
Pritel jel s pulrocnim stenetem a kosik jsme jeste neporizovali, ve vlaku mel takove problemy, ze z toho nemohl, pruvodci ho chtela vyhodit z vlaku. Takze od te doby uz kos mame, sice obrovsky(pes do nej doroste), ale mame. Je fakt, ze to zalezi na lidech, kdyz byl malicky, tak jezdil v tasce a kolikrat vylezl a spal na zemi a nikomu to nevadilo. Ale jde o jednou a pak se dohadovat...

nefer
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 10:24
- Nahlásit

Tchor
Já mám košík, který jí budu moct dát až tak v šesti měsících a moc se mi nechce kupovat na tak krátkou dobu jiný, i když by to bylo mnohem jednodušší. Ostatně u nás košík stejně nekoupím, takže bych musela nejdřív cestovat , ale je fakt, že existuje ještě auto.
Minulou fenu jsem taky učila na košík až něco málo před půl rokem v pohodě a tenhle koš je po ní. Vůbec ho bylo umění sehnat.
Jinak u nás jsou v autobusech mírnější. Kolikrát nechají projít malého psa bez košíku (což mi tedy leze na nervy, protože to chápu jako velkou nespravedlnost). A viděla jsem i velkého psa s košíkem, ale bez vodítka..

Mili
# Zasláno: 19 Led 2005 10:30
- Nahlásit

To opravdu musí mít košík i malí psi?

Tchor
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 10:33
- Nahlásit

Mili
pokud neni cely v tasce (to znamena i s hlavou) tak samozrejme jo.

Mark
# Zasláno: 19 Led 2005 10:52
- Nahlásit

nefer
Je to nespravedlivost, ale kdybys mela maleho psa, nevyuzila bys toho ? My jezdime jednu stanici lanovkou na Petrin, kdyz se nam uz nechce slapat kopec. Psa mam v naruci a zatim to nikomu nevadilo. Kdybych mela kvuli tomu celou prochazku s sebou tahat kosik, radsi bych sla pesky.
Je to dano tim, ze vetsina lidi si mysli, malej=hodnej, velkej=zlej, pritom to dost casto byva naopak.

nefer
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 10:59
- Nahlásit

Mark
Když ho budeš mít v náručí, je mi to jedno. Ale pokud je pes na zemi, má mít košík ať je velkej, jak chce. Nejde ani o to velký=zlý a naopak. Ale o to, že malí bývají větší nerváci a snáz se přehlídnou. To jim pak někdo snadno šlápne třeba na ocas nebo na tlapku a to bych kousala taky, i když jsem normálně malá a hodná. Hl. proto mi to vadí. No a taky kvůi tomu, že nějaká spravedlnost být musí.

Mark
# Zasláno: 19 Led 2005 11:21
- Nahlásit

nefer
Jo, to s Tebou souhlasim

Tonny
# Zasláno: 19 Led 2005 11:23
- Nahlásit

Já jsem v jednom zverimexu zažila situaci, kde měl kluk v náruči mopse a marně s prodavačkou přemýšleli co mu dát na ten čumák, protože ho do jednohu autobusu nechtěli pustit , jinak já když měla štěně bylo to vždycky v pohodě i bez náhubku, ale záleží jen na lidech. Asi bych ten náhubek koupila a tak do půl roku věku psa ho nosila jen do rezervy, kdyby byl problém.

Liška
# Zasláno: 19 Led 2005 11:50
- Nahlásit

Já mám No 4měs a musela jsem koupit náhubek,nechtěli mě pustit do autobusu. Vybrali jsme náhubek na kokra a jak mu sluší a s policií na městě se taky nechci dohadovat. Štěně neštěně prý musí mít náhubek.

Evik
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2005 14:00
- Nahlásit

Ono je to s těmi dopravci vůbec těžké...nás nechtěl řidič pustit se psem (okošíkovaným) do autobusu, protože už tam jeden pes byl (co jsem si stihla všimnout - byl to nějaký mrňous v tašce). Vím že v přepravních předpisech stojí, že v autobuse se smí přepravovat bez souhlasu řidiče jen jeden pes, ale pokud řidič dovolí může i druhý.... Jak by pak asi cestoval člověk se dvěma svými psy, kdyby zrovna narazil na neochotného blba za volantem???? Taky bychom mohli na té zastávce stát třeba do aleluja, protože dneska jezdí spousta lidí autobusem se psy..........

Tonny
# Zasláno: 1 Úno 2005 14:19
- Nahlásit

Pokud vím tak v dopravních předpisech bývá výjimka, že můžou cestovat dva psi, pokud jsou téhož majitele. Ale stejně záleží na lidech...

Eimy
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2005 14:34
- Nahlásit

Taky přispěju svou troškou do mlýna. Bydlíme se psicí v Brně a ve smluvních podmínkách DP je napasný, že štěně do 6 měsíců nemusí mít košík, ať je velký jak chce (alespoň před těma dvouma rokama to tak bylo, teď nevim). Jela jsem od babičky, nastupovala jsem do autobusu a řidič mě vyrazil s tím, že nepojede, dokud ten pes nebude mít koš. Docela marně sem se mu snažila vysvětlit, že jí ještě nebylo 6 měsíců, tudíž ji DP považuje za štěně, který koš mít nemusí. Stál si za svým že "je to pes". Tak jsem radši vystoupila, protože už se po mně koukali dost divně i ostatní lidi. To upozorňuju, že psice je vcelku malá...

Eny
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2005 15:05
- Nahlásit

Je to tak, že když bere do dopravního prostředku dva psy jedna osoba (nikoliv tedy majitel, to by se asi i blbě dokládalo ) měl by je řidič vzít. Nikde ale není napsáno že vás řidič vzít musí, a to byť i jen s jedním psem. Jinak košík mít musí, pokud není v celově uzavíratelné schráně. Já již jezdím MHD skoro 9 let se psy, je to hlavně o tom, na jakého řidiče narazíte. Ti chudáci, co jezdí pravidelně linkou na cvičák jsou už tak "vycvičení", že většinou nedělají problémy s více psy. Je to i o tom, že naši psy jsou vychovaní a nikoho neobtěžují, naporosto běžně jsme jezdili 3 i více psů v jednom busu. Je to prostě v lidech.
Jinak k těm košíkům, u nás na cvičáku jsou i menší plemena, tak jsem si prostě od někoho vždy na těch pár měsíců košík půjčila. A pak už používala normální velký.

nefer
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2005 14:33
- Nahlásit

Za Děčín můžu říct, že také není problém převážet v autobuse více psů a nemusí být jednoho majitele. Jednou jsme jeli ve třech a zrovna teď v pondělí ve dvou. Kolikrát jen řidič nastupujícího člověka upozorní, že už v buse jeden pes je a kde stojí.
Já bohužel nemám možnost půjčit si menší košík. Nakonec jsem dala čubině ten velký (nebylo to zas tak hrozné, jak jsem myslela). Přeci jenom v pěti měsících je to už kus psa.

Mark
# Zasláno: 3 Úno 2005 20:03
- Nahlásit

U nas ve zverimexu jsem objevila prima kosik. Jsou to jen dva spojene pasky z cerneho textilu opatrene suchacem, takze roste se stenetem a vejde se do kabelky. Pro MHD idealni.

BEATEK
# Zasláno: 23 Úno 2005 14:47
- Nahlásit

nemá někdo nějaký odkaz na stránky, co vše je za potřebí zařídit při převozu psa do Londýna?
dik

BEATEK
# Zasláno: 23 Úno 2005 14:48
- Nahlásit

nemá někdo nějaký odkaz na stránky, co vše je za potřebí zařídit při převozu psa do Londýna?
dik

moll
# Zasláno: 23 Úno 2005 14:57
- Nahlásit

Doporučuju adresu www.svscr.cz - státní veterinární správa, tam by Vám měli poradit. Nevím jak teď, když jsem v Evropě, ale dřív museli být psi po příjezdu do Anglie docela dlouho v karanténě. moll

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání