Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Bella kříženec vlčáka a labradora 7 měsíců
Autor Zpráva
bellinka7
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2014 20:10
- Nahlásit

Dobrý večer, mám opravdu vážný problém, mé 7 měsíční stěně srazilo před barákem auto, které nejelo v dědině 50Km ale 100Km bohužel to odnesla její noha, která je bez masa jen kost a navíc ještě vjí má zlomenou a veterinář je velice drahý, mám na vás velkou prosbu majitel vozu po 3 dnech dojel k nám domů, a požaduje náhradu škody na vozidle 20.000Kč, policii jsme nevolali byla jsem v soku a nezajíalo mne žádné auto nasedla jsem do vozu a vezla svého psa okamžitě na veterinu, může mě touto cestou prosím někdo poradit jestli jsem povinna škodu na vozidle uhradit děkuji Pavlína

pitvora
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2014 21:27
- Nahlásit

Vedle na ifauně píšete, že se fenečka vysmekla z obojku a náhle vyběhla z průjezdu. Takže je úplně fuk, jakou rychlostí jel řidič - k nehodě by došlo, i kdyby jel třicítkou. Vina je bohužel na vaší straně...

bellinka7
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2014 21:32
- Nahlásit

tak kdyby jel 30 tak by jí nebylo to co je a stačil by zabrzdit jel jak prase

Baggie
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2014 00:11
- Nahlásit

bellinka7
tak kdyby jel 30 tak by jí nebylo to co je a stačil by zabrzdit jel jak prase
Podívejte, kdyby jsou kdyby. Vždyť jste mohla přijít o psa! Pes sražený autem ve stovce, když ho to neodhodí, to málokdy přežije. Měli jste kliku, že to odnesla jen noha! Při bouračce toho dvacetikilového tvora srazí jedna tuna jedoucí x km/hod. Víte, co je to za šílenou energii, která se vrazí do malého psího těla?!
Buďte ráda, že všechno dopadlo takhle. S tím řidičem se nějak domluvte a fence přeji, ať se jí ta noha uzdraví co nejlíp...

Baggie
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2014 00:33 - Změnil/a: Baggie
- Nahlásit

bellinka7
její noha, která je bez masa jen kost a navíc ještě vjí má zlomenou a veterinář je velice drahý
Respektuji, že nemáte moc peněz, ale dá se dělat aspoň něco, aby jí to nějak dobře srostlo...
Jinak se neděste, že je to teď jen kost. Stačí nohu nepoužívat dva týdny a je z ní kost a kůže... Dolů ty svaly jdou ohromně rychle a zpátky je dostáváte dlouhé měsíce.
Zlomenina se hojí dva měsíce a často se ordinuje pouze "klid", což vám u sedmiměsíčního štěněte nezávidím...
Další věc je, že jak si ten pes jednou nohu zafixuje jako bolavou, tak některému se to vyhání z hlavy týdny, jinému měsíce... Tím chci říct - ta noha by pro ni za pár týdnů měla přestat být bolavá, ale ten pes si to neuvědomí. Pro něj je to pořád končetina, která není stoprocentní, tak ji radši nepoužívá... A nemůžete mu česky vysvětlit, že čím víc ji bude používat, tím dříve bude stoprocentní...
Takže obrňte se trpělivostí, možná dávejte aspoň prášky proti bolesti?, určitě kupte kloubní výživu (chondroprotektiva), ať se jí to líp hojí....

Neumi
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2014 08:16 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit

Bellinka, tohle určitě není dotaz sem, ale na právní poradnu. Majitel psa je vinník, neb neměl zajištěného psa, řidič, pokud by nejel povolenou rychlostí, by pravděpodobně rovněž nesl vinu. Jenom nevím, jak budeš dokazovat jeho případnou vysokou rychlost a řidič, že to byl právě tvůj pes, kdo mu vletěl do cesty (i když tady to tak těžké vzhledem ke zranění psa a návštěvě veteriny problém nebude).

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2014 09:05
- Nahlásit

Podle mě je to tvrzení proti tvrzení a pokud nebyla na místě policie nebo svědci, nikdo nikomu nic nemůže dokázat a vše je jen v rovině uvědomění si vlastní chyby a ochoty nést zodpovědnost.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2014 10:18
- Nahlásit

Takže za prvé. V takové situaci je naprosto prvořadé odvézt psa na veterinu, to je jasné. Zároveň však si s dotyčným vyměnit tel. číslo a poté co je pes ošetřen, zajet na policii a celou událost nahlásit.

Kdo nahlásí první je na tom obvykle lépe v následujícím sporu.
Dále, je to sice tvrzení proti tvrzení, nicméně pokud po tom řidič půjde a navíc si zaplatí dobrého právníka, máte větší průser než jen 20 tisíc. Soudní výlohy atd. V momentální situaci bych se to snažila s dotyčným řešit domluvou.¨

Škodu na autě zaplatíte tak jako tak, jde o to, neplatit víc, než je nutné a domluvit se třeba na splátkách. Doklady z autoservisu o poškození atd by měli být samozřejmostí.

Nevím odkud jste a jak máte drahou veterinu, ale na spoustě veterin jsou ochotni udělat zákrok na splátky, případně si budete muset vypůjčit, takhle mladého psa nemůžete nechat jen tak se zlomenou nohou. Případně to můžete zkusit přes nějaké sdružení zda by nebyly ochotni vyhlásit na fenečku sbírku. Ale to musí jít přes oficiální a prověřené sdružení. Nebo TV Nova a srdceryvný příběh, na to lidé rádi přispívají.

Každopádně tomu všemu se dá předejít zajištěním psa v blízkosti vozovky a následky mohlo krásně řešit pojištění psa, běžně se dělá k celkové životní nebo majetkové pojistce. Není to nic drahého a vyplatí se. Kdyby skočila pod Ferrari, nedoplatíte se.

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2014 13:59
- Nahlásit

pitvora
Vedle na ifauně
to je docela síla. myslim, že už nikdy havarijko nezrušim, i kdyby jsme jezdili na dvoukoláku

Baggie
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2014 14:10
- Nahlásit

kachna_
Já má škodu způsobenou psem jako připojištění k pojištění domácnosti. Jsou to asi dvě stovky ročně navíc.

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2014 14:22
- Nahlásit

Baggie
Já má škodu způsobenou psem jako připojištění k pojištění domácnosti
no jo, ale to ti nepomůže, když ti někdo způsobí škodu a pak prostě řekne, je mi líto, ale nemám peníze.

Baggie
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2014 16:04
- Nahlásit

kachna_
Nene, to je pro ten opačný případ - kdy by můj pes někomu způsobil škodu...

Baggie
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2014 16:52
- Nahlásit

bellinka7
No, tak jsem si přečetla tu diskusi na ifauně...
Vám jde o jediné - neplatit tomu chlapovi nic a najít pro sebe co nejvíc výmluv... Tak milá dámo, jděte k šípku

Matt
# Zasláno: 7 Říj 2014 19:10 - Změnil/a: Matt
- Nahlásit

bellinka7
srazilo před barákem auto, které nejelo v dědině 50Km ale 100Km bohužel to odnesla její noha

Nevím, co píšete jinde, hledat ani číst to nebudu, ale nevěřím, že rychlost byla větší, než-li ±42 - 44km/h a škrábnutí okrajem nárazníku.

Z pohledu fyziky to není možné, protože energie dopředně pohybujícího se tělesa by násobně převyšovala absorpční potenciál těla psa. I kdyby, jak se říká "jen lízlo", tak v rychlosti 100km/h by předání energii na nohu/tělo psa bylo naprosto fatální a pes by byl po smrti. Při takové rychlosti zapracuje rozložení absorbce energii na plochu vozidla, u menšího tělesa (např.: kočka, pes atd.) by se energie přenesla na část deformačních zón a řidič i auto by dopadlo rozhodně hůře. S vysokou pravděpodobností, mimo šťastného "líznutí" šel sen i airbag a posádka vozidla by utrpěla nemalé zranění způsobené následnou havárií. S výškou a hmotností psa už by se dalo relativně dobře vypočítat, jaká energie byla v místě nárazu a poté výsledek konfrontovat s možností zvířecího těla.

Dopadlo to relativně dobře, jak pro psa tak i z pohledů řidiče - zranění nejsou fatální a způsobená škoda naprosto minimální. Trefte kočku v 45km/h rychlosti do předního senzoru adaptivního tempomatu, rozbitá mřížka, jeden parkovací senzor, poškozený chladič, ... a škoda? Ani se raději neptejte.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání