| Autor |
Zpráva |
Taffy
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2014 12:49
- Nahlásit
Ahoj, dneska jsem se v odpovědi na svůj dotaz dozvěděla o tzv. ISO čipu. Můžete mi někdo vysvětlit o co jde??? Vím, že na veterině čipují značkou "backhome" Je tedy ISO nějaká speciální značka??? Až přijdu na veterinu, že potřebujeme čip, stačí jen říct, že potřebujeme ISO čip??? Děkuji
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2014 13:31
- Nahlásit
ISO
http://www.iso.org/iso/home.html
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2014 16:27
- Nahlásit
Taffy
Čipy můžou být od různých výrobců, ale musí podléhat ISO normě. Pokud by nepodléhali, "normální" čtečka by je nenačetla. U nás snad už v současnosti všechny používané čipy splňují normu, to jen ze začátku se to tady tlouklo a kdo načipoval "špatným" čipem, měl problémy třeba při cestování atd.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2014 16:43
- Nahlásit
já teda akorát přidám info z poslední doby,že čipy Virbac jaxi přestaly fungovat většině lidí..což když netušíte,může bejt docela průser třá na hranicích nebo někde na zkouškách,firma teda všecko uznala a postiženejm poslala čipy nový se stejným číslem pokud chtěj..zadara jako..nicméně mne by to otrávilo
|
impact
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2014 16:46
- Nahlásit
davidkova renata
To mi neříkej ani ze srandy. Čipujeme všechny psy Virbacama.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2014 16:57
- Nahlásit
impact
fakt..zkuste je nechat načíst pro sichr
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2014 17:23
- Nahlásit
zkuste nebyt ofce a necipovat
|
impact
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2014 18:36
- Nahlásit
davidkova renata
Ty vole, osumdesát psů nebo kolik....
A co s tím dělaj, pignout novej čip, tže pes má dva?
|
Taffy
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2014 19:23
- Nahlásit
A to stačí přijít do ordinace, že potřebuju čip, který odpovídá normám ISO???
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2014 19:26
- Nahlásit
jak poznam, jakym cipem mam nacipovano?
Taffy
urcite staci se zeptat sveho veterinare a idealne si nechat vystavit i euro pas, hodi se pak pri cestach do zahranici (i neplanovanych) - jako je treba dovolena na sumave a nahodou clovek prekroci hranici na vylete
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2014 19:33
- Nahlásit
zbrnd
zkuste nebyt ofce a necipovat
a necestovat, nezávodit... hmmm už sis rozstříhal řidičák a občanku, abys nebyl ofce?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2014 19:51
- Nahlásit
impact
, pignout novej čip, tže pes má dva?
jo!benevolence od nich je že ti daj stejný číslo takže nemusíš měnit info všade možně
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2014 21:32
- Nahlásit
birma
a necestovat, nezávodit... hmmm už sis rozstříhal řidičák a občanku, abys nebyl ofce?
Tví psi potřebují cestovat do zahraničí a závodit? To jsou mi věci!
Občanku a řidičák nemám implantované do těla, ty jo, že si díky nim připadáš jak ofce?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2014 21:45
- Nahlásit
zbrnd
Tví psi potřebují cestovat do zahraničí a závodit?
No můj pes potřebuje hlavně bydlet a představ si, že v Praze nemůže bez čipu ani to, pokud ho mám mít hlášenýho a stěhovat se kvůli němu nebudu
nemám implantované do těla, ty jo, že si díky nim připadáš jak ofce?
já si kvůli nim nepřipadám jako ofce a nepřipadala bych si tak ani kdybych je měla na čipu v těle, ofce totiž mívaj známku v uchu a ne čip
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2014 22:26
- Nahlásit
birma
No můj pes potřebuje hlavně bydlet a představ si, že v Praze nemůže bez čipu ani to, pokud ho mám mít hlášenýho a stěhovat se kvůli němu nebudu
jistě, že může
já si kvůli nim nepřipadám jako ofce a nepřipadala bych si tak ani kdybych je měla na čipu v těle, ofce totiž mívaj známku v uchu a ne čip
fšak já snad tvrdil, že si tak připadáš?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2014 22:58
- Nahlásit
davidkova renata
Pičix!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2014 23:26
- Nahlásit
birma
Tak ono ISO očipovaní psi jsou prostě perfektní tetovací materiál pro něco, co může jednout fungovat na lidech.
Ale je mi jasný, že pro ofce je to prostě jen scifi či konspirace a blábol.
STejně jako ofce před pár lety nechtěly slyšet nic o tom, že granule nejsou bomba, do dneska si spousta ofcí nepřizná, že třeba s vakcinacemi to není zdaleka tak, jak se lidem hustí do hlav...
prostě komu není rady tomu není pomoci
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 08:28
- Nahlásit
zbrnd
prosim tě, že se namáháš, 99,99999% lidí by po čipu skočilo jak slepice po flusu, protože by jako měli přece všechno bez práce a 10 v 1 ne? takový bezkontaktní karty by mohly vyprávět
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 19:42
- Nahlásit
Maya
Máš pravdu-
Dík za starost, nenamáhám se ale )
|