| Autor |
Zpráva |
cilam
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 13:16
- Nahlásit
Zdravím,
mám takový dotaz. Asi 1km za dědinou "bydlí" v bývalém nádražáckém domku několik na životní úroveň a hygienu méně náročných obyvatel, což samo o sobě je mi fuk, ale mají tak desítku psů všemožných velikostí, ale co hlavně - agresivních a to doslova, nebojí se jít do kontaktu s kolemjdoucím a jejich akční rádius je klidně i půl kilometru od domku.
Místní tím směrem vůbec nechodí, údajně se to už několikrát řešilo (kdo ví jak, s kým,...)
Chtěla jsem se zeptat, jaký je nejlepší postup? Chci to nahlásit a jednou pro vždy vyřešit, kam se obrátit? Obec nebo rovnou PČR? Kdo je povinen situaci řešit? Plus na čí náklady?
Pochybuji, že mají psi povinné očkování, obojky nemají rozhodně. V podstatě by mi to bylo fuk, že má parta houmlesáků psy, podvyživení nebo jinak týraní nejsou, ale štve mě, že kvůli nekontrolovatelnému a volnému pohybu psů máme hodně omezený prostor na vycházky.
Díky za reakce.
Hanka
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 14:53
- Nahlásit
cilam
U nás se to řešilo tlakem na obec - dopisy, petice. Starostka poslala vytýkací dopis, dala pokutu. Bohužel situace se dříve vyřešila sama, když psi napadli svojí paničku a byli utracení.
Řešila bych to spojením sil s mysliveckým sdružením (pochybuju, že ti psi neloví) a tlakem na obec. Tím nemyslím zastřelit, ale myslivec je kdekdo a mohli byste mít větší slovo.
No a nebo rozervat si při hře s vlastním psem bundu a nahlásit napadení nějakým psem ze smečky na policii.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 20:07
- Nahlásit
cilam
kachna_
nahlásit napadení nějakým psem ze smečky na policii.
To bude, myslím, jediné účinné.
|
cilam
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 20:37
- Nahlásit
Vlčáčková
Taky jsem nad tím uvažovala a pokud, tak by to rozhodně mělo přijít před všema stížnostma a hlášeníma z mý strany, aby to jako aspoň vypadalo věrohodně. Pravda je ta, že jít tam, tak šrám mám nepochybně nejeden. Posledně nás na jednom ze svých výletů smečka hnala pořádnej kus a nemít klacek, mám je v nohách zakouslý.
Na druhou stranu bez jedinýho šrámu je to dost divný hlásit. Komu co dokážu?
Chjo, je to pitomá situace, každej, kdo radil nějakej postup jedním dechem rovnou dodal, že to stejně zametou pod koberec.
Každopádně díky za reakce.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 21:40
- Nahlásit
cilam
určitě bych napsala na obec a zmínila bych tam řečnickou otázku, kdo si vezme na triko, až ti psi napadnou dítě, který se nebude moci bránit, když dospělý člověk s tím má co dělat.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 21:46
- Nahlásit
cilam
Náhrada škody za potrhanou bundu je taky důvod. I když ji pak nebudeš chtít. Pokud bude zároveň šrám, tak to je závažnější a zadává to i důvod pro ověření očkováků.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 22:49
- Nahlásit
cilam
taky mám s tímhle nějaký zkušenosti a můžu říct, že obec nic nevyřeší, ani k tomu nemá nijaký pravomoci, policie se na vesnici taky moc nehrne, roztrženou bundu ti určitě řešit nebudou, jedině fakt snad pořádný šrámy a hlášení od doktora, to už by možná bylo na trestní oznámení, bohužel je to tak, ale v tomhle člověk vůbec nemá dovolání dokud se nestane nějakej průser tak nikdo nic neřeší
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 23:08
- Nahlásit
Maya
Nemyslím, že by obec s tím nemohla nic dělat. Spíš nechce. Ta má vybírat za ty psy poplatek a obec taky dbá na tzv. občanské soužití To je v její kompetenci. Má si udržovat na svém obvodu pořádek a může k tomu přizvat i policii.
Policii bych to nahlásila taky s tím, že je to stále dokola se opakující napadání zvířaty. Zároveň bych jim nahlásila škodu. Oni to také musí nějak prošetřovat a cilam má nárok na to vědět, co vyšetřili.
Pokud nebude spokojená s jednáním obcí, může se obrátit na kraj, s jednáním policie, tak si najde nadřízený orgán toho obvodního oddělení.
Je možné, že ji policajti v určité fázi odkážou na občansko právní soud. Například kvůli té náhradě škody. Ale do té doby by měla obec i policajti něco dělat - prošetřovat a působit na majitele.
Takže já bych to rovnou předem nevzdávala.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 23:23
- Nahlásit
Vlčáčková
vono to co píšeš je hezká teorie, ale praxe bohužel bejvá docela jiná, každopádně zkusit to může, vo tom žádná
|
fj1200
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2015 20:56
- Nahlásit
pardon ,ale mně se zdá,že by stačilo vysledovat vůdce smečky alfu a na tu-toho se zaměřit to je bod 1.
a dále pokud chcete něco někomu dokázat tak natáčejte a dokumentujte i se svědky,pokud se do celé věci zapletete napříkled s rádo by roztrhanou bundou sic od vlastního psa jak se budete cítit,když bude kvůli lži utracen pes.Nechcete ho přeci jen rovnou odstřelit,nebo otrávit či chytit do smyčky? Nebo odchytovou službou a pokusit se psa socializovat,protože oni se asi chovají jen teritoriálně!!!A to dělá i čivava od Bohunky z vedlejší vesnice a není houmless a čivava má své místečko doma.Ahoj
|