Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Koupě psa ze SR
Autor Zpráva
cilam
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2013 10:35
- Nahlásit

Zdravím,

ze dne na den jsem se dostala k možnosti koupit 2-letého lovecky upotřebitelného psa ze Slovenska (viděla jsem ho pracovat a od lásky k nabídce nebylo daleko)

Nicméně mi tím naskočilo milion otázek v oblasti, se kterou nemám zkušenost (dodnes psi sic s PP, ale pouze kvůli zdravotní otázce bez ambicí na výstavy, uchovnění nebo jakékoli zkoušky)

Nemá někdo z vás zkušenost s koupí psa ze zahraničí a ochotu se podělit? Jak je to s PP, vzor kupní smlouvy, na co si dát pozor, jaké jsou legislativní požadavky (očkování,...), co je třeba před převozem psa zajistit nebo se to dá vše až ex post?

Taky uznání VZ,PZ a dalších spec. zkoušek? Je třeba to někde hlásit nebo jsou automaticky přidělovány mezinárodně?

Prostě postup, kde co hlásit, komu a hlavně kdy?

Mám teď sobotu na zorientování se v téhle problematice, tak by mi strašně pomohlo nějaké ucelené resumé nebo odkaz, protože se jdu právě ponořit do neznámých vod na googlu a sbírat moudra.

Díky moc

corgi
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2013 11:52
- Nahlásit

cilam
Já kupovala 10měsíční štěně z Itálie - pes musí mít v zemi původu vystavený exportní PP (což je tedy starost toho, kdo psa prodává), pak se tady zažádá o zápis do české plemenné knihy.
S uznáním zkoušek bohužel neporadím
Kupní smlouva bych řekla naprosto "normální", žádné zvláštnosti myslím nejsou třeba.
Co se týče očkování, tak Slovensko, je země EU, takže zase žádné speciálnosti, pes musí mít petpass s platnou vzteklinou.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání