Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Pokousání přiběhnuvšího psa
Autor Zpráva
honzys
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2013 20:53
- Nahlásit

Ahoj, chci se zeptat na tuto situaci. Jdu po ulici se psem (pit) na vodítku, bez náhubku. Z protějšího chodníku přiběhnou navolno dva psy (tak 5-10 kg) a začnou dorážet a provokovat. Byla tma a v té rychlosti už ani nevím, jak se to přesně událo, ale najednou ten malej kvičel. Psa jsem držel u sebe, ale nějak se k sobě stejně dostali. Nic z toho nebylo, ale tyhle situace jsou docela nepříjemný.

Čí je to vina při případným problému ? Já si psa držel u sebe, a ti dva mu skákali kolem čumáku...

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2013 22:22
- Nahlásit

honzys
Způsobenou škodou jsi vinen ty, majitel volně pobíhajících psů je možná vinen přestupkem, jeslti tam platí vyhláška zákazu volného pobíhání psů. Každopádně ty jako majitel psa ručíš za každou škodu, kterou tvůj pes způsobí.

honzys
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2013 22:48 - Změnil/a: honzys
- Nahlásit

Tak příště ho asi vezmu do náruče (!), aby se k němu nikdo nedostal

Taky se mi stalo, že z pootevřených dveří vyběhl na ulici pes a přes silnic vletěl na toho mýho. Bylo štěstí, že jsme je vůbec odtrhli. V podstatě tak říkáš, že vina je na tom, čí pes udělá větší "škodu", respektive, který pes je silněší a vyhraje? V tomto případě, pokud by měl můj pes koš, tak ho druhej pes prostě zakousne.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2013 00:43
- Nahlásit

Maya
Nemyslím si, že je vinen on. Měl psa podle vyhlášky na vodítku. A povinnost je na vodítku nebo s náhubkem. Samozřejmě, kdyby to byl můj pes, bude mít i na vodítku tahle rasa náhubek.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2013 07:23
- Nahlásit

Vlčáčková
A povinnost je na vodítku nebo s náhubkem.
To není pravda, v každé vyhlášce je to jinak.

U nás je povinnost vodítko i náhubek.

kdyby to byl můj pes, bude mít i na vodítku tahle rasa náhubek.
A kdyby napsal, že má třeba kokra, tak by se tím něco změnilo? O.o

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2013 08:11
- Nahlásit

honzys
podstatě tak říkáš, že vina je na tom, čí pes udělá větší "škodu", respektive, který pes je silněší a vyhraje?
Ne, vinen je ten, jehož pes způsobí jakoukoliv škodu, prostě ty jako majitel zodpovídáš za jakoukoliv škodu, kterou tvůj pes způsobí a je jedno, jestli rozbije třeba něco v obchodě nebo pokouše psa/člověka nebo vběhne pod auto.

honzys
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2013 09:57 - Změnil/a: honzys
- Nahlásit

U nás je tuším vodítko nebo náhubek. Náhubek z těch dvou měl jen jeden.

Ale jak říkám, pokud budu chodit s náhubkem, tak dřív nebo později o psa přijdu. V okolí chodí několik majitelů větších psů bez náhubku i vodítka - nebo jak jsem psal, nečekaně vyběhne ze dveří, což už se stalo...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2013 10:04 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

honzys
Ale jak říkám, pokud budu chodit s náhubkem, tak dřív nebo později o psa přijdu
Zajímavá úvaha...
Sama mám 3 pitbully. I přes naši vyhlášku občas chodíme venčit do parku. Moji psi nosí náhubky a chodí na volno. Pokud vidím psa, jdou u nohy.
Osobně bych si nelajzla to, aby mi některý můj pes (ať už jeden z pitů nebo z těch dalších) pokousal jiného psa. Byť by to bylo v obraně.
Moji psi vlastně nosí náhubky ne proto, že by mohli napadnout jiného psa, ale proto, aby nemohli ublížit při napadení jiným psem. Mnohem líp jim mohu při případném napadení pomoci, když budou mít náhubky.

honzys
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2013 10:17 - Změnil/a: honzys
- Nahlásit

Vycházím z toho, co se stalo. Pes přiběhl a napadl ho - nebylo to nic ve stylu očuchávání, ale vyložene valil přes ulici a skočil na něj. Mít můj náhubek, tak ho odvezli na nosítkách. Jinak s ním není problém, malých psů si nevšímá a u větších je ve střehu, ale spíš čeká, co udělá druhej. Chodím s ním vždy s vodítkem a po chodníku je v mé blízkosti. Ale asi máte pravdu, že jinak, než náhubkem, to vyřešit nepůjde. Lidi jsou fakti divní, pes je neposouchá a nechaj ho pobíhat navolno

pawLINka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2013 10:21 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

honzys
Pes přibehl a pustili se do sebe. Mít můj náhubek, tak ho odvezli na nosítkách.
Asi ti nerozumím... Vždyť tys byl u toho a měl jsi psa na vodítku, ne?
Pokud bude mít tvůj pes náhubek, tak se do sebe nezakousnou navzájem a budeš mít mnohem lepší možnost toho druhého psa zpacifikovat a ochránit tak toho svého.

Nehledě na to, že občas ten cizí pes na volno nepřiběhne s úmyslem toho tvého zabít, ale může si ho přijít jenom očuchat nebo blbě okounět... Já tohle sice nesnáším, ale je to prostě tak. Takže bych se taky zaměřila na to, aby tvůj pes nenapadal jako první. No a ochráníš se zase náhubkem.

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2013 10:21
- Nahlásit

honzys
Pokud pobíhaj psi na volno tam kde se to nesmí, jediný co můžeš je zavolat měšťáky, jinak určitě tyhle situace zná každej, je prostě na tobě ubránit svýho psa a nenechat to řešit toho psa, já teda nemám problém klidně cizího útočníka skopat a nebo přetáhnout klackem.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2013 10:23
- Nahlásit

Maya
je prostě na tobě ubránit svýho psa a nenechat to řešit toho psa, já teda nemám problém klidně cizího útočníka skopat a nebo přetáhnout klackem.
Jo, tohle přesně jsem chtěla říct.

honzys
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2013 10:28 - Změnil/a: honzys
- Nahlásit

U toho jak pes vyběhl ze dvěří - jejich pes byl zakouslej na krku a můj ho držek za ucho Měl jsem ho u sebe na vodítku, a mohl jsem dělat cokoli, ale toho druhýho jsme od něj prostě nedostali. Kopání, klacky a tak, to nemohlo pomoct. Roztrhli jsme je až o nedalekej strom. Každopádně děkuji za diskuzi, vím co dělat jinak příště.

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2013 10:33
- Nahlásit

honzys
Tak pokud vyběhne pes ze dveří metr od toho tvýho, tak toho asi moc nenaděláš, ale většina situací je že k tvýmu psovi běží cizí na ulici a tam už je na tobě hodit svýho psa za sebe a přibíhajícímu psovi se postavit sám.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2013 11:26
- Nahlásit

honzys
radit ti nebudu,akorát si dej bacha bo před lety zde byl případ(moje známá a sousedka) co měla synova pita na vodítku..vždycky když šla ona..pes byl xkrát pokousanej od nejrůznějších vysírek,jedna hnusná nevychovaná vysírka co obtěžovala každýho psa aběhala zásadně na volno,do něj jednoho večera vlítla..měla smůlu bo pit ho chytil a už nepustil..majitelka vysírky neschopná naprosto,letěla pro sejně dementního manžela a ten přiběh a uprostřed sídliště v plným provozu toho pita střelil pistolí..bohužel nebyl mrtve hned,museli ho utratit kvůli zraněním neslučitelnejm se životem..soudili se myslim skoro 4 roky,nakonec to byla víceméně plichta .kdy střelec zaplatil nějaký výdaje, ale nikde neměli zastání bo voni měli toho Bojovýho čokla..to jim v zásadě každá úřednická pinda sdělila od stolu.Z morálního hlediska za sebe můžu říct,že hlasuju pro ně páč ten čokl byl fakt zm*d.kterj si o to koledoval dlouho až to dostal..i kydž chápu,že pes za to nemůže,jen majitelé..

Neumi
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2013 12:04
- Nahlásit

A co takhle kdyby byli účastníky brasilská fila versus např. KAO?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2013 12:54
- Nahlásit

honzys
Ale jak říkám, pokud budu chodit s náhubkem, tak dřív nebo později o psa přijdu. V okolí chodí několik majitelů větších psů bez náhubku i vodítka
Pořiď si paralyzér.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2013 13:16
- Nahlásit

Vlčáčková
na ty majitele?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2013 13:46
- Nahlásit

cernej caj
na ty majitele?
To by jistě bylo lepší. Můžou přijít na řadu v druhým kole.

corgi
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2013 15:47
- Nahlásit

Jdu jenom kolem a musím jen tak pro honzys poznamenat, že Vlčáčková s tím jejím Pořiď si paralyzér. není tak úplně mimo. Já od října taky s jedním chodím a jsem tak nějak klidnější. V mém případě se tedy do sebe pustili můj navolno puštěný pes s navolno puštěným křížencem pit x amstaf, takže vina jaksi "nebyla ničí" a dopadlo to dobře, ale získala jsem přesně tu zkušenost, že je od sebe nedostanu, ani kopáním, ani šleháním vodítkem. Takže paralyzér poctivě nosím a tajně doufám, že ho nebudu nikdy potřebovat.

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 21:47
- Nahlásit

vždycky když šla ona..pes byl xkrát pokousanej od nejrůznějších vysírek,jedna hnusná nevychovaná vysírka co obtěžovala každýho psa aběhala zásadně na volno,do něj jednoho večera vlítla..měla smůlu bo pit ho chytil a už nepustil..majitelka vysírky neschopná naprosto,letěla pro sejně dementního manžela a ten přiběh a uprostřed sídliště v plným provozu toho pita střelil pistolí..bohužel nebyl mrtve hned,museli ho utratit kvůli zraněním neslučitelnejm se životem

Z tehle sprominutim dementních manzelu mam prave strach.Poridil jsem si paralyzer a pokud toho meho psa napadne jinej,jako ze uz se to nekolikrat stalo,tak ho pouziju,ale otazka je,co se stane,kdyz tomu utocicimu psovi zpusovim vazna zraneni nebo dokonce smrt.Prilitne pak takovej dementni manzel,zabije mi psa i me,vubec by me to v tomhle state neprekvapilo

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2013 15:19
- Nahlásit

Pes_Ben
Pokud napadne a zabije Tebe, bude mít velkej průser. Pokud bude chtít zabít psa, tak bych ho bránila i před člověkem, klidně tím paralyzérem.

fj1200
Člen
# Zasláno: 23 Led 2015 22:45
- Nahlásit

myslím si že jen tak jednoznačně se to posoudit nedá jak uvádí maya,věřím tomu ,že když mám psa na vodítku a jde okolo školka s dětmi a psovi rupne v hlavě a napadně dítě i když dítě po něm hodilo rukavicu je vinen majitel.ovšem pokud stojím na zastávce a zase pes na vodítku a začne otravovat pobuda třeba bezdák,nebo ožrala pes brání jak pána a teritorium a zaútočí myslím,že zde bude soudce váhat ,opilec mohl být opilý ale nese si odpovědnost,majitel byl slušný a měl právo tam stát a řešit situaci podle svého uvážení,opilec viděl,že je tam pes který kouše ale nemnouká

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání