Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Pes v paneláku
Autor Zpráva
Pejskar83
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 08:33
- Nahlásit

Dobry den, jsme majitele dvou psu(dingo[fena 6 let] a jack russel[pes 2 roky]).Pred mesice jsme se s pritelkyni prestehovali do panelakoveho bytu na vetsim sidlisti v Praze(zatim podnajem dokud majitelce nepropehne dedicke rizeni.nasledne jsme domluveni na koupi bytu[byt je v ov]).Zhruba pred tydnem se pritelkyne dala do reci se sousedkou ktera je taky majitelkou dvou psu(ve vchode je 33jednotek a zhruba 6 rodin se psem).Zminena sousedka se zeptala jestli uz jsme dostali dopis.V te chvili to pritelkyne presla jeste s usmevem protoze v dopise ji jisty soused vyhrozoval udanim za tyrani psu(pry jsou tam samotni a uvazuje je k topeni).Pani se ale nenechala a zreme po hadce dal soused pokoj.Jenze co cert nechtel tak jsme ve schrance nasli anonym i my.Je nam vyhrozovano ligou na ochranu zvirat a policii za udajne tyrani.Pry se o psy nestarame,nevencime,chovame se k nim jak k nabytku,nechavame je tam cele dny samotne a pod..Vse kvuli udajnemu stekani.Nerikam ze nasi psi nestekaji ale neverim ze stekaji porad a tolik(v dobe nocniho klidu je klid).Z dopisu vyslo najevo ze sice problem je stekani psu ale duvodem jsme my.Bylo nam doporuceno se odstehovat.Chtel bych se zeptat jestli je mozne podniknout nejake preventivni opatreni(redukce stekani z nasi strany je samozrejmost) jeste pred vyhrocenim situace?Nasi psi jsou cleny rodiny a oba je milujeme a nikdy by jsme na ne nedali dopustit na toz jim nejakym zpusobem ublízovat a proto o ne mame strach.Predem dekuji za odpovedi.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 09:09
- Nahlásit

Pejskar83
pokud autor vyhrožuje Ligou,bude to nepochybně "odborník",bohužel tyhle sousedské vztahy otravují život mnoha lidem,za sebe bych byla v klidu,at si klidně pošlou tu svojí kontrolu..já bych tomu nevěnovala pozornost,pochybuju že psy uvazujete u topení atd ..tak můžete být v klidu ne?

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 09:13
- Nahlásit

Co se týče zákonů tak tam si jistá nejsem, to radit nebudu... Má zkušenost je taková, že takovíhle dementi, když si něco vezmou do hlavy, tak se jich nezbavíte a hlavně to jsou přesně Ti, o kterých tu pak čteme v jiných diskuzích, že tráví psy házením salámů s hřebíkama, jedem na krysy v kusech masa apod. My jsme kvůli takovému debilovi o psa přišli.... Jestli má ten dotyčný pocit, že jste tam navíc, nebo nejste vhodní nájemníci, vždy si něco najde a osobně bych v takovém baráku nechtěla zůstat ani minutu... Ale je mi jasné, že koupě bytu není lehká záležitost a odstěhování nepřipadá v úvahu. Navrhuji sejít se s těmi, co mají také psy u vás v domě a něco vymyslet. Týrání se dle mého dá velmi rychle osvědčit... pes je zdravý jak na pohled, tak po potvrzení veterináře (není vyhublý, nemá žádné vnitřní/vnější parazity, má zdravý chrup, srst atp.)... Jako další krok bych možná zkusila kontaktovat policii ohledně toho, že Vám někdo vyhrožuje, nejsem si jistá, zda mě tu následně někdo neopraví, že je to blbina a policajti toto mají na háku, ale možná by to nebyl špatný krok, jelikož pokud by se opravdu něco stalo, tak se máte následně již kam obrátit a ví o Vás že takový problém tam již nějakou dobu je a nudou s tím něco dělat. Pokud by to bylo naopak, že vás udá nejdřív on, špatně se dokazuje opak :/

Jinak takové lidi střílet.

Přeji hodně štěstí s vyřešením...

impact
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 09:13
- Nahlásit

Pejskar83
Zkusila bych si psy nahrát po dobu, kdy nejste doma. Abyste měli opravdu reálnou představu, jak se po dobu vaší nepřítomnosti chovají. A prudiči to potom patřičně omlátila o hlavu. Případně ukázala kontrole.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 09:15
- Nahlásit

Pejskar83

Vy máte dinga v paneláku, jo? A je to fakt ten dingo? ))))))

Pejskar83
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 09:21
- Nahlásit

Psa by jsme neprivazali ani pred obchodem.Navic oba delame na smeny a upravujeme si je tak aby tam s nima pokud mozno nekdo byl.Stane se ze jsou tam treba dvakrat v tydnu(nikdy ne vic jak 5hod) bez dozoru.Holt ne vzdy to s tou praci vyjde.Dalsi vec je ze nam vcera na balkone pristalo kus jidla(bydlime v 5 patre ale nasi psi na balkon nesmejí z bezpecnostnich duvodu.Je tam proste moc ridke zebrovani).Nevim jestli je to moje paranoa kazdopadne jsem ten kus placky schoval.Po procteni zkusenosti nekterych pejskaru clovek nikdy nevi.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 09:27
- Nahlásit

Pejskar83
Jak jsem psala - tihle dementi neví, kdy přestat... vem ten kus flákoty a zajdi i s tím dopisem za sousedem, kterej ti to tam fláknul.... a nebo ještě líp, vyhledej příslušné orgány opět se vším výše zmíněným vybavením...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 09:40
- Nahlásit

Pejskar83
Nevim jestli je to moje paranoa kazdopadne jsem ten kus placky schoval.Po procteni zkusenosti nekterych pejskaru clovek nikdy nevi.

nejsi paranoidní..na tohle bacha

Pejskar83
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 09:45
- Nahlásit

Problem je v tom ze my oficialne stezovatele nezname.Dopis byl anonymni(sice v nem je napsano ze to psali slusni lide ale kazdy asi posuzuje slusnost jinak) takze za nikym jit nemuzem.Sice nam sousedka pejskarka rekla o jake lidí se jedna(jsou to tri duchodci-jeden z nich je taky pejskar!) ale proste je konfrontovat nemuzeme.Jinak vsem moc dekuji za odpovedi.Po pravde ted uz vazne zvazuju ze se vsim pujdem na Pčr.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 09:45
- Nahlásit

Pejskar83
Co se inspirovat sousedkou a udělat to co ona, když ona už má od prudiče pokoj?

Pejskar83
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 09:54
- Nahlásit

Maya : Ver ze bych hrozne rad.V baraku bydlime mesic takze nikoho nezname.Kdyby nas nevarovala sousedka pejskarka tak o nicem ani nevim.Jeden z tech pred kterym nas varovala je takovej hodnej usmevavej pan co se zdalky usmiva.Pritom to byl prave on co vyhrozoval te sousedce pejskarce.Nejsem utapnutej clovek a dovedu se za svou rodinu do ktere psi patri bit ale nemuzu prece zvonit na lidi a obvinovat je z toho anonymu.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 10:06
- Nahlásit

Pejskar83
bvinovat je z toho anonymu.
no to je zároven jejich nevýhoda můžou akorát tak "štěkat" a myslet si ,že někoho zastrašej ,ale pokud neni nic dáno nikam a nijak konkrétně,nemůžou vůbec nic..nevšímala bych si toho vůbec,jen bych ohlídla ty věci ohledně bezpečnosti psů viz výše.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 10:10
- Nahlásit

Pejskar83

Jediný, přes co na tebe ten anonym případně může, jsou poplatky za psy a povinné očkování. Tohle si ohlídej a bude to v klidu. Tihle anonymové nemají "koule" na to, aby skutečně nějaké úřední kroky podnikli, jen jim dělá děsně dobře ten pocit moci, že můžou někoho zastrašovat.

Pejskar83
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 10:19
- Nahlásit

Renata + lamalucni : dekuji za odpovedi.snad mate pravdu.Za pejsky je zaplaceno,maji znamky,cip i ockovani.

Pejskar83
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 10:25
- Nahlásit

Lamalucni : Taky si myslim ze to bude nejakej "hrdina" i jsem ho na nastence dole ve vchode vyzval at prijde osobne ze ho radi pohostime a vyresime jeho proble.Nikdo neprisel..Jen proste ted nevim jestli celou vec nezacit resit uredni cestou sam.Uz jen z toho duvodu kdyby se opravdu neco stalo.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 10:28
- Nahlásit

Pejskar83
No možná by stačilo vyvěsit na nástěnku, že anonymní dopis s výhrůžkama byl předaný policii.

impact
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 10:45
- Nahlásit

Maya
Nebo tam vyvěsit ten dopis.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 10:51
- Nahlásit

Mayaimpact
Jak píšou holky... udělala bych obojí trojí... jak bych zašla na pčr, tak bych to na tu nástěnku píchla + bych tam dala dopis... nejlepší obrana je útok.

Pejskar83
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 11:05
- Nahlásit

Jinak nevim jestli to neni v rozporu s pravidlama fora ale tady by mel byt ten dopis.Omlouvam se za kvalitu(foceno mobilem)
imghosting.cz/images/28DSC

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 11:46
- Nahlásit

vim ze su mimo misu ale otevru odkaz a tam milion zakladovek a dokonce mezi nima i moje prvni deska co byla nova (pardon za mimotema) akorat mi to nejde zvetsit tak to neprectu...

a doufam, ze se to nejak vyresi rozumne, takovy sousedi sou fakt nekdy otravni

Pejskar83
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 11:56
- Nahlásit

Uploadoval jsem to z mobilu bez prihlaseni a opravdu nechapu proc tam jsou ty desky..
Jinak po procteni nazoru se cim dal tim vic priklanim k reseni uredni cestou.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 12:00
- Nahlásit

Pejskar83
jak sem psala, pardon za mimo tema, ale ten problem s tim, ze obrazek nelze zvetsit a tudiz cist asi nebudu mit jen ja?

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 12:02
- Nahlásit

cernej caj
ne, mě to taky nejde zvětšit

impact
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 12:04
- Nahlásit

cernej caj
Taky to nepřečtu.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 16:56
- Nahlásit

Také vidím nějaké auto a pc komponenty

Pejskar83
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2013 09:26
- Nahlásit

Jeste jednou dekuji vsem za odpovedi.Na policii jsme zatim nesli.Dole na nastence jsme vyvesili anonym spolecne s nasi odpovedi a omluvou vsem lidem v dome.Navrhl jsem i reseni ale pochybuju ze se u nas zastavi.

krisikowa
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 14:18
- Nahlásit

Já bych to asi nechala ležet. Evidentně je to nemocný maník nebo má osobní problém se psama, který vás nemusí zajímat...A pokud se fakt něco stane, máte dopisy, sousedka má dopisy (? schované), i kdyby liga přišla, soused nemá důkazy, že je trápíte, v jim můžete byt ukázat a když nic nenajde, tak vám nemají co udělat, bez důkazů. No a pokud vás to bude obtěžovat, tak na policii.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání