Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Za co se považuje pes za věc?
Autor Zpráva
ondra555
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2012 00:13
- Nahlásit

§229 zneužití vlastnictví-Kdo poškodí důležitý zájem kulturní.

Když venčím psa u obytného domu se zahradou tak ze spodních oken kde se scházejí lidi co tam mají věčné připomínky na mě s mým psem takže mě vlastně provokují.Je na to ještě nějaký paragraf?

Musel jsem si nechat odvolat obvinění kdy mě dva lidi chtěli napadnout zrovna z toho bitu.Já se bránil a pes 18měsíční německý ovčák blbl kolem nás a oni ještě u policie nechali napsat do výpovědi že sem na ně poštval psa.Jednal jsem v sebe obraně a to jsem psa ještě od těch dvou notoriku musel držet přičemž jakoby toho využívaly a chtěly mě ublížit.Je to malý byt a bydlí jich tam asi po čtyřech nevím je v tom bordel na těch úřadech jednou jsem ve schránce nenašel poukázku od sociálky a tak jsem vzal umělohmotnou násadu od koštěte a tak jsem ji hodil jim do okna.Byt patří jiné osobě než ti co na mě vyběhly.

Asi necelý měsíc po téhle události se 1.1.2012 večer když jsem venčil psa a zrovna šel domů tak jsem se minul s jedním opilcem a ten pak za mnou na mě začal hrubě volat Hej a já se zeptal co je ale on neodpovídal a tak jsem šel se psem dal ale on zase Hej tak jsem se zeptal ještě jednou o co jde ale zase neodpovídal a já šel dál v tu chvíli kdy na mě zase zahulákal Hej tak jsem se lekl aby mi něco neudělal a tak jsem se otočil a odstrčil ho ho od sebe on spadl na zem nejspíš proto že byl sníh a večer mrzlo.On že co to dělám a tak jsem šel raději dál svou cestou domů ale pak ještě řekl že nesmím chodit kolem jeho baráku nebo že zastřelí psa tak jsem se k němu rozeběhl on spadl na zem z příčiny mě neznámé chtěl jsem mu dát akorát pohlavek ale se bránil tak jsem toho nechal protože se mi vysmykl pes z o povoleného obojku.Pes to bral jako hru a běhal okolo a jestli mu oslintal rukáv tak to bylo tak tak vše co mu udělal psa jsem chytil a šel,ale ten chlap furt domě narážel něco o rodině tak jsem se k němu rozběhl už naposled a šel domů.

Tenhle pán na policii sepsal že sem na něho poštval psa (ber si ho) a že má pohmožděnou ruku na věcech škodu 300Kč a lékařské vyšetření nevyhledal.Úplně to samé vypověděly ti dva co mě napadly z domu kde bydlím ,ale lékařské ošetření nikdo nevyhledal.

A třetí nejhorší lež byla ta že my jeden pán neustále vyděl něco spatného na mém psovi to byly měsíce u veterináře jsem byl na rengenu za 1000Kč ale tomu se nezdály přední packy kdežto ten pán co furt říkal že se mu něco nelíbí ani nevěděl co vlastně pes potřebuje.Jedno rána jsem šel do odchodu před kterým onen pán popíjel pivo a nic ani slov ale až jsem vyšel z obchodu a odvazoval psa tak v tu se zasmál nad tím problémem a já jsem k němu přistoupil aby toho nechal že si to nenechám líbit a o nic tak jsem ho chytl a on se lekl spadl na zem pak jak vstal tak jsem ho odstrčil směrem na cestu on zase spadl proto že pyl opilí a akorát jsem ho poslal slovy aby šel do Polska říkat si tam lidem tyhle věci.

No a tenhle pán na policii napsal že jsem ho skopal a na zemi do hlavy a po celém těle a způsobil mu pohmožděniny při čemž nevyhledal lékařské ošetření.

Tyto tři případy se staly během měsíce Prosince.Po té co jsem to sepisoval s jedním panem s kriminálky tak dva týdny potom u mě doma zazvonila TV Prima Krimi plus to odvysílala kolem 14.3.2012 ale v archívu TV prima na internetu jsem video záznam nenašel byli tam je starší http://www.iprima-archiv.cz/porad.php?nazev=krimi- zpravy a ty nové o jsou tak jdou jen ty měsíc staré.

Jedna paní co bydlí v tomhle baráku TV prima řekla že se mě tu všichni bojí a ani nechodí ven že všechno rozbíjím.TV prima ve vysíláni o mě řekla že jsem postrach města který je ještě na svobodě.

Podle paragrafu 184§ pomluvy : televizí šířené je mohu nechat předvolat a to jediné mě uklydnuje nad tím jak jsi lidé vymýšlejí

Předem děkuji za radu a rád objasním věci týkajících se vašich návrhů.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2012 09:28
- Nahlásit

No, Ondro, kdo by to do Tebe řek!

jindra 22
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2012 12:54
- Nahlásit

ondra555

Podle mě, docela slušně napsaná parodyje.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2012 13:05
- Nahlásit

ondra555

hmmm....jsi pán města asi navíc se mi líbí i tvůj neotřelý sloh

ondra555
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2012 13:26
- Nahlásit

§ 228 Poškození cizí věci

(1) Kdo zničí, poškodí nebo učiní neupotřebitelnou cizí věc, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
(2) Stejně bude potrestán, kdo poškodí cizí věc tím, že ji postříká, pomaluje či popíše barvou nebo jinou látkou.
(3) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 na věci svědka, znalce nebo tlumočníka pro výkon jejich povinnosti,
b) spáchá-li takový čin na věci jiného pro jeho skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že je skutečně nebo domněle bez vyznání,
c) spáchá-li takový čin na věci, která požívá ochrany podle jiného právního předpisu, nebo
d) způsobí-li takovým činem značnou škodu.
(4) Odnětím svobody na dvě léta až šest let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 škodu velkého rozsahu.

ten třetí případ kdy mi radil ten pán ohledně toho jak ten můj pes vypadá a on to vlastně nebyl žádný odborní tak mi tím způsobil poškození věci tedy jestli se pes jako věc považuje?

danajasa
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2012 18:21
- Nahlásit

ondra555
Já se bránil a pes 18měsíční německý ovčák blbl kolem nás a oni ještě u policie nechali napsat do výpovědi že sem na ně poštval psa.Jednal jsem v sebe obraně a vono víš je pohled ještě z druhé strany mince-Zvíře lze také považovat za zbraň ve smyslu § 89 odst. 5 trestního zákona. Zbraní se tu rozumí, pokud z jednotlivého ustanovení nevyplývá něco jiného, cokoli, čím je možno učinit útok proti tělu důraznějším.

ondra555
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2012 18:29
- Nahlásit

trestní zakoník § 89 Zkušební doba a přiměřená omezení a přiměřené povinnosti při podmíněném propuštění

ondra555
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2012 18:34
- Nahlásit

danajasa

danajasa
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2012 18:45
- Nahlásit

ondra555Zákonik vo zbraních a střelivu né bichle z vězenské vrátnice Prostě podle našich zákonů hoooodně polopaticky pes může jen štěkat(a to po omezenou dobu cca4hodky pak tě zpokutujou pro změnu z hygiény decibelové)kosnoooť nesmí leda by ten druhý měl taky psa pak by to byla přiměřená sebeobrana teoreticky by moch mít eště lva nebo mívala jako protiůtok,je to stejný jak se zbraní,můžeš ji mít,ale střílet nesmíš musíš bouchačkou bud hodit(se musíš ovšem trefit)nebo ho můžeš pažbičkou umlátit ale málo aby to bylo zjevně přiměřené

petra b
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2012 09:39
- Nahlásit

jbat
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2012 18:46
- Nahlásit

danajasa
ondra555
jindra 22

twle parta hic!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání