| Autor |
Zpráva |
allík
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2012 09:59
- Nahlásit
Ze zdroje jedna paní povídala jsem se doslechla, že v případě štěkajícího psa a rušení sousedů může být zavolána policie, která vnikne do bytu a psa odvede. Vím, že se o něčem podobném nedávno diskutovalo, ale netuším, zda to opravdu nevešlo v platnost.
Moji psi v mé nepřítomnosti doma neštěkají, ale vzhledem k blížícímu se stěhování mne toto téma zajímá.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2012 10:07
- Nahlásit
allík
To je podle mě naprostý nesmysl.
Když budou u sousedů řvát děcka tak je taky můžu nechat odvézt? Kam? Do děcáku?
Jediné co bylo uzákoněné je, že v případě podezření z týraní psa tam může policie vniknout a prošetřit. Myslím, že ani odvádět toho týraného psa nesmějí. Postup je - policie prošetří, předá případ vet. správě, ta taky prošetří a vydá závěr. V případě, že závěr zní, že pes je týraný je nařízené jeho odebrání a převoz jinam,většinou do útulku na náklady obce. Páč obec se bránívá těm nákladům tak jsem se ještě nesetkala s výsledkem šetření "pes týraný, nařizujeme jeho zabavení", vesměs se to zahraje do autu s tím, že "majiteli bylo nařízeno odstranit nedostatky...bla bla bla"
|
allík
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2012 10:10
- Nahlásit
Biluška
No tak jako já si taky myslím, že je to naprostý nesmysl. Já jsem o tomhle nedávno slyšela, že to nějaký pablb navrhl, jenže dneska jsem mluvila s nějakým člověkem, který mi zarytě tvrdil, že je to v platnosti. A nikde jsem o tom nic nenašla.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2012 10:12
- Nahlásit
allík
Myslel určitě tady ten zákon proti týrání. Ono když se to vezme ad absurdum tak by to šlo. Pes stále řve, soused je naštvaný, tak zavolá policajty s tím, že má podezření, že je pes týraný... odvézt ho fakt nemůžou, ale předpokládám, že když přijdeš domů, zjistíš, že máš v baráku policajty a na krku šetření essi psa náhodou netýráš tak to pěkně zkazí den.
|
Hančule
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2012 17:46
- Nahlásit
To by tady u nás odvezli už všechny psy...
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2012 21:39
- Nahlásit
allíkzarytě tvrdil, že je to v platnosti Tak Bilu má recht maks ti zkazí den,ale už sem zažila na živo kdy si sousedi stěžovali na štěkání psů(bylo jich cca16 a byli uprostřed dědiny ve stodole byl to rachor morový dyž se rozjeli všecí)a vím že zavolali hygienu a k ní se přidali náký měřiči hluku a vyýsledek byl,že nepřekročil hladinu decibelů aby ho mohli pokutovat,páč se to musí měřit min4hodky v kuse a ty psi prostě 4h v kuse neštěkali
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2012 21:48
- Nahlásit
danajasa
a k ní se přidali náký měřiči hluku a vyýsledek byl,že nepřekročil hladinu decibelů aby ho mohli pokutovat,páč se to musí měřit min4hodky v kuse a ty psi prostě 4h v kuse neštěkali
Ona hlavně neexistuje vyhláška, zákon, nebo cokoliv podobného, která by stanovovala výši decibelů co pes může naštěkat. Existují hladiny, které nesmí překročit např. diskotéka, provoz na dálnici, autoopravna, nebo třeba šička dámských punčoch. Ale neexistuje "norma" na psí štěkot. Takže hygienici naměří, že daný pes naštěká xy decibelů a tím to končí. Nikdo nedokáže říct, jestli je to moc, nebo málo .
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2013 16:47
- Nahlásit
Pokud nadměrně štěkají a vyjí v noci, dá se to ještě pokutovat jako rušení nočního klidu, ne? Zvlášť v bytech.
|