Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Zvíře není věc! Napište svému poslanci a senátorovi!
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 09:33
- Nahlásit

Kdo jste na FB, prosím, zapojte se:

http://www.facebook.com/event.php?eid=146978298710 924

Je možné fyzické obcházení politiků a diskuze s nimi.
Ale i tohle je moc dobrá věc. Pokud to bude mít masovou odezvu, tak politici snad pochopí, že není lhostejná nezanedbatelná část obyvatel ČR a že je velice reálné ovlivnění voleb podle toho, jak budou podporovat (či budou proti nebo je jim to lhostejné) změny v zákonech, týkajících se zvířat.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 19:31
- Nahlásit

Já nemá FB, o co se jedná? Můžu nějak pomoc?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 19:53 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Stahuji z FB pro stetiska :

Postup:
1) otevřete si zároveň mail a www.psp.cz a www.senat.cz
2) Najděte si své poslance a senátora podle kraje, kde bydlíte.
3) Okopírujte si jejich adresy do mailu.
4. Nakopírujte si mail (4. odkaz úplně od zdola), nebo napište vlastní
...5) připojte přílohu, kterou najdete v prvním odkazu zdola (Pet Vagon). nejdřív si ji uložte k sobě do PC, pak do přílohy.
6) Odešlete. Já si zaškrtla: Potvrdit přečtení.
7) trvalo mi to 10 minut, víc ne, ikdyž to vypadá děsivě
Vážený pane poslanče (senátore)………………!

Návrh mailu:
Obracím se na Vás jako na svého zástupce v poslanecké sněmovně ve věci nového občanského zákoníku.

Apeluji na Vás, aby jste podpořil návrh změn ohledně ochrany zvířat, který podává občanské sdružení SOS – zvířata v nouzi.

Pomožte prosadit lepší podmínky pro zvířata a jejich ochranu, respektujte návrhy odborníků z praxe, kteří se s týranými zvířaty nejčastěji setkávají a snaží se jim pomáhat, což jim současná legislativa dost často ztěžuje. Návrh zasílám v příloze.

Děkuji za podporu!

Vaše jméno a adresa

A adresa přílohy:
http://www.pesvnouzi.cz/po​st/novy-vladni-navrh-ob can​skenskeho-zakona-schvalila​-vlada-a-predala-je j-k-pro​jednani-do-snemovnvy-a-sen​atu-co-to-bude- znamenat-pr​o-zvirata-61/

V polovině května vláda schválila návrh nového občanského zákoníku. Podle něj již zvíře nebude považováno za věc - což je vítáno - nová formulace je však nejasná a v důsledku by naopak zvířata mohla poškodit. Sdružení SOS - zvíře v nouzi navrhuje úpravu tak, aby byl právní výklad jednoznačnější a v prospěch zvířat.

Co můžete udělat Vy?

Chcete pomoci prosadit navrhované změny a požadované úpravy nového občanského zákoníku? Obraťe se na své zástupce v Parlamentu a apelujte ne ně, aby pomohli prosadit lepší podmínky pro zvířata a jejich ochranu a akceptovali návrhy sdružení SOS - zvířata v nouzi.
Seznamy poslanců a senátorů spolu s volebními obvody najdete na stránkách Poslanecké sněmovny www.psp.cz a na stránkách Senátu www.senat.cz.
Napište svým poslancům a senátorů, mail. jsou to Vaši zástupci a měli by respektovat Váš názor. jsou za to štědře placeni!

Info k problému na:
http://www.pesvnouzi.cz/po​st/novy-vladni-navrh-ob can​skenskeho-zakona-schvalila​-vlada-a-predala-je j-k-pro​jednani-do-snemovnvy-a-sen​atu-co-to-bude- znamenat-pr​o-zvirata-61/

Z posledního odkazu se dá stáhnout v PDF soubor s naprosto konkrétními návrhy změn do jednotlivých paragrafů zákona.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 20:33
- Nahlásit

Díky!

stetisek123
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 20:50
- Nahlásit

No, ta adresa tý přílohy je nefunkční, nemáš lepčí?

stetisek123
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 20:54
- Nahlásit

aho, tak jsme tu stránku našla, přes jejich web, ale není to příloha, je to prostě článek. Je myšleno tou přílohou to PDFko, co u toho je?

Dáška
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 07:18 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

Vlčáčková
Rozkaz paní.
Akorát je divné toto: Apeluji na Vás, aby jste podpořil
Má tam být abyste bych řekla. A eště pomozte místo pomožte. Ale adresátovi to bude jedno

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 07:34
- Nahlásit

stetisek123
Jo, jo, stáhni si to PDF.

Dáška
Já to ještě ani celé nečetla, přišlo mi to mailem, jen jsem to prolítla. Až po DPH to zvládnu přečíst. Ale to,cos vypíchla - máš úplnou pravdu.

Každopádně to šiřte dál. Kamarád se na těch úpravách v paragrafovém znění hodně namakal. A samozřejmě pak do toho zasáhli naši neumětelové a zprznili mu to. Hlavně ale je jim tohle úplně fuk. Tak ať vědí, že lidem to fuk není. I státní zastupitelství před časem (rok 2009) vydalo prohlášení, že lidi obecně chtějí vyšší tresty za týrání zvířat a také je uplatňovat. Bylo to na www.justice.cz.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 09:43 - Změnil/a: stetisek123
- Nahlásit

Já sem našla akorát své senátory. Poslance se mi nepovedlo najít, takže to šlo jen jim

I státní zastupitelství před časem (rok 2009) vydalo prohlášení, že lidi obecně chtějí vyšší tresty za týrání zvířat a také je uplatňovat
Já bych dala oko za oko, zub za zub. Jak já to nesnáším. Fakt bych vraždila.
Když o tom mluvíme, teď, v posledních Psích kusech vyšel článek o slepeckejch psech a mluví mi z duše, už douho mi to vrtá hlavou. I zde by to snad pomohlo

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 09:19
- Nahlásit

Psíček
Takže jinými slova: ty jsi to vlastně ani ještě pořádně nečetla, ale lidi se mají zapojit, protože je to moc dobrá věc.
Jo jo, oni totiž lidi umí číst a přeberou si to a rozhodnou se. A Tobě, broučku, to kdyžtak po DPH pořádně vysvětlím.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2011 23:09
- Nahlásit

Posouvám nahoru.

qmatous
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2011 21:31
- Nahlásit

Tak jsem to zběžně prolétla a docela by mě zajímalo, kolik přeposílatelů tomu rozumí. Osobně některé úpravy shledávám nadbytečnými (př. §1007), protože uvedená doplnění vyplývají již z obecné úpravy. Celý nový obč. zákoník je podle mě zbytečně kazuistický a tohle to ještě zhoršuje. Už původní iniciativu "zvíře není věc" jsem považovala za nesmysl vymyšlený někým, kdo má nulové povědomí o teorii práva a institutu "věci" podle ní. Zanesení tohoto nesmyslu do OZ teď přineslo polovinu z připomínkovaných problémů, kde se jen k úpravě věcí přidává "jde-li o věc nebo zvíře blablabla" a který, jak sám autor připomínek uznává, má nulový vliv na reálné nakládání se zvířaty. Ale hlavně že má pár laiků pocit, že tím pomohli našemu zákonodárství...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2011 19:10 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Psíček
No jistě, že se nic nezměnilo. Stále doporučuji a nevím, wo co gou.

corgi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2013 12:07
- Nahlásit

Zajímavý článek o nedostatcích NOZ

pod
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 07:43
- Nahlásit

Nyní podle nové právní úpravy již není pes věcí. Je to dobrý pocit, pro člověka, který má psa rád. Možná pro ochranáře apod. ALe co se mění pro psa z pohledu práva? V podstatě nic.
Nějak mi uchází smysl.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2014 23:45 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

[Popis]

STÁT A OCHRANA ZVÍŘAT

Akce, na které vystoupí JUDr. Klára Long Slámová, ThDr. Kateřina Klasnová,
MVDr. Martina Načeradská, MVDr. Jan Nytra, Mgr. Zdeněk Topinka, Ing. Zdenek Burda,Ing. Milan Kaucký, zástupci mezinárodní organizace Vier Pfoten a další významné osobnosti z oblasti legislativy, státní správy, justice, veterinárního lékařství a neziskového sektoru, proběhne

22. května 2014 od 10:00
v Hlavním sále Senátu Parlamentu ČR (vchod recepcí C2 z Valdštejnského náměstí).

Moderuje Kateřina Kašparová.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání