Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / cestování- kam mi všude stačí otetovaný pes
Autor Zpráva
grooggy
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2010 22:08
- Nahlásit

Ahoj, nevíte do jakých států evropy mi stačí otetovaný pes bez čipu..
+ vydají mi pet passport na tetování nebo musí být čip..?

Mika
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2010 08:57
- Nahlásit

Pet passport ti vydaju i na tetovaneho psa - pokial je tetovany akoze ma PP, nie ze ho otetovali v utulku. Bez Pet passportu nesmies vobec nikam.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2010 10:33
- Nahlásit

grooggy
Já nevím, ale má to smysl teď nechat si vydávat pet pas jen na tetování? Škoda peněz, protože čip ti pak do něj dodatečně nezapíšou.
Tetování musí být čitelné. Tento způsob označení je pro cestování se zvířetem použitelný do 2. července 2011. Po tomto datu musí být psi, kočky a fretky označeni mikročipem.

grooggy
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2010 11:49
- Nahlásit

Tak to je trapný, že to tam nejde dopsat... To je asi fakt budu muset očipovat...

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2010 12:47
- Nahlásit

grooggy
No dopsat by to asi šlo, jenže podle nařízení očkování nesmí být provedeno dříve než čipování, tedy po doplnění čípu by všechna očkování před ním byla neplatná a musela bys začít očkovat od začátku jako štěně a bůhví jak by se na to tvářili v zahraničí, jako zdá se mi to zbytečně komplikované když jde jednoduše nechat psa načipovat a vystavit psa najednou.
A až pak oočkovat, bacha na to.

Mika
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2010 12:50
- Nahlásit

Maya

coze? to je co za nariadenie? Ja som nechala psa cipovat v jeho piatich mesiacoch a to uz mal teda vsetky ockovania za sebou, a pas by bol vystaveny az potom, pricom tieto ockovania veterinarka dopisala rucne a priklepla razitko. No problem. Preco musi mat pes cip driv nez ockovani?

grooggy
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2010 13:55
- Nahlásit

Maya
to je nějaká kravina ne? podle tohodle tvýho nařízení bys zakázala čipovat dospělý psy. To jako když si očipuju svýho 4 letýho psa nebude mit platný očkování či co...? nebude to spíš tak, že s sebou budeš muset tahat 2 doklady (očkovák + pes) dokud se nebude pes znova přeočkovávat, což by se logicky zapsalo do pasu... ne?

Gerda
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2010 14:07
- Nahlásit

Maya
po doplnění čípu by všechna očkování před ním byla neplatná a musela bys začít očkovat od začátku jako štěně
vždyť povinnost čipovat psa není zase tak stará záležitost, to by očkování neplatilo valné většině starších zvířat...můj pes je čipovanej jako starší, má celkem 3 očkováky - jeden z útulku, jeden od našeho veterináře a potom pet pas, kde je i číslo čipu. Všechna očkování už zapisujeme do pet pasu. Podle toho, co píšeš, by můj pes byl neplatnej do doby před ca 5 lety...

laguna
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2010 15:12
- Nahlásit

Funguje to tak jak píše Gerda.Pet pas ti vydá veterinář a nemusíš mít psa čipovanýho.
U mladý čuby to tak mám má pet pas a čipovat jí necham až budu mít někdy náladu.
Starší čubu jsem nechala čipovat ve dvou letech.Vet jí očipoval vydal pet pas do kterého opsal očkování za rok a bylo to,

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2010 16:15 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

Sorry, jsem to napsala asi blbě nepochopitelně. Samozřejmě se dá čipovat starší pes. Pokusím se to vysvětlit jinak.
Dle nařízení EU je postup čipování - vydání pasu - očkování a jeho zapsání do pasu.
Pokud najednou u veta načipuju psa, je jedno jak starého, naočkuju psa a nechám vystavit pas, nebo popřípadě načipuju, nechám vystavit pas a pak někdy v budoucnu tam nechám zapsat očkování, tak je všechno v pohodě.
Ovšem tady dotaz zněl na vydání pasu na tetovaného psa a tam už by potom byl problém, až by se pes čipoval, ale pas už by měl vystavený delší dobu a měl v něm zapsaná očkování. Tak ta by se dle nařízení EU stala neplatná, protože předcházela čipování psa.

Edit: teda ještě dodám, že toto se vyžaduje samozřejmě jen u psa cestujícího přes hranice, u psa pecivála je to fuk.

Roxana
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2010 16:34
- Nahlásit

grooggy
od cervence 2011 plati v EU povinnost cestovat pouze se zviraty (psy, kocky, fretky) oznacenymi cipem. ovsem je otazka, kdo to kde a jak durazne bude kontrolovat, v ramci schengenu jsem se s tim jeste nesetkala
co se tyce udajne povinnosti cipovat/vystavit pas pred ockovanim, setkala jsem se s tim pouze v pripade titru na vzteklinu pro cestu do UK, tam je mozne krev na test odebrat pouze pote, co je pes nejprve ocipovany, ma vydany pas a je naockovan ..
jinak nejlepsi/nejaktualnejsi info ti daji na SVS

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání