| Autor |
Zpráva |
Hafina
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 19:00
- Nahlásit
Tak si tak mezi kojeníma odskočím odreagovat se při venčení psa a nakonec jsme myslela, že mě štrejchne.
Už jsme se vraceli domů, po cestě můžeme projít přes oplocený výběh pro psy. Viděla jsem, že je tam pán se psem, tak jsem přišla k brance a zeptala jsem se, jestli můžem za nimi. Pán odvětil, že jasně v pohodě. Vlezli jsme tedy dovnitř, koukám, že pejsek je fenka. Pán tam byl s kočárkem, tak jsem se šla podívat na miminko, otočím se a vidím, že můj pes nakrývá tu fenku. Sundala jsem ho, sprdla, psi popoběhli, sehnula jsem se, že si zavážu tkaničku, zvednu hlavu a můj pes zase na fence, když jsem k nim doběhla (no spíš rychleji došla, ani ne 14 dní po porodu se na běhání nějak necítím) zjistila jsem, že jsou svázaní. Pán mi tvrdil, že fenka nehárá a snažil se psy od sebe odtrhnout. Musela jsem ho neustále krotit, aby mému psu neublížil. Odpojili se asi po 5 minutách.
Teď dotaz. Můžou se psi svázat, i když fenka nehárá? Dala jsem pánovi číslo na sebe, kdyby fenka byla nakrytá, že bysme se podíleli na veterině, ale pak se mi to rozleželo v hlavě a myslím si, že já jsem žádnou chybu neudělala. Nebo jo a měla bych se opravdu na veterině finančně podílet?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 19:03
- Nahlásit
Na tom bych se fakt nepodílela. Pokud neví,že fena hárá nebo to ví,ale vykašle se na to,není to přece tvůj problém
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 19:08
- Nahlásit
No, hlavně mohl ublížit svojí feně! Psi se nesmí násilím odtrhávat, musí se počkat, až to povolí samo.
Hárání občas není znatelné. Ale měl by poznat, jak to s fenou je, a to tím, jak se fena chová.
Každý člověk si má hlídat svého psa. Co kdyby se místo nakrývání zakousli?
Já bych se podílela půlkou. Pokud vím od mého veterináře, není to nic až tak drahého. Pár stovek.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 19:09
- Nahlásit
Hafina
Pán mi tvrdil, že fenka nehárá
Bud mela fenule skryty harani nebo pan ani netusil, co to je harani.
Můžou se psi svázat, i když fenka nehárá?
Dle myho ne. To by bylo znasilneni feny, jiste by nepodrzela.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 19:26
- Nahlásit
Fifi
Znám fenu kteoru pes opakovaně nakrýval i když nehárala. A podržela mu. Pak se zjisilo že má cystu na vaječníku.
Já osobně bych se zodpovědná cítila-když už bych psa sundala jednou, tak bych jej hlídala a nenechala naskočit znovu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 19:37
- Nahlásit
Mucholabka
i když nehárala. A podržela mu. Pak se zjisilo že má cystu na vaječníku.
Ok, ja tydle pripady neznam. Pokud zdrava fena neharava, tak se nakryt nenecha.
Hafina
Jinak na "to" museli byt dva a oba dva psove nebyli hlidani.. Otazkou je, zda vubec fena zabrezne nebo jak to jeji majitel hodla resit - muze ji taky treba obskocit este nekolik psu (nebo ze by si ji ted uz pohlidal??).
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 20:03
- Nahlásit
Vlčáčková
No jo, jenže jestli je pán takhle flegmatickej furt, bůh ví, kolik psů mu ji nakryje a proč bych já pak měla platit za děcka někoho jinýho, kdo třebas není tak zodpovědnej jako já?
No pár stovek, jenže to jsou taky peníze.
Mucholabka
Já se zodpovědná cítím, ale zase kdybych já byla na té druhé straně, majitel fenky, jednak bych nikdy nenechala svou hárající fenu navolno se psem a druhak, kdyby se mi něco takovýho už stalo, určitě bych po majiteli psa nic nechtěla, protože tohle je jednoznačně moje chyba. Jak má majjitel psa vědět, že mě hárá fena? To mám přece vědět já, ne?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 20:17
- Nahlásit
Mě už dvakrát (aspoň) háraly feny, aniž bych to poznala. A to na to čekám, dávám si bacha.
Prostě a jednoduše - nešťastná náhoda a chyba obou stran.
Je lepší se podílej finančně na injekci, než si být vědom toho, že "moje" štěňátka skončila někde v igelitce pohozená v příkopě a pomalu tam umírala.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 20:18
- Nahlásit
Vlčáčková
No,jestli byla čuba v nejlepším (a jakože asi byla,když se nechala hned nakrýt),tak nevěřím tomu,že pes Hafiny byl první,kdo projevil zájem
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 20:21
- Nahlásit
jana33
No,jestli byla čuba v nejlepším (a jakože asi byla,když se nechala hned nakrýt),tak nevěřím tomu,že pes Hafiny byl první,kdo projevil zájem
a i kdyby tak kdo to dokáže žjo. Chlap co má tu fenu může tvrdit, že to byl zrovna tenhle pes a Hafina to bude platit za někoho jinýho. např...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 20:37
- Nahlásit
Během cesty jsme v lese potkali háravku, která nebyla v nejlepším a nechal se od ní normálně odvolat. Byly to fakt vteřiny. Blbá tkanička, kdybych si ji nezavazovala, tak bych z něj už nespustila oči a nestalo by se to. A kdybych byla stejnej flegmoš jako pán, tak to hodím za hlavu a nebudu už nad tím ani přemýšlet.
A ten můj blb tady teď sedí u dveří a brečí. Asi se zamiloval. Ale do smíchu mi teda není.
|