Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / cestování se psam bez pp
Autor Zpráva
vlkXY
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 13:15 - Změnil/a: vlkXY
- Nahlásit

co je potřeba vyřídit aby jsem mohla s psem bez pp do zahraničí?

Gerda
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 13:17
- Nahlásit

vlkXY
pet pas a do některejch zemí i potvrzení o nevýskytu vztekliny u nás, takový kulatý razítko z vet správy. Ale to platí i pro psa s pp.

AmAkita
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 13:20
- Nahlásit

vlkXY

PetPas + platné očkování .....platí pro všechny naše sousedy .

Některé státy mají vyjímky(Anglie rabies-testy+antiparazitní přípravky....).
Záleží KAM JEDETE

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 13:29
- Nahlásit

Do některých zemí u některých plemen je nutný FCI průkaz původu, ale jedná se o teriéry typu bull-balkánské země a britské ostrovy.
Jinak stačí pet pas. Do zemí schengenu v podstatě nepotřebuješ ani očkovák. Ale je lepší pas mít, protože tě mohou kontrolovat ve vnitrozemí a například v Polsku kontrolují rádi.

vlkXY
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 13:48
- Nahlásit

děkujííí já myslela že pet pas můžou mít jen pp

grooggy
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 14:40
- Nahlásit

Jakej je rozdíl mezi regulérnim očkovákem a pet pas??

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 14:44
- Nahlásit

grooggy
Pes který má pet pas musí být nezaměnitelně identifikovaný.
Očkováky jsou v každém státě jiné....a pes nemusí mít identifikaci.

impact
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 14:53
- Nahlásit

Pas se vydava pouze k cipu nebo k tetovani. Takze pokud je pes bez PP, zrejme nema tetovani a musis ho nechat nacipovat.

grooggy
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 15:10 - Změnil/a: grooggy
- Nahlásit

impact
tetování mám a je i zapsaný v očkováku(takovej žlutej s červenym pruhem). Petpas je skoro to samý jak očkovák? Já že dřív jsme petpas nepotřebovali, když jsme se psama jezdili na výstavy, ale už to nějakej ten pátek bude... :-D

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 15:53
- Nahlásit

grooggy
Pet pas je podle nařízení EU a je jednotný v ceĺé EU, očkováky jsou každý jiný, podle toho, jaká firma je tiskne. Ale praktické užití je stejný, píše se tam očkování, dneska už je lepší nechat rovnou štěněti vystavit pet pas než očkovák a taky už to spousta chovatelů dělá. Ubydou tak starosti s případným přepisem očkování z očkováku do pasu.

ťapka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 16:06
- Nahlásit

Pet pas je vpodstatě evropskej očkovák - zjednodušeně. A jak už bylo řečeno pes musí být jednoznačne identifikovatelný - tedy označený tetováním, nebo mikročipem. Podle směrnice EU od roku 2011 už jen čipem.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 08:56
- Nahlásit

Přidám se s dotazem - když pojedu se psama na Slovensko, tzn že nepojedu přes hranice, tak musím mít načipované psy?

Kontrolovat mě na hranicích nikdo nebude, ale kdyby mě náhodou kontrolovali na Slovensku, tak jak?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 09:38
- Nahlásit

pawLINka
Nemusíš, na hranicích tě kontrolovat nebudou, a kdyby tě stavěli cajti, jak by to asi zjistili? Myslíš že hlídky mají čtečky? Max. jim řekneš že to je pes kámoše ze SK a ty mu ho jen předvážíš českým autem.
I když já mám pro jistotu čipované všechny psy-kdyby je třeba někdo odcizil, musím nějak dokázat že je to moje zvíře.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 13:33
- Nahlásit

Mucholabka
Hm, hm já chci taky nechat všechny načipovat, ale musím první dodělat školu. Teď na to "zbytečné" finance nemám.

Chci to udělat taky hlavně kvůli té krádeži. Sice nevím kdo by je chtěl, ale náhoda je blbec, že..? Jednoho mám aspoň tetovaného, ale ostatní nic.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2010 15:26
- Nahlásit

mam dotaz k "cestovani" se psem do polska...
(nekdo tu psal, ze polaci kontroluji radi, tak nechci nic zanedbat)

Budeme travit dovolenou v pohranici s polskem a je mozne, ze se k sousedum zajdeme podivat - po turisticke znacce nekde v hraniccni oblasti, ale chceme mit jistotu, ze kdyz bychom na polskou stranu opravdu zavitali, ze nas nemuze stihnout trest ohledne psu...

1) oba psi maji "euro pas" - nevim, jak se tomu presne rika, je to ten modry z

2) oba psi jsou cipovani (bohuzel jeden z nich je cipovan ted od soboty a neni jeste v narodnim registru, nemuzu hodit obalku na postu zatim ale to by nemelo vadit ani byt podminkou?)

3) oba maji ockovani na vzteklinu, ale jen takovou tu "nasi", zadnou specialni ci kulata razitka, jak jsem nekde cetla...

staci mi tyto 3 veci k tomu, abych se nebala po polsku pohybovat?

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2010 15:37
- Nahlásit

cernej caj
na cestu do polska jsem měla úplně to samé, co máš ty, a nestalo se vůbec nic, nikde s tím problém nebyl, ani na výstavě. Stačilo to.

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2010 15:41
- Nahlásit

cernej caj
No ještě bych si asi zkontrolovala, jeslti veti zapsali ty pasy do registru na vet. komoře, někteří prý zapomínají a v cizině pak buzerují, ale to je asi tak všechno, do Polska myslím nic extra není potřeba, jen to, co máte.
Čip v registru být nemusí, je to paradox že ho vyžadují, ale jeho registraci už ne.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2010 17:01 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Maya
na vetkom.cz jsem nasla zaregistrovany jak cipy, tak cisla pasu... akorat teda na pasu je "cz cislo", ale v registru se to hleda jako "czcislo", tak uz to vypadalo, ze tam nejsou... ale jsou tam oba

Tinta76
# Zasláno: 24 Čen 2010 18:23 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit

Mám dotaz stran petpasu pro psa s PP z útulku (PP k němu ale nemáme) - udělaj nám petpas na základě tetování, co má pes v uchu (ačkoli teda není moc čitelný)? Je k tomu ten PP potřeba? Nebo je lepčí rovnou psa načipovat a PP neřešit?

impact
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 18:42
- Nahlásit

Tinta76
Podle mě stačí na zákaldě tetování. Pes je trvale označen, to se přepíše do pasu a hotovo.
I když, pokud to není moc čitelný, prostě bych mu dala čip a pas k tomu.

Kopii PP vám neudělají?

Tinta76
# Zasláno: 24 Čen 2010 18:47 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit

impact
Kopii PP vám neudělají?
No to nevím, proto se ptám. S PP mám zkušenosti minimální. Nevím, jak hodně je složitý udělat kopii PP a co všechno se pro to musí udělat. Jestli nevyjde celkově jednodušejc, případně levnějc ten čip. Ale zase je to 14 letá čubina, tak jestli je vhodný jí na stavý kolena votravovat život čipem. Nedokážu to vůbec posoudit

impact
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 18:49
- Nahlásit

Tinta76
Tak pokud má tetování čitelný, relativně, neřešila bych čip.

K tomu PP jsem se ptala jen ze zvědavosti, jestli to nechcete dodělat. Ale u takové babičky už je to pasé.

Tinta76
# Zasláno: 24 Čen 2010 18:59
- Nahlásit

impact
Aha, takže nejvíc záleží na tom, jak moc je to tetování čitelný. Poslední číslo se dá přečíst jako 6 i jako 0. Ale já vím, že je to 6 - však se taky podle toho čísla dohledal chovatel. Hm, tak to asi nechám na vetovi, třeba se nechá přesvědčit, že je to čitelný

Tinta76
# Zasláno: 24 Čen 2010 19:00
- Nahlásit

impact
Jo a díky!

impact
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 19:10
- Nahlásit

Tinta76
Když si vzpomeneš, tak sem pak písni, jak jste dopadli.

Tinta76
# Zasláno: 24 Čen 2010 19:12
- Nahlásit

impact
Provedu! :-D

Tony
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 23:55
- Nahlásit

Tinta76 já myslím, že PP nebudeš potřebovat. Řešila jsem to loni v létě a ukázovala jsem myslím jen starý očkovák a tetování - se dvěma číslama jsem si taky nebyla jistá, jestli mi to uznají, ale v pohodě.

Tinta76
# Zasláno: 25 Čen 2010 09:28
- Nahlásit

Tony
fajn, tak snad to nebude žádnej problém, díky!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání