Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / exekuce domácích mazlíčků?
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 12:02
- Nahlásit

Sestřenka nám popisovala, jak v Rusku teďka probíhají exekuce. Zjistili, že na dlužníky nejvíc platí zabavení mazlíčků - to zaplatí okamžitě. Úplně mně to vyděsilo - vzhledem k tomu, že na člověka může vletět exekutor, ani neví kvůli čemu (alespoň to tak vidím v telce). Je toto možné i u nás? Vždyť sebrat nebohé zvíře a odtáhnout ho někam do útulku - to přece hraničí s týráním?!! Moji psi by to snad nerozchodili......O mně nemluvě.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 12:06
- Nahlásit

worick
hele ondá před pár lety vlítli exekutoři k inv. sousedce bo synek co tam měl trv. bydliště a bydlel tam cosi dlužil.Měli tenkrát picbuma a skutečně vyhrožovali,že ho zabavěj Nedošlo na to,ale nevim zda proto že to zaplatil či zda jen mlžili

PeKrato
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 12:08
- Nahlásit

worick
no vzhledem k tomu, že dle práva je pes věcí, řekla bych, že ho zabavit i můžou
o žádném takovém případu nevím, ale podle práva tam tahle možnost je, bych řekla

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 12:13
- Nahlásit

PeKrato
no to jo,ale..myslim,že by se na tom právník otočil,třá pres týrání či tak.Věc to je,přesto je týrání trestný čin..haha,já vim,ale dle práva.toho psa či zvíře by totiž museli prodat aby utržili prachy na splátky.Leda by na něj nalepili cedulku jako na telku ,což asi znamená,že tim nesmíš manipulovat.Nicméně možná cinknu právníkoj,zajímavá otázka

impact
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 12:13
- Nahlásit

Obávám se, že se to začíná dít i u nás...

Silwuska
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 12:15
- Nahlásit

Mna by napriklad zaujimalo ako by urcili cenu nejakemu krizencovi

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 12:15
- Nahlásit

impact
hm,no já myslím,že by to byl celkem zajímavej precedens..kam by ty "věci" jako dali??Žerou,se*ou,potřebujou určitej standart aji v tom útulku,kdo to zaplatí??Ten na něž je vydána exekuce? Těžko..tak teda my všichni??

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 12:17
- Nahlásit

Nevím kde, ale četla jsem, že možné zabavit zvíře u nás je, ale exekutoři tím akorát vyhrožují, ale nedělají to, protože mají ze zákona povinnost pak se o něj adekvátně postarat, což by nejspíš znamenalo dát ho až do prodeje do hotelu a hotel platit. Prostě není to jako skříň, kterou šoupnou do skladu.

kokoška
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 12:25
- Nahlásit

Exekuce je pro věřitele zpravidla poslední šance, jak se dostat k dlužným penězům. Kvůli hospodářské krizi exekucí rychle přibývá a řadu z nich obestírají někdy až neuvěřitelné příběhy. Na otázky týkající se práce exekutora od 10 hodin odpovídal soudní exekutor Tomáš Vrána.
OTÁZKA: Nikde jsem nenašla, jak je to s exekucí domácích zvířat? Může exekutor zabavit třeba psa nebo kočku? A jak pozná, že např. domnělý voříšek je ve skutečnosti představitelem velmi drahého, vzácného plemene značné hodnoty, ale i naopak?
ODPOVĚĎ: Zabavit zvíře lze, pokud má nějakou výraznou hodnotu. Běžného voříška Vám určitě nikdo zabavovat nebude.

Mně to divné nepřijde, konečně něco, co má účinek. Kdo má dluhy a neplatí, musí počítat se vším. Zvíře je po právní stránce věc a jestli zabaví koně, psa nebo exotického papucha je ve finále jedno.
Něco jiného je, jak se zabaveným zvířetem budou nakládat

impact
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 12:28
- Nahlásit

Silwuska
Jednoduše. Soudní znalci, ne?

davidkova renata
Myslím, že pro zaplacení stačí většinou výhrůžka. Ale je zajímavé, jak rychle to může jít exekučně a jak pomalu to jde s týráním.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 12:37
- Nahlásit

impact
No paráda, to je teda počteníčko....Kristepane, nikde si nepůjčuju, ale už si snad ani ten rohlík u nás v pekárně na dluh nevemu, pro jistotu
(u nás na vsi se všichni známe, tak není problém, když jdu s pesama a vzpomenu si, že nemám doma rohlíky a s sebou prachy - že mi je normálně dají a já je zaplatím, až tam zase půjdu a nebo mamka, která tam přijde po mně )

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 12:43
- Nahlásit

impact
Ale je zajímavé, jak rychle to může jít exekučně a jak pomalu to jde s týráním.
exekučně je to rychlejší než purgace,týrání nikoho nezajímá bo v tom nejsou žádný love

worick
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 12:45
- Nahlásit

kokoška
Běžného voříška Vám určitě nikdo zabavovat nebude. - no to je výborné! Takže nakonec má ten voříšek velké štěstí, že je ,,jen" voříšek a moji papíráci by to odesr.....
Copak ten pes za něco může? A co když ho to nadosmrti poškodí? Kdo bude schopný to posoudit a případně dokázat? To bych se pak o to mohla soudit s exekutorem a nebo mi řeknou, že mám smůlu, protože je to vlastně všechno moje vina, jakožto neplatiče?
Chce se mi blejt, velebnosti....

PeKrato
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 13:11
- Nahlásit

davidkova renata
no jasně, určitě by se v tom dalo najít řada skulinek pro právníky. hlavně jako zbytek vidím problém v tom, že exekutor se musí o zabavenou "věc" postarat. bych je chtěla vidět

takže příští pes bude ořech, mi ho nikdy nezabaví to je fakt utopie.

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 13:14
- Nahlásit

Mému trenérovi kdysi psa málem zabavili. Bylo to v době kdy exekutorský úřad u nás byl ještě v plenkách a ještě nemohli zabavovat majetek jiných lidí žijících na té adrese. Takže když k nim přišel exekutor tak jim tvrdil "tohle je Evy, tohle je taky Evy, jo tamto je taky Evy, ne mě tady nepatří vůbec nic". Exekutor to vzdal, odcházel a na dvoře štěně bearded kolie s PP. Exekutor se projevil jako pejskař : "no to je pěkný pes, ťuťu-ňuňu, to je s papírama? A to je váš? " . Který pejskař nepoleví v pozornosti když se zavede řeč na jeho miláčka? Takže Pepa se taky pochlubil "jistě, to je s papírama, po špičkových rodičích..." . Exekutor se zvedl od štěńátka a prohlásil "výborně takže toho psa zabavuju
P.S. nejen, že zabavil psa, ale Pepa měl na krku i napadení veřejného čumitele,protože se s tím exekutorem nějak postrkal po dvorku, další jeho pes to neustál a provedl vzorové hladké zadržení pachatele a měli průser jak mraky

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 13:20
- Nahlásit

Biluška
další jeho pes to neustál a provedl vzorové hladké zadržení pachatele

a vod tý doby zvostávaj asi egzekutoříí v rovině teoretyckýho vyhrožování
kam toho zabavenýho psa dal?? a co dyby se zabavovat nenechal a raf ho?

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 13:38
- Nahlásit

davidkova renata
kam toho zabavenýho psa dal?? a co dyby se zabavovat nenechal a raf ho?
Neodvezl ho.Páč ho pokousal Ajax tak to exekutor zabalil a zdrhnul. Než se stihl vrátit s posilama tak to Pepa radši zaplatil
a vod tý doby zvostávaj asi egzekutoříí v rovině teoretyckýho vyhrožování
nevim. O moje psy nikdy zájem neprojevili . Je fakt, že jsem poučená a nebudu jim věšet na nos, že sou s papírama . Jednou se mě kterýsi zeptal co to je za psy a okamžitě sem mu vysvětlila, že to sou VŠECHNO útulkáči a vořeši

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 14:03
- Nahlásit

Biluška
moje psy nikdy zájem neprojevili

tak to byla ale dost zbytečná poznámka,neumim si představit šílence co by chtěl zabavit lilátko třá ty vostatní kreténi na tom nejsou vo nic líp,takže budte úpa f klidu

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 14:13
- Nahlásit

davidkova renata
neumim si představit šílence co by chtěl zabavit lilátko třá
Ýtý třebas...až si bude hledat nevěstu . Musím Lilátko schovat

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 14:19
- Nahlásit

Biluška
Musím Lilátko schovat
myslím,že nemusíš

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 14:22
- Nahlásit

davidkova renata
myslím,že nemusíš
Musim Si představ, že by začala chodit s ýtym a nakvartýrovala by si ho k nám Měla bysem tu dva mimozemšťany a eště by lozili po střeše a volali domů

worick
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 14:25 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Biluška
[i]P.S. nejen, že zabavil psa, ale Pepa měl na krku i napadení veřejného čumitele,protože se s tím exekutorem nějak postrkal po dvorku, další jeho pes to neustál a provedl vzorové hladké zadržení pachatele a měli průser jak mraky
Ajax je borec
No co, dyť jen bránil pána a svůj majetek, na to tam asi ten pes je ne?!
Nemá mu tam kdo co lozit...

Xena
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 16:22
- Nahlásit

Pokud exekutor chce, může i pes jít do exekuce, vím o 2 psech, byli odebráni jako týraní, majitelé nechtěli útulku dát souhlas k adopci, dlužili velké částky a tak oficiálně šli psi do dražby a měli konečně nový domov. Byli to psi bez PP.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 18:25
- Nahlásit

mojí mámě vzali psi exetutoři,bo neplatila 5 let nájem
takže pak jela do trojského utulku a muselaségra podepsat papír že se jich vzdává

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání