| Autor |
Zpráva |
Mika
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 13:26
- Nahlásit
Chystam sa na Vianoce (resp. 22.12.) domov k rodicom a beriem sebou aj obludu. Kedze medzinarodna autobusova linka mi psa neprepravi, musime ist vlakom, s cim nemam doteraz skusenost.
Do Bratislavy sa nejak dopravim, takze mi ide o trasu Bratislava - Poprad.
Pozerala som na stranky ZSR a zistila som, ze za psa sa plati polovica cestovneho (co ma teda az tak neprekvapuje), a (a to ma teda nasralo), ze ak budeme sediet v kupe, musia s tym vsetci suhlasit, inak musime s psom kupe opustit.
Mam si to vysvetlit tak, ze aj napriek tomu, ze budem mat miestenku, tak ak nastupi nejaky idiot a bude mat problem, tak proste musim vstat a odist??? To si snad zas niekto robi srandu.
Ma prosim niekto s tymto skusenost? Pripominam ze mam zlataka, cca 35 kilo, takze ziaden pudel, co si ho posadim na kolena. Viete si predstavit, ake su vlaky pred vianocami narvane... Ak budem musiet kvoli tomuto stat v ulicke s batozinou a psom na snurke, tak potes koste.
Za kazde info a radu budem velmi vdacna.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 13:42
- Nahlásit
Ty já tagle jela do Piešťan, z Olomouce, a celou cestu naprosto v klidu, lidi neví, že by Tě mohli vyprat pryč, takže i nepejskaři prostě sedí a mlčí.
Málokdo to takhle hrotí... nebála bych se toho. Mám sice JRT, ale na klíně fakt nebyl, normál na zemi.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 13:53
- Nahlásit
Mika
to samé platí v ČR - když to člověku v kupé vadí, musíš jinam, místenka ti asi nepomůže.
Já pudla mám (středního) a na tuhle skutečnost mě několikrát upozornil průvodčí, neb jezdím většinou 1. třídou a tam to průvodčí dost žerou - sundat mu náhubek by mě ani nenapadlo, to by průvodčí klepla pepka rovnou.
Zajímavé, že ostatní cestující to neřešili ještě nikdy ,ale průvodčí skoro vždycky
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 14:20
- Nahlásit
Já jezdím jen po ČR a v rychlíku se mi stalo ( v noci, kdy jsem byla v celém vagonu jen já a ještě jeden spící pán, piraňa chrněla), že mě průvodčí upozorňoval na to, že pokud psovi sundám košík, tak mi to musí odsouhlasit všichni v kupé nebo ve vagonu. Dále, že pokud se pes nebude chovat slušně, tak na požádání cestujících musím opustit daný prostor.
Jak je to na Slovensku netuším, ale zřejmě podobné tomu našemu
|
impact
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 15:37
- Nahlásit
Kokoška tohle nikde v prepravnim radu neni !!! Vim to docela jiste, ptz jezdim se psy vlakem asi pet let a taky uz jsem na par podobne ulhanych pruvodci psala stiznost. Poslala bych ho do prdele. At donese prepravni rad a ukaze mi to, kde to napsany je.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 16:06
- Nahlásit
Mika
Jela jsem trasu OV-Poprad se třema psama, průvodčí byla protivná, tak sjem ji poslala do prd...a byl klid. Cestou zpátky nebyl sebemenší problém ani v rychlíku (nebo co to bylo), ani v místním vláčku. Akorát jsme trochu smrděli.
|