| Autor |
Zpráva |
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 21:57
- Nahlásit
mám dva psy s DLK, takže můžeme chodit jen na krátké procházky a často. Sousedka z protějšího domu si stěžuje, že psi močí na trávník před jejím domem (trávník je mimo její zahradu, ale je nejasné jestli patří k jejímu pozemku nebo obci). Výkali samozřejmě sbírám, ale nehodlám ještě řešit, kde psi močí. Má na to sousedka právo, chtít po mě, aby psi močili jinde? Je nějak určeno, kde psi mohou močit?? Diky
|
Tinta76
|
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:00
- Nahlásit
zuzanarosakova
Má na to sousedka právo, chtít po mě, aby psi močili jinde? Je nějak určeno, kde psi mohou močit??
jestli na to má právo, netuším, ale já bych to teda respektovala, kdyby mě na to sama upozornila ...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:05
- Nahlásit
Samozřejmě není určeno,kde psi mohou nebo nemohou močit,nicméně pokud se jedná o takovej ten úzkej proužek trávy před jejím domem,tak bych to respektovala a psy dovedla jinam
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:13
- Nahlásit
Ale všude jsou takový proužky trávy u nás v Průhonicích před každym domem. A kdyby to chtěl po mě každej majitel domu, musela bych jít až do lesa a to je daleko. I kdybych mohla chodit na tak dlouhé procházky, psi by stejně myslim nevydrželi se nevyčůrat dokud nedojdem do lesa.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:15
- Nahlásit
zuzanarosakova
No,ale jestli si stěžuje tahle jedna konkrétní,tak proč si otravovat sousedský vztahy
|
Tinta76
|
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:21
- Nahlásit
zuzanarosakova
A kdyby to chtěl po mě každej majitel domu
každýmu to snad nevadí, ne? vidim to jako jana33 ...
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:23
- Nahlásit
no já to tak dělám, vodim je čurat jinam, ale štve mě to, že mě tak šikanuje
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:56
- Nahlásit
se ji schválně zeptej jestli je ta tráva její,jestli ne tak ať si sousedka políbí prdel,tak to vidím já
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 07:10
- Nahlásit
zuzanarosakova
no já to tak dělám, vodim je čurat jinam, ale štve mě to, že mě tak šikanuje
Ona to možná vidí stejně. Štve ji, že jí moč tvých psů smrdí do oken, že jí tam zdechají kytky... Cítí se šikanovaná tím, že jí pod oknama venčíš psy.
Před vaším domem ten proužek trávníku není? Pokud jo tak je nauč čůrat tam. Pokud ne tak se snaž obměňovat místa kam chodí, jinak si za chvíli bude stěžovat jiná sousedka. Ideální by byl nějaký parčík, nebo tak něco, ne ty trávníčky pod okny.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 07:18
- Nahlásit
zuzanarosakova
Jak píše Biluška - jestli máte tenhle proužek i před vaším, ať močí tam. Dala bych jim tam čůrací dřevěný sloupek nebo větší kámen Mně osobně by to nevadilo - jenže jsem pejskařka. Vodit psy čůrat k sousedům, i když to není asi jejich trávník - se mi zdá přece jen divné (nevím ale jak to máte před domem vy )
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 16:13
- Nahlásit
Já jsem měla trochu podobný problém s hovínkovými pytlíky. Můj pes udělá často bobek na cestě vedoucí do krajiny, tudíž cestě bez odpadkových košů. Házela jsem (zauzlované) pytlíky do poslední možné popelnice - u domu paní, kterou znám od vidění. Ani mě nenapadlo, že by někomu mohl vadit bobek v pytlíku v jeho popelnici! Vážně ne! Až mě ta stará paní jednou zastavila, že si její dcera (psa má, ale za pejskařku bych jí neoznačila) nepřeje, abych jim to tam házela, že jim pak popelnice smrdí... Myslím si o tom své - jednak je to nádoba určená na odpadky, druhak jim stojí nejmíň osm metrů od domu, ale co - jednou je to jejich popelnice a jsou to moje bobky, tak si nebudu zbytečně rozesírat sousedy. (A ty bobky v pytlíku teď nosím s sebou hodinu - k jiné popelnici...)
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 16:20
- Nahlásit
corgi
No ještě že mám za barákem hned pole, pač vláčet pytlíky od 4 psů by se mi nechtělo. To abych si brala batoh
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 16:23
- Nahlásit
corgi
A to se vracíte jinudy? My jdeme polňačkou okolo neoplocený zahrady/sadu, a i když samozřejmě je z druhý strany už pole,zvlášť Rozára s oblibou hází bobek tam. Takže tam to taky sbírám,seberu a pytlík nechám u cesty, a když se vracíme,tak ho vezmu
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 16:32
- Nahlásit
pawLINka
Jo, brácha mi radil, ať si pořídím baťoh na bobky...
jana33
Vracíme se jinudy, takže nechat ho tam by nebylo dobrý Většina místních pejskařů to řeší tak, že to prostě nesbírají. Koš nikde a nosit to s sebou se jim nechce. Už jsem taky viděla jednu, co bobky po svých 3 psech poctivě posbírá do igelitových sáčků, odnese do přírody a tam hodí do příkopu - i s těmi sáčky pochopitelně...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 13:28
- Nahlásit
Psíček
Zajdi si na katastr
To ani nemusíš, stačí se podívat třeba sem:
http://nahlizenidokn.cuzk.cz/Mapa.aspx?typ=CR&id=0
|
Tinta76
|