| Autor |
Zpráva |
Nika
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 08:47 - Změnil/a: Moderátor
- Nahlásit
Napište mi, prosím, základní informace o výstavách psů. Od kdy se smí pes vystavovat, co musí umět, aby na výstavu směl atd. Netuším vůbec nic a tak prosím o vysvětlení.
Díkas!!!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 09:55
- Nahlásit
Stručně:
Na některých výstavách je vypsána třída puppy pro štěňata od 3 do 6 měsíců.
Na většině výstav se začíná až třídou dorostu (6-9 měsíců).
Těch 6 měs.je myslím rozumný věk, kdy začít, pokud se chcete výstavám věnovat. V dorostu ještě o nic nejde (o žádné tituly) a štěně se aspoň otrká a zvykne si na výstavní prostředí, na mraky psů okolo a na to, co se po něm požaduje v kruhu.
A v kruhu se po něm požaduje: stát ve výstavním postoji (ten je pro různá plemena různý), běhat v kruhu u levé nohy vystavovatele (tj.nejít mimochodem, necválat, ale klusat), nechat si bez odporu prohlédnout zuby a skus, psi též prohmatat varlata, nechat se vůbec od rozhodčího prohlédnout a prohmatat. Pes nesmí projevit agresivitu vůči psům i lidem.
A ještě bych se přimlouvala za sportovní chování, které na výstavách často postrádám: s rozhodčím se nedohaduji, ať už mému psovi udělil jakoukoli známku, a vítězi pogratuluji.
Nejlepší je výstavu poprvé navštívit s někým zkušenějším a sledovat a vyptávat se.
|
Náhoda
|
# Zasláno: 3 Srp 2005 14:49
- Nahlásit
Mě nejlépe poradila "naše" chovatelka. Jezíme k ní na úpravu srsti, tak nám vždy poradí, na kterou výstavu jet apod. Také jak se má pes předvádět a co vše musí umět. Zkus to u "své" chovatelky, odkud máš štěndo, pokud je solidní, tak Ti ráda poradí a určitě doporučí, jakých výstav se zúčastnit.
Já s mojí fenkou jsme úúúúúúúúplní začátečníci, byla jsem s ní poprvé na oblastce v MB, kde jsme dopadly nad očekávání skvěle a teď 4.9.05 jedeme opět do MB na mezinárodku.
Ať se Ti daří.
|