Bost
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2009 09:19
- Nahlásit
Ahoj, můžete mi prosím někdo poradit?
Mám 16 měsíců starou fenu boxera.
Je klidná, nic ji nevytočí. Celkem často cestuje a byla v různých rušivých prostředích.
Před vstupem do kruhu se ji snažíme rozdráždit, aby byla nabušená, ale ve chvíli, kdy máme ukazovat postoj, tak si do něj stoupne, zvedne ocas a nic neřeší...
Mávám na ni, snažíme se upoutat její pozornost, ale ona prostě stojí, hledí do blba a nic.
Můžete mi prosím nějak poradit, co s tím?
Dostává ocenění V, za což jsme opravdu rádi!!! Chtěli bychom pro ni, ale udělat více, protože když už tam jsme..., tak býváme poslední.
Děkuji
|
cernunnos
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2009 19:22
- Nahlásit
To se mi taky stává. Mám, nebo měla jsem, dvě holky pro které je postoj a posuzování děsná nuda. Stojí a civí do prázdna a stejně tak má i prázdno v makovici. U té mojí holky je to tím, že má tak malý mozek, že když se rozběhne, průvan jí hučí v lebce jako v komíně. U ní se dá zájem vyvolat mimořádnou ňamkou. Podobně (např. sušeným střívkem) to řeším u těch, co jsou chytří, ale nervózní, nebo vystavování nenávidí. A co hračička? Nebo jiná věc, kterou bezvýhradně miluje? Utajit ji až do chvíle, kdy jde o všechno a vytasit před čumák jako překvápko..?
U našich holek tedy obvykle funguje, že jim před vstupem do kruhu dělám kašpárka (běháme někde bokem, chválím, tu a tam podstrčím pamlsek, nechám je cvičit, panáčkovat, cokoli, při čem musí být aktivní). Problém je, když jich pak nastoupí do kruhu 15-20 a ona se při čekání nudí a člověk už nemůže tolik povzbuzovat.
|