Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výstavy psů / Národní výstava 23.7. v Mladé Boleslavi
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2005 09:35
- Nahlásit

Chystáte se tam někdo?

tasy1
# Zasláno: 20 Čec 2005 09:51
- Nahlásit

Ketrin
Já jen na čumendo

shiba
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2005 11:19 - Změnil/a: shiba
- Nahlásit

Ketrin
Já s hafou! Ale 24.

Hanka
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2005 14:02
- Nahlásit

Já taky až 24.7. co máte za hafíky

shiba
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2005 14:12
- Nahlásit

Hanka
Hádej

Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2005 14:14
- Nahlásit

Já vystavuju v sobotu, labrouše.

jindriska
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2005 20:47
- Nahlásit

prosím - kde najdu nějaké info? V kolik je začátek, jaká plemena vystavují v který den? Předem velmi děkuji, koukala jsem po netu, ale nic jsem nenalezla.

jindriska
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2005 21:03
- Nahlásit

tak už jsem našla a pro usnadnění někomu - www.interdogbohemia.com

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2005 07:37
- Nahlásit

Ach jo! Tak jsem se těšila na sobotu na výstavu a na neděli že si udělám s pesanama výlet do hor, ale to počasí, to je děs a běs. No budeme se muset pořádně oblíknout a obout a stejně půjdeme. Taky u vás tak leje a je taková zima?!

Evicka
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2005 10:12
- Nahlásit

My jedeme až v září na Interdog do Boleslavi, teď na národku nikoliv, muž posuzuje na lesních zkouškách, takže je to pasé. Ale chystáte se někdo na zářijovou výstavu? Ketrin co?

Hnusně je všude. Dneska jdu s kámoškama na dámskou jízdu, jdeme na koncert pod širákem, ohňostroj a jiné, tak máme trochu strach jestli nezmrznem. Zřejmě to potom budeme muset v nějaké hospůdce napravit.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2005 10:20
- Nahlásit

Evicka
Na Interdog už mám psa hlášeného. Takže se tam uvidíme! To budu mít perný týden-předtím výcvik.tábor, v sobotu výstava a v neděli zkoušky. Už se těším.

Evicka
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2005 13:01
- Nahlásit

No Ketrin, tak to se teda taky moc těším. Konečně se poznáme osobně. Taky jsme v sobotu. Však se ještě domluvíme. Jdeme do šampionů-psi a mladých -feny. Náše maličká Nulisek musí zahájit svou výst, karieru a náš Top-Enrico zase ukončit.

shiba
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2005 14:10
- Nahlásit

Taky bych v MB ráda zakončila výstavní kariéru naší Kiss (tedy tady v ČR)... Ale asi těžko.

Shadow
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2005 15:35
- Nahlásit

ale dyť minulý rok byla mezinárodka v září nebo se pletu???

Shadow
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2005 15:37
- Nahlásit

a jo sem ale blbá už to vidim jsem se špatně podivala

Majka
# Zasláno: 24 Čec 2005 22:35
- Nahlásit

Ahoj Evičko, jak to, žes nebyla na MSBLT s Enricem? Já myslela, že ho přihlásíš! A co do Podolie na MSBL 27. - 28. 8. ? Nepřihlásíš Enrica?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 07:36
- Nahlásit

Tak pocity z výstavy dost rozpačité. Hlavně v tom smyslu, kam se moje milované plemeno ubírá. Takové rozdíly v typu, ve výšce,... jsem snad ještě neviděla. 15,16-měsíční psi velikosti nedorostlé feny, s jemnými fenčími hlavičkami, na druhé straně přerostlí jedinci hrubého rotvajleřího typu.. a k mému překvapení oba tyto typy byly k vidění po několika oslavovaných, hojně využívaných, otitulovaných plemenících.
U mladých fen se do pořadí dostala mrňavá fena-tělo typu nacpaná klobása, na krátkých křivých nožkách... prostě hrůza. A někteří vystavovatelé taky kapitola sama pro sebe. Přerostlý pes, který se vůbec nepředvedl, v pohybu poskakoval a cválal, když měl ukázat zuby tak se válel po zemi...dostal VD-majitel měl rozhodčí políbit obě ruce, ale on se začal rozčilovat, že doteď byl pes vždycky výborný a jak to...
Tak jsem se pozdravila a pohovořila se známými a jela domů a šli jsme radši cvičit.
Jo a můj pes dostal V4 a rozhodčí výbornými moc neplýtvala, takže moje rozpaky z výstavy nepramení z osobní nespokojenosti.

Evicka
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 07:40
- Nahlásit

Majko ahoj, ENrica jsme měli jen tak pro formu přihlášeného, plus další dvě feny. Bohužel Slováci se ani neobtěžovali nám dát vědět, zda jsme přijatí či nikoliv, a tak jsme to vzdali. A to jsem přihlášky posílala se sakra velkým předstihem. U nás by to bylo naprosto zbytečné, jelikož ze Slovenska už CACIT máme, pak byl můj muž na MSBL v Maďarsku a tam naprosto bomba, dostal CACT,CACIT, takže si splnil podmínky pro Interšampiona práce a co by jsme chtěli víc. Holky by tam chvat neudělali, nemají na to, byla by to druhá cena- hlasič. Ale to Maďarsko, to byl absolutní úspěch a musím říct, že někteří chtěli našeho Mumlíka-Sama-Enrica koupit za hodně velký prachy. Jenže můj muž by ho nikdy neprodal. V galerii mám fotku z Maďarska. Potom tam byla zkouška v aportování, tak tu taky vyhrál, taky v galerii fotka jak aportuje kachnu.Prostě Maďaři a zbytek Evropy jen čučeli, jací jsou v Česku dobří psi. O konci srpna a norovačkách jsme se doma zatím nebavili. Ale spíš to vidím černě. No napíšu ještě. A jak jste dopadli?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 11:00
- Nahlásit

Jo a Evičko, okoukla jsem toho Rising Sun Tankaram. Pěkný pes. Na čokoládách se naplno projevilo to, že je léto-skoro všichni byli melírovaní.

Evicka
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 11:09
- Nahlásit

Ketrin, velice se omlouvám, ale ty výsledky pošlu teprve dnes, nebyla jsem na poště. Ten Jura taky musí objezdit všechno nebo tam s ním byla Soňa? Občas se uvádějí jako spolumajitelé, jak se jim to hodí kvůli placení. Ale dnes to posílám.
Odpoledne jedu k veterináři, nezdá se mi jedno oko u jedné malé fenečky, mám strach, aby nebyla slepá. Tak snad to přeléčíme. Noví páníčci už jsou celí žhaví a tohle by mě fakt mrzelo. Prodělala oční zánět. Uvidíme.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 11:15
- Nahlásit

Evicka
Nic se neděje-nehoří. Až to přijde, tak to bude. Dík.
Kdo tam se psem byl - nevím, neznám je, a koukala jsem na psa, ne na lidi.
Držím palce, aby fenečka byla zdravá.
Mě včera volala panička od jedné naší fenky, že byli na výletě a v zahradní restauraci seděla rodinka také se žlutou labradorkou, pořád prý po sobě koukali, že ty feny jsou si strašně podobné, a nakonec se domluvili, že čuby jsou sestry (z našeho zatím jediného vrhu). Na to, kolik těch LR teď všude je, a že jedni jsou z Prahy a druzí z Liberce, docela náhoda.

shiba
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 14:17
- Nahlásit

Evicka
Ať je holčička zdravá!

Majka
# Zasláno: 25 Čec 2005 18:24
- Nahlásit

Ahoj Evičko, na Slovákách bylo super. Přihlásila jsem jen psa, fenu jsem nehlásila, protože se měla hárat. Nakonec nehárala, hárá až teď. Prvně jsem zvažovala, že fenu vezmu na čumendo, ale pak ne. A škoda, že jsem ji nevzala, protože při losování se ptali, jestli někdo nechce psa přihlásit. Bylo asi 8 míst. Škoda Startovali jsme 50. Pes šel ochotně do nory (vsuk byl jako přírodní - z pařezu), lišku zatlačil do třetího kotle a chvat, ale liška se mu vytrhla a utíkala, tak si říkám, je to dobré, bude CACIT, ale 10 cm před koncem nory se liška zasekla a z nory nepůjde. A co myslíš, že pes mohl udělat? Lišku chytl za zadek a byla z toho II. cena - Š - 1,19. Jinak fenka má BL. Byla jsem s ní v Lopušné dolině u Popradu. Fenka lišku vyhnala za 2, 53 min a skončila asi 2. nebo 3.. Tak na začátek s fenou slušné. Měla jsem i psa, ale zase to samé, ve třetím kotli lišku otočil, liška, že uteče z kotle, ale pes ji chytl za zadek a vtáhl zpět do III. kotle. Evičko, doufám, že na MSBL pojedeš s Enricem. Je moooc krásný. V Maďarsku muselo být norování velmi zajímavé. Tak to norování v Maďarsku popiš! Slyšela jsem, že je tam nora ve tvaru osmičky.

Evicka
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 10:05
- Nahlásit

Já tam nebyla, byl tam jen můj muž, ale je pravda, že je tam velmi složitá nora, nikoliv ve trvahu osmičky, ale přesně se zeptám. Pořád jsem nutila muže, aby napsal článek, ale nechce se mu, prý má moc práce. Kdybych tam byla, tak to napíšu sama, jenže cesta byla daleká, bylo plné auto, aby náklady byly co nejnižší. Teď odcházím služebně pryč, ale za hodinu, dvě budu pryč, tak potom snad napíšu něco víc.

Jinak v těch norovaček kontaktních je to vždycky sázka do loterie, co udělá liška, co udělá pes. Náš Enrico je v tomto směru spolehlivý, okamžetě po vlezení do nory dělá chvat, vždyky je to první polovina těla, hlava, hrdlo. On má totiž obrovskou,nádhernou hlavu, oči hluboko posazené a hodně silné lebeční kosti, takže jeho se nějaké kousnutí od lišky příliš netýká. Vletí tam, chytne a drží. Málokdy příjde k nějakému úrzu. To spíš od lišky na povrchu má kousance. Jinak vyhnání u feny je naprosto super, škoda, že jsi ji nepřihlásila taky. Musím jít.

Majka
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:15
- Nahlásit

Jo, jo. Je to vše loterie. Pes bere lišku i za hrdlo, ale.... Spíš je to 2 PT. Jen jednou se mu podařilo lišku vyhnat. Ani on těch úrazů od lišky nemá. U těch borderů je to zajímavá práce. Nejsou tak divocí jako např. jagoši. Spíše velice opatrní. Už se těším, až něco napíšeš o tom norování. Ta fenka je taková celkově drobná, takže má výhodu, že se dostane k liščatům do úzkých nor. Jo a vytahují Ti foxlíci lišky? Nebo je zadáví a nechají tak?

Evicka
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:26
- Nahlásit

V přírodních norách u nás prakticky nenorujeme, protože jsme v horské oblasti, kde je podloží samá skála a kde se nedá kopat. Naši psi jsou pro nás příliš vzácní na to, abychom o některého přišli. POkud je možnost norovat v písčitých norách, tak jdem do toho, prozatím liščata pouze zadávili a nechali v noře. I když to už je hodně dávno. Většinou se u nás loví lišky na šoulačku.
Norujeme většinou v uměle založených norách, které jsou pro tyto účely extra udělané. Jsou z různých trubek, vybetonované, atd. Norujeme většinou ve starých stodolách, ovšem tam jsou většinou jezevci, do toho jdou pouze psi, feny nikoliv, a stejně je to potm potíž, pokud pes chvatuje jezevce, tak co s ním, když je celoročně hájený? Takže norování v přírodě jaksi není to, čemu bychomse věnovali. Enrico je mimořádně dobrý i na povrchu, takže ho spíše využíváme tam.Ostatní taky.
Jagoše a jejich povahu, exterier a celkovou nevyváženost nemám ráda. Prosstě celkově tohle plemeno nemám ráda. Nevím proč, asi znám jen samé raply. Výborných psů je mezi nimi málo.
Byla ta norovačkách paní Hodová se svými paterdály?

Jinak čubinka a její oko vypadá velmi nadějně, mohlo by se to antibiotickou mastí přeléčit a dle veterináře budeš vše OK. To mi spadl obrovský balvan ze srdce.

Majka
# Zasláno: 26 Čec 2005 15:55
- Nahlásit

Jasně, že Hodová byla. Výsledková listina je na terriers.sk . Měla tam toho svého Draka, to je opravdu drak. Ostrý jak břitva. Jinak mi bordi taky nevytahují. Zadáví a nechají tak. Jagoši jsou super. Mě se to plemeno líbí, ale potřebuje mít obrovské prostory. Tak proto jsem vybrala bordíky. Ještě jsem zvažovala nnad FXH, ale nakonec z toho sešlo. JGT jsou sice divoši, ale.... Jinak známý měl FXH jménem Nero Akademik, ale to je moooc dávno. To byl fakt dobrý norník. Pamatuji si, jak jsme norovali liščata. Byly to 4 rezavé kuličky, tak jsme si 2 nechali a 2 si vzal jeden myslivec. Teď má známý FXD z CHS Kaldes. A to je úplně o něčem jiném.

Evicka
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 08:29
- Nahlásit

Teď máme doma taky lišku z vynorovaných liščat, teda lišáka Feryna, už má aspoň čtyři kila, je to potvora, kouše rukavice a na psy je zvyklý už odmala, tak uvidíme, co z té potvory vyroste. Ještě jsem neměla čas se na Slováky podívat na výsledky. Akademik stanice už dávno neexistuje, Kaldes chová dodnes, pouze drsňáky. Ono totiž dens se chová daleko víc na exterier a pracovní vlohy jsou jaksi stranou, bohužel.

Majka
# Zasláno: 27 Čec 2005 13:47
- Nahlásit

Já vím, že už Akademik dááááávno neexistuje. Ale byl to super pes. Vynoroval mnoho lišek. Kaldes existuje, Sedláka osobně znám a byla jsem u něho asi před 3 roky. Jo jo, vše je teď o exteriéru, jakmile máš psa šampiona mnoha zemí, tak chovatelé raději dávají tomuto přednost při výběru krycího psa, než když má pes mnoho zkoušek z výkonu a holou výbornou. Je to škoda, ale co se dá dělat. Já taky sháněla liščata, a tak jsme šli norovat liščata, vzala jsem bordery, liščata se vynorovala, ale vše zadávené. Takže jsem měla velké kulové. Tak snad příští rok.

Evicka
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 13:54
- Nahlásit

Škoda, dost dlouho jsme měli doma lišáky dva a všude je nabízeli. Jeden byl hodný, to je teď náš Feryn, ale naše malá dcera mu poeticky říká Zvoneček, a ten druhý byl zlý, tak šel k někomu pryč. Ony ty mrchy děsně smrdí, lišáci zvlášť. Nejradši bych se ho taky zbavila, ale můj muž nedá jinak. Teď stavíme kotce pro psy, tak prý jeden bude pro Feryna. Ha, ha.

Majka
# Zasláno: 27 Čec 2005 14:12
- Nahlásit

To mi povídej. My se nachovali lišek, je to trochu taková nelibá vůně, ale zas to není tak hrozné, pokud ovšem máš tolerantní sousedy Lišky jsme měli hned vedle psího kotce. To bylo ale dávno, to jsme chovali ohaře. Některé lišky jssou strašně zlé, ale některé si ochočíš a máš to jako " mazlíška". Jeden normistr na Slovákách ho po zkouškách nosil v náručí a mazlil se s ním. Normistr měl obrovskou radost, když na něm pes "bouchnul". Jen jednmu psovi se podařilo lišáka zatlačit do III. kotle, jinak plno psů vytlačil z nory ven nebo se z II. kotle ani nehnul.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání