| Autor |
Zpráva |
elvira
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2005 19:59
- Nahlásit
ahojte,byli jste o víkendu v Brně,my jsme se jeli dnes jenom podívat,jelikož naše čubina hárá,zase jsem se nasr...protože by jsme to dnes vyhráli - no nic,příště.Výstava je rok od roku menší a menší,dokonce Propet v jiném pavilonu a nic moc,docela jsme zklámáni,
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2005 21:55
- Nahlásit
My jsme byli v roli diváků, myslím, že spokojených, pesani se nám moc líbili. Obdivuju jak jsou ukáznění a hodní, snad jsme potkali jen tři psy s náhubkem. Je to tím, že jsou na výstavy a lidi kolem sebe odmala zvyklí a nebo se s agresivními psy prostě na výstavy mezi jiné psy a lidi nechodí? A je fakt, že jsme obdivovali plemena, která třeba na obrázku by mě až tak nezaujala jako ve skutečnosti - třeba ti královští pudli a nebo kožíšek čau-čau. No a o agility nemluvě, to smekám před všema, kteří to se psy dělají a trochu jim i závidím... Tak to je můj pohled návštěvníka - laika.
|
Locco
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2005 23:07
- Nahlásit
Terka jen tři psy s náhubkem
na to je težké odpovědět -
ano, jsou zvykli ... ano, agresivni psi jsou vylučováni ...
ale na druhou stranu plno lidí uvede, že výstavní psi jsou otupělí až hloupí, nemají dostatek elánu na vyjádření vlastní osobnosti nebo ani žádnou nemají
z mého pohledu je pravda zhruba uprostřed, naštěstí ti skutečně dobří rozhodčí přihlížejí hodně i k projevu psa - opakovaně se nám stalo, že naše psina se umístila nebo ne přesně podle JEJÍ nálady - když dávalo najevo jiskru a osobnost, vyhrávala .. když přijela otrávená cestou a jen se nechala predvest, sla domu bez titulu
královští pudli - kdyby někdo zakázal trápit je nesmyslnou upravou, bylo by to lepsi, ale jako plemeno je take obdivuji
|
Rendy
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2005 19:06
- Nahlásit
Výstava je rok od roku menší a menší
Však se taky proslýchá, že už teď bude Intercanis a Propet jen co dva roky.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2005 20:49
- Nahlásit
Tleskam rozhodcim, kteri nekoukaji jen na krasu, ale i na povahu a temperament. Zejmena zahranicni takovi byvaji, aspon u naseho plemene.
|
Hannah
|
# Zasláno: 6 Srp 2005 18:53
- Nahlásit
Já mám teď 2 Kuvase a taky ocením, když rozhodčí vzhlíží i na povahu...
Rendy: Taky jsem o tom něco slyšela...
|
Kviduska
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 06:52
- Nahlásit
Terko, já mám briarda, který je hodný, není agresivní na psy, ale je zvyklý nosit košík na vycházky. Tak s ním chodil i na výstavišti. Říkám, není to tím, že bych mu nevěřila, ale je to zvyk a ten pošuk mi sám strká hlavu do košíku a sám mi venku ten náhubek nosí. když ho někde nechám odložený.
Jinak v kruhu se prezentuje velice pěkně a mile. Od rozhosčího si nechá v klidu prohlídnout zuby a ještě si při tom vrtí ocasem...
|