Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výstavy psů / Papilloni v pracovní třídě
Autor Zpráva
papillon_girl
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2007 13:59
- Nahlásit

Ahoj! tak tohle musí znít asi docela komicky... prostě taková malá kuriozita, kdyby se tam nějáký papillon dostal! chtělas bych se zeptat, jestli někdo o podobném papouchovi nevíte nebo nevíte, jaký zkoušky jsou k tomu potřeba..... asi těžko stopy nebo tak....... Pls, poraďte mi!!!!

overgod
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2007 14:27
- Nahlásit

tuším, že musí mít aspoň "tři křížky"
křížky uděluje ČKO a jeden křížek dává psovi do PP výměnou za deset kočičíchkůží, který musí mít stopy po psích zubech daného psa nebo musí být podán jasný důkaz na videonahrávce

cafina
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2007 15:40
- Nahlásit

papillon_girl
Myslím, že pro společenská plemena pracovní třída nemůže být vypsána - není povoleno ČMKU.
Jinak my taky s papouškou cvičíme a pracovní třída by se samo hodila, neboť moc papillonů se zkouškama není. Bohužel!
I na stopičky chodíme, příští rok bychom rádi zkusili ZMMP.

Nahoda
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2007 15:57 - Změnil/a: Nahoda
- Nahlásit

cafina
společenská plemena mají třídu pracovní.
Např. knírači malý a střední už nejsou oficiálně pracovní plemeno, ale společenské a mají na výstavách tř. pracovní.
Jak je to u ostatních nevím.

mac1
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2007 17:29
- Nahlásit

http://www.cmku.cz/dokumenty/25.pdf

cafina
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2007 17:50
- Nahlásit

mac1
Tak jestli to chápu dobře, tak bychom museli přesvědčit naše dva kluby, aby se dohodly a požádaly.. A to asi kvůli těm pár nadšencům, co mají aspoň třeba ZZO nebo ZOP neudělají..

papillon_girl
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2007 21:38 - Změnil/a: papillon_girl
- Nahlásit

cafina
Tak to jhste fakt dobří!!! jak jste cvičili stopy, taky jsem to totiž někdy chtěla zkusit, ale vůbec nevím, jak

papillon_girl
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2007 21:41
- Nahlásit

overgod
Ty sadisto!!!!!!!

cafina
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2007 11:04
- Nahlásit

papillon_girl
Stopičky děláme na vařené hovězí - udělám pidi kostečky. Ze začátku jsem dávala do každé šlápoty a ukazovala jí, kudy má hledat. Když to zvládla sama, začala jsem sem tam nějakou šlápotu vynechávat a postupně pamlsků ubývá. Místo předmětů dávám zatím ponožky plněné nějakou dobrotou, aby z nich měla radost. Stopuje ráda a dobře, ale musí se jí chtít. Mám ještě ovčáka a ten dojde stopu, i když nemá svůj den, nějak se prostě na konec doplácá. U papoušky není žádná vyšší moc, která by ji přinutila, když se jí nechce. Jediná osvědčená metoda je odepnout vodítko, přestat si jí všímat a pustit na stopu jiného psa, co to „dojí“ za ni. To pak šmejdí a snaží se, aby stihla aspoň kousek taky.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání