| Autor |
Zpráva |
Dana01
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 08:54 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Ahoj, máme berňačku a v září nás čeká (její i moje) první výstava. Vím, že menší plemena se posuzují kromě postoje na zemi i na stole, velká tuším jen na zemi. V září (MVP Mladá Boleslav) bude naší fence 5 měsíců, počítám, že bude mít tak 30 kilo. Myslíte, že po mě budou chtít, abych jí dávala na stůl? Uff. Abych začala posilovat
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 09:35
- Nahlásit
Dana01
klid, nevysilujte se zbytečným cvičením, na stůl nepůjde
|
puro
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 14:05
- Nahlásit
a co tak ju naucit na stol vyskocit? pre 30 kiloveho bernaka ziadny problem.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 14:40
- Nahlásit
mac1
Díky za odpověď, myslela jsem si to
puro
Beru tu poznámku trochu jako recesi ), ale kdyby náhodou nééé Za normální okolností by pro dospělého psa neměl být problém překonat takový výškový rozdíl - ale a) štěně berňáka by nemělo až zhruba do roka chodit ani do schodů natož skákat do výšky, takže se to nemá jak naučit, b) pokud by měl dospělý pes vyskočit na vysokou překážku (např. stůl) musí být tato dostatečně stabilní (např. zabetonovaná), protože se od ní při svých 50 kilech odrazí. Což rozkládácí stolky ve výstavních bohužel nespoňují ani omylem. I kdyby pejsek na výstavní stůl vyskočil, tak předpokládám, že by hok buď složil výskokem nebo rozložil váhou )
|
puro
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 15:36
- Nahlásit
ak chcu, aby si sla so psom na stol, tak nech ti daju poriadny stol. ale asi to fakt nebudes potrebovat, 50 kiloveho psa ti posudia aj bez stola
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 18:04 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit
Dana01
Danuš,byla jsem se podívat na berňáky na výstavě u nás v Českých Budějovicích a tam je na stůl nikdo netahal.
Vy už jdete na výstavu? U nás bude výstava v říjnu,ale přihlásit se asi ještě nemůžeme,to až od 6 měsíců,ne? Chci se tam jít s Borinkou asp.podívat.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 18:56
- Nahlásit
nemusí být před výstavou pes nejdříve zbonitován?
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 19:00
- Nahlásit
už jsem to našla,takže si odpovím sama,nemusí .
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2007 00:27 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
rogersova
Ahoj Martino, díky za info . Na větších výstavách jsou vypisovány kategorie i pro velmi mladé psy - 3-6 měsíců třída štěňat, 6-9 měsíců třída dorostu - ale nejsou povinně vypisované, v ČB na výstavě mají až dorost. Jde spíš o to, aby si pes zvyknul na výstavní mumraj a upřímně se štěňatům spoustu věcí odpustí. Meggie bude 5 měsíců, takže bude ještě prdlouš a i když se snažíme nacvičovat "zoubky" a "stůj", tak počítám s tím, že to bude spíš show pro diváky a pro nás ostuda . Ale co, tak nás opraví a příště už to bude lepší. Když se člověk jen dívá, vypadá to jednoduše, ale pak neví kam má běžet, jak zatočit, jak psa upoutat... jsem zvědavá na naši premiéru
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2007 08:55 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Dana01
Aj tazsie plemena ako bernak vyskakuju na vystavny stol (samozrejme dospele) a nerozlozia ich ani neznicia vahou To len na rozsirenie obzorov Ale pouziva sa len pri uprave, nie v kruhu, ako uz povedali ostatni.
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2007 08:06
- Nahlásit
Na stůl nejdou ani 15-ti kg borderky, natož 30-ti kg štěně :-D
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 21:57
- Nahlásit
pigie
Arguskaaa
Díky za odpověď. Myslela jsem si, že to tak je, ale jistota je jistota .
|