Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výstavy psů / Sbíhání zadních končetin v pohybu
Autor Zpráva
Koko
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:02
- Nahlásit

Potřebuji poradit, zda jde nějakým vhodným pohybem nebo tréninkem alespoň částečně vylepšit sbíhání zadních končetin v klusu. Mojí feňuli je to na výstavách vytýkáno - oprávněně. Tlapky při klusu nemá v ose pod kyčlemi, ale sbíhají se do středu. čím je prostornější klus, tím je to více zřetelné. V postoji má nožky krásně rovné. Má někdo rady jak na tom zapracovat? Nebo je to tak dané jednou pro vždy?

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 14:24
- Nahlásit

Koko
Nevím jestli to může pomoci i na tuhle vadu, ale nám na "nekorektní postoj zadních končetin" doporučovali běh do kopce a zabralo to. (teda já jsem neběhala, házela jsem balonky na násep )

zuska
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 15:12
- Nahlásit

Koko
možná i běh u kola a plavání... my máme stejný problém a tohle nám bylo doporučováno. Ale těmto aktivitám se věnujem jen příležitostně a rekreačně, takže jsme tím chůzi nespravili, raděj jsme se na výstavy vybodli

zuska
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 15:14
- Nahlásit

viz

http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&topic=1363&forum=5&page=0

Koko
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 08:14
- Nahlásit

Biluška
U mojí fenky se to projevuje jen v pohybu, postoj má "korektní". Ale do kopce určitě běhá a i chodí více zeširoka, tak to budeme provozovat častěji.
zuska
U běhu u kolami připadá, že čím víc má prostornější klus, takové to vytrvalecké tempo, tak tím více se nožky přibližují k sobě. A při plavání se zatím spíš topila, uvidíme letošní léto jak jí to půjde.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání