| Autor |
Zpráva |
Pudlice
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 14:11
- Nahlásit
Prosím o radu, nějak si neumím vyložit, co znamená ta formulace ve výstavních propozicích : ..."pes byl v době od 30 dnů do 1 roku před termínem konání výstavy očkován proti vzteklině.." Příklad : pes je již třetím rokem očkován vždy 1.července, výstava se bude konat 15.července, je to O.K. ?
Já nějak nevím, jestli když mám pravidelně průběžně očkované psy, jestli to mám sledovat a vybírat výstavy až od srpna dále, nebo toto řešit nemusím ...
Doufám, že můj dotaz je srozumitelný a předem se omlouvám těm chápavým za jeho stupiditu....!
|
Sharkab
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 15:12
- Nahlásit
Chápeš to správně, pokud víš že se v tomto termínu chystáš na výstavu musíš to řešit očkováním o měsíc dříve. Pokud pojedeš toho 15. července, nemusí tě veterinář při kontrole dokladů vpustit.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 15:22
- Nahlásit
Naštěstí se mně nikdy nikdo na datum nedíval...stačilo jim vidět razítka.
Vím, že to někdo dělá tak, že nechá pejsu očkovat v termínu a do očkováku si nechá napsat dřívější datum ( tak aby to vyšlo)
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 15:25
- Nahlásit
Sharkab
Ahojky, nechci se hádat, ale mě to vet vysvětloval jinak. Nemusíš zameškat jedinej den, pokud psa budeš očkovat o ten měsíc dříve. Příklad : očkuji 1.8., následující rok budu očkovat 1.7., tudíž od 1.7. do 1.8. mohu využívat imunisace z předešlého roku. Sice mám čerstvě naočkovanýho psa, ale imunní je díky loňské vakcinaci ( ne starší jednoho roku ) Nevím jestli jsem to napsala srozumitelně, ale je to tak.
|
Pudlice
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 16:05
- Nahlásit
jorkaAmálka
A proč bych (hypoteticky) musela očkovat o měsíc dřív? Vždyť kdybych naočkovala zase 1.7., tak je pes kontinuálně v imunitě ? Nebo je to tak, že ta imunita by skončila 1.7. a těch 14 dnů by pes byl brán jako zase čerstvě naočkovaný ?
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 16:10
- Nahlásit
Pudlice
Zkus si to nakreslit. Takhle se to špatně vysvětluje. Kdybys očkovala zase 1.7., tak přijdeš o jeden měsíc vystavování. Od 1.7. do 1.8. bys nikam nesměla, jelikož
za A - máš očkování mladší jednoho měsíce
za B - máš očkování starší jednoho roku
Chápeš ?
|
Pudlice
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 16:21
- Nahlásit
jorkaAmálka
Chápu !!! Moc děkuju za polopatický výklad !!
Takže pak je ten posun o měsíc zpět, co radí Tvůj vet, asi opravdu to nejlepší, a stačila by se zahojit i ta případná boule...
Takže mám jasno a ještě jednou všem dík !
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 16:27
- Nahlásit
Pudlice
Vet mi vysvětloval, že imunní bude i po 15 měsících od posledního očkování, ale je to tak dáno a hotovo. A je jedno že bude naočkovaná vlastně každej rok o měsíc dříve, nic se tím ( s ohledem na zdraví psa ) nemění, nijak jim to neublíží. Jsem ráda že jsem ti mohla poradit ))))))
|
Altcha
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 16:58
- Nahlásit
Jenom se chci zeptat, jestli v tom případě nevadí, že to očkování je tak čerstvé? Když je v podmínkách od 30 dnů.... Nevím, jestli by někde pochopili, že pes je stejně v imunitě z očkování předchozího... (když vidím občas ty lidi na přejímkách,... )
|
Sharka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 11:54
- Nahlásit
Nejde o to kdy naočkuješ, psovi se při zpoždění nic neděje. Jde o datum v očkováku. Samozřejmě že ti tam může vet dát datum které potřebuješ když víš že v tom termínu jdeš na výstavu. Já bych to pro jistotu neriskovala a pokud by mi vyšlo očkování v tomto termínu, domluvila bych se ať mi napíše dřívější datum, nebo bych šla o měsíc dříve. Sice to opravdu většinou nekonrolují, ale neriskovala bych to zbytečně.
|
basanta
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2007 13:26
- Nahlásit
Pudlice
Tohle řešit nemusíš, u 30 dnů se jedná jen o první vakcinaci u štěněte. Nadále při pravidelném očkování máš psa stále v imunitě a není důvod k nevpuštění na výstavu.
|