Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výstavy psů / Může psa vystavovat někdo jiný než majitel?
Autor Zpráva
BETYNA
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 10:14
- Nahlásit

Do termínu výstavy se mi bohužel připletla dovolená. Může se psem jet na výstavu a vystavovat ho někdo jiný?

fromeli
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 10:17
- Nahlásit

BETYNA
může.
Často vystavuje např. chovatel, od kterého pejsek pochází.

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 10:24
- Nahlásit

Může ho vystavovat úplně kdokoliv. Třeba soused, prababička, nebo najatý handler. Kdokoliv.

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 11:22
- Nahlásit

Akorát by se to asi mělo včas dát vědět rozhodčímu, kdo zrovna se psem bude v kruhu, aby se předešlo případným trapasům ohledně oslovování.....Aby nešla do kruhu třeba "6x rozvedená paní Vopičková" a pan rozhodčí jí přitom oslovoval "slečno Skočdopolová"

cilka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 11:34
- Nahlásit

Evik

Za více jak deset let se mi nestalo , že by rozhodčí oslovoval v kruhu jménem - od toho jsou snad čísla ...Nedokážu si představit , např. na klubovce kde je ve třídě 40 psů - že by někdo lozil
do kruhu a rozhodčímu se představoval
A to z jakéhokoliv důvodu ...
Snad na zkouškách ...ale na výstavě ?

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 11:41
- Nahlásit

Rozhodčí by správně neměl znát jméno vystavovatele, ani psa. Aby mohl rozhodovat nestraně. Samozřejmě, že je to prakticky nemožné, ale mělo by to tak být. Určitě nebudu nikdy hlásit dopředu, že se psem do kruhu nejdu já, ale kámoška nebo dcera.

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 14:47
- Nahlásit

cilka, Biluška

já myslela jsem, že rozhodčí má k dispozici katalog jako všichni ostatní a že se do něj může kdykoli podívat...
Jinak si to ale dost dobře nedovedu představit, aby rozhodčí neznal jméno psa, když ho přece musí psát do posudku. ...
Jinak ten předchozí svůj příspěvek jsem psala s tím, co bych asi udělal já, ale myslela jsem to víceméně jako vtip... Vím, že v drtivé většině psovoda nikdo na výstavě neoslovuje jménem. Ale třeba, když jsme byli na klubové výstavě a bavila jsem se během posuzování s rozhodčím, tak mě při hovodu jménem oslovoval (věděl ho z katalogu tak jako u všech ostatních), ale ono je to nejspíš tím, že na klubovce je ta atmosféra taková komornější...

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 17:26
- Nahlásit

Evik
Správně by rozhodčí opravdu neměl znát lidi ani psy. Jméno psa, které je předtištěné v posudku vlastně nevidí, posudky vypisuje zapisovatelka. Pro rozhodčího by to mělo být tajemstvím. Je to kvůli objektivitě. Aby nenechával vyhrát např. psa ze známé stanice, nebo psa svých kamarádů a pod. V praxi to pochopitelně vypadá úplně jinak

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 17:38
- Nahlásit

to já vím, ale jak píšeš, v praxi je to skutečně jinak. Já např. zažila výstavu, kde chvíli nebyla zapisovatelka a rozhodčí po posouzení musel posudky psát sám. chichi, taky to podle toho vypadalo, v jednom posudku mám spoustu překlepů Je to taky dost o organizaci.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání