| Autor |
Zpráva |
Zet
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:38 - Změnil/a: Zet
- Nahlásit
Tak si tady prohlížím fotografie a výsledky z Helsinek ... mimochodem, jsou zde: http://www.kennelliitto.fi/VOITTAJA/EN/European+Wi nner+2006/Results/
... a naprosto mě šokoval pyrenejský ovčák, který stanul na 4. místě FCI skupiny. Pro zajímavost sem hodím fotku. Rozhodně nejsem odborník na toto plemeno, ale ty dredy jsem tedy ještě u žádného zástupce nikdy neviděla
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:46
- Nahlásit
Zet
Našla jsem si standard a koukám, že PO vážně může být dreďák. To jsou mi věci
Směs ze suché a zvlněné srsti tvoří u některých psů chumáč nebo šńůrky nazývané ,, cadenetten,, . Nebo někdy ,, pláty,, nebo jako spálený knot vypadající srst, která taškovitě pokrývá zadek a stehna psa.
Tak jsem si pěkně pokecala sama se sebou
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:50
- Nahlásit
Tak ja sem hodim info. Fundlak vyhral
SKIPPER´S King of Helluland - BIS
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 17:56
- Nahlásit
Nejlepší veterán sk. II je knírač!!!!!!!!!! Velký sice, ale fousy to má. Konečně normální pes na stupních vítězů. Já to furt říkám, že jejich čas znovu přijde, tak jako se začaly vyrábět znovu Felicie.
Jinak by mě fakt zajímalo, podle čeho se totální vítězové vybírají. Představte si, že se tam sejde od každého plemene to nejlepší, jaktože někdo je ještě lepší. Pořád tomu nerozumím.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 18:06
- Nahlásit
Vistra
Jinak by mě fakt zajímalo, podle čeho se totální vítězové vybírají. Představte si, že se tam sejde od každého plemene to nejlepší, jaktože někdo je ještě lepší. Pořád tomu nerozumím.
To víš, pokud jsou ti psi exteriérově srovnatelní, tak už rozhodčí musí vybírat jenom podle sympatií ... a záleží jen a jen na rozhodčím, co ho k rozhodnutí povede. Může to být cokoliv od potlesku diváků po temperament psa. Může to být i to, jak je oblečený vystavovatel, jak se chová, může to být jméno majitele nebo chovatele Může to být prostě cokoliv
|
eur
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 21:33
- Nahlásit
Ja by som vsadila skor na meno majitela a chovnu stanicu. Pocula som ze je to s podplacanim horsie ako vo fotbale.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 22:19
- Nahlásit
Ale ten dreďák se mi vůůůůůůůůůůůůbec nelíbí. Skoro jsem se lekla!
|
eur
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 08:44
- Nahlásit
Mne osobne sa paci Puli i Komondor- tam tie dredy su nadherne, ale toto hore na foto nemusim ani ja. No to je vec vkusu samozrejme.
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:21
- Nahlásit
eur
Taky jsem to slyšela, ale pořád tomu nemůžu věřit, že by si rozhodčí ty prachy vzal. Přece jen nejde o tolik jako ve sportu, tam se točí miliony. Nechtěla bych se dostat do situace, kdy bych byla nucená strkat obálčičku rozhodčímu, taková práce se psem by mě znechutila. Ale to je asi názor naivního nadšence.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:33
- Nahlásit
eur
Mne osobne sa paci Puli i Komondor- tam tie dredy su nadherne, ale toto hore na foto nemusim ani ja.
Mno, ono na tom PO je hnusné, jak má přední polovinu těla osrstěnou normální učesanou srstí a zadní dredy. Vypadá to jakokdyby si někdo pohrál s Photoshopem a dal dva psy dohromady
Vistra
Taky jsem to slyšela, ale pořád tomu nemůžu věřit, že by si rozhodčí ty prachy vzal.
Já si myslím, že je to hloupost. Něco jiného je já-na-bráchysmus, ale podplácení IMHO neexistuje
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:51
- Nahlásit
Zet
Vypadá to jakokdyby si někdo pohrál s Photoshopem a dal dva psy dohromady
Přesně to je ono! Jinak se mi dredoví psi taky líbí.
ale podplácení IMHO neexistuje
Tak takhle naivní jsem byla taky Ale bohužel i úplatky fungují, i když myslím, že nejsou tak časté jako ten zmíněný já-na-bráchysmus Pro "normálního" člověka je až neuvěřitelné, co jsou někteří schopní pro úspěch na výstavě obětovat...
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:56
- Nahlásit
Jednou jsme taky vyhráli nejkrásnější pes výstavy bylo to mezinárodka v Mladé Boleslavi a nic jsme nepodpláceli, rozhodčí vybíral podle toho jak se psi předvádí
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:01
- Nahlásit
Taky jsme dost vyhrávali a s nikým se neznáme, ale je pravda, že na nejvyšší metu jsme nedosáhli nikdy. No však náš pes není dokonalý. Nikdy jsem se necítila poškozená. Podplacené vítězství by mě netěšilo, jenže my ty výstavy bereme jako zábavu a dobrodružství.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:09
- Nahlásit
shiba
Tak takhle naivní jsem byla taky Ale bohužel i úplatky fungují, i když myslím, že nejsou tak časté jako ten zmíněný já-na-bráchysmus
Hm, pokud existují, tak to musí být opravdu velká výjimka ... a rozhodně ne na klasických typech výstav. Ani na té světovce bych tomu až tak nevěřila Slyšela jsem o jednom jediném případu a ten se stal už velmi dávno ... ještě za komančů ... na světovce v Brně. A tehdy nešlo o vítěze celé výstavy, ale o CACIB - Světového vítěze. A úplatkem nebyla obálka, ale dovolená u moře s rodinou. Tehdy se to na rozhodčího okamžitě provalilo a několik let nesměl posuzovat.
|
eur
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 14:58
- Nahlásit
Ja netvrdim ze sa da vyhrat iba s uplacanim- to nie!! Ale stava sa to.Ked je pes skutocne hodnoteny tak ako ma a hafan proste ma na to tak neni o com. No ked do oci bije rozdiel...medzi kvalitou jednotlivcov a dostane vybornu "to horsie" tak tam by sa dalo polemizovat.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:02
- Nahlásit
eur
spíš jde o to z jaké je ch.s. v tom rozdíli jsou to máš pravdu, ale na úplatky moc nevěřím
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 16:33
- Nahlásit
Na úplatky taky moc nevěřím, ale na známé chov.st. nebo známé majitele ano
|
eur
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 19:26
- Nahlásit
O úplatkoch som taktiez iba pocula- o znamostiach som sapresvedcila na vlastne oci.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 18:50
- Nahlásit
tak jak se dívám na jezevce tak s tím naším dlohosrstým jezevčíkem by jsme je možná smetli příští rok s ním pojedu do záhřebu jede někodo taky??
|