Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výstavy psů / Svod, bonitace
Autor Zpráva
Pavel
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 21:55
- Nahlásit

Prosím poraďte,
zda se u plemene NO stále provádí svod dorostu, či nikoliv a pokud ne, čím byl nahrazen ( nebo byl zcela vypuštěn? ). Dále prosím poraďte, jaké jsou podmínky pro účast na bonitaci. Moc předem děkuji.

arsiela
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 22:29
- Nahlásit

Zcela vypuštěn,.svody se již nepořádají.Pro bonitaci:rtg na dkk(pro chovnost max II.stupeň),zkouška z výkonu I.stupně(IPO,ZV,SchH),výstava nejhůř známka dobrá ze třídy pracovní nebo dospívající,pozor uchovňující výstava není národka,nebo mezinárodka,musí mít ještě nějakou jinou v uvedených třídách .Hodně štěstí.Máte psa,nebo fenu?

Pavel
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 17:49
- Nahlásit

Díky moc, mám pejska. Bohužel nikdy dřív jsem nevystavoval, tak je pro mě spousta věcí nových a radši si je poslechnu, nebo přečtu několikrát. Paní chovatelka mi dala malou průpravu při pořizování štěnda, ale to šlo jedním uchem tam, druhým ven. Ještě mám jeden dotaz. RTG na dkk se provádí po 12. měsíci a déle, nebo musí být přesně v den 12.- tého měsíce?

arsiela
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2006 15:53
- Nahlásit

Ne minimální věk je 12 měsíců,o rtg by se toho dalo napsat...Nemáte icq?Byla by rychlejší domluva,pokud chcete ještě radit,klidně se ptejte,co se týče výstav a příprav na výstavu,celkem zvládám.Připravit NO na výstavu je celkem fuška,teda pokud tam má slušně dopadnout,od koho je?Jestli se můžu zeptat.

Pavel
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2006 21:13
- Nahlásit

Z Basileje, od pí Valáškové ze Starého Sedla ( Hrádek nad Nisou ). Byl to náhodný kup bez velkého rozmýšlení, ale vyplatil se. Pejsek je dost inteligentní a snad by mohl uspět i na výstavě. Ale jsme v tom nováčci, tak uvidíme. Fotky jsou v top galerii tady na psovi ( Samík ).

arsiela
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2006 22:15
- Nahlásit

Podle fotky těžko říct,rozhodně simpaťák)Chovatelka by s výstavma nepomohla?Mám na mysli sehnat dobrého vodiče a podobně.Každopádně držím pěstičky,určitě se na výstavě potkáme.

Pavel
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 20:07
- Nahlásit

Chovatelka je bohužel 200 km od nás, tak si s tím musíme poradit sami. Jinak se chystáme v dubnu do Č. Budějovic, jsme přihlášený mezi dorost, tak uvidíme. Jestli tam máš namířeno, tak křič, pokecáme.

arsiela
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 10:17
- Nahlásit

Bohužel ne,letos výstavní sezónu ze zdravotních důvodů musím vypustit celou,možná se tak doplazím podívat na klubovku,protože ji budu mít u nosu.Příští rok na jaře budu kupovat štěňátko a chci začít pořádně cvičit a možná i vystavovat.Už mi to lítání s ovčounem děsně schází,a to nemůžu cvičit jen pár měsíců,co budu dělat zbytek sezóny,asi polezu po zdi

mimmo
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 19:55
- Nahlásit

Lidičky jdu poprvé s pejskem na akci, můžete mi někdo poradit jak probíhá a co po nás budou chtít na svodu dorostu?

Zdenka
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 10:37
- Nahlásit

Musím se pochlubit v sobotu jsme byli na bonitaci, byla jsem trochu vyjukaná já i feňulka, byli jsme takhle někde poprvý. A mám z ní hroznou radost nemá žádnou vadu akorát je malinko tmavší, ale to prý vůbec nevadí, jsem na ní pyšná, jak to zvládla.A podle mě to byla nejhezčí fenečka.

arsiela
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 10:48
- Nahlásit

Tak velká gratulace,co máš za feňulku?Máš někde foto?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání