| Autor |
Zpráva |
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:25
- Nahlásit
Pochlub te se, jak jste dopadli na výstavě.Co vás naštvalo a tak.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 08:29
- Nahlásit
Senza, malá Nulis CAC,CACIB, naprostá spokojenost, skvěle posuzující rozhodčí, hned bylo vidět , že není z Čech a že mu jsou cizí naše nechutné prominentní skupinky. Navíc to byla dá´mská jízda, takže o to lepší. Tak co se nechlubíte?
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 08:44
- Nahlásit
Ahoj mi jsme byli na výstavě poprvé a musím uznat, že mě moje fenečka překvapila. Ona je hodně temperamentní, ale v kruhu se chovala skoro jako profík Dostala VD2 a to je pro mě na poprvé velkej úspěch. Byla z mladých druhá nejhezčí (teda v naší barvě).Němčour má dobrý vkus Akorát mě naštvalo, že nám posudek dali napsaný v ruce a něco nejde přečíst a tím pádem přeložit. Taky to mohli nadatlovat na stroji.
|
kery
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 09:54
- Nahlásit
Naši 13ti letou malamutku nazval maďarský rozhodčí "old lady" a v konkurenci 1 feny ve věku 10,5 roku nám bez zaváhání udělil V1. Udělil nám i tituly CAC, CACIB, které však zase škrtnul, neboť si uvědomil, že jsme třída veteránů. I když u veteránek o nic nejde, velice pěkný posudek mě potěšil, pan rozhodčí byl totiž velmi přísný a používal i VD, D, dokonce i diskvalifikoval. VD dal i ve tř. šampiónů.
|
zabicka
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 09:57
- Nahlásit
Tak my jsme byli na vystave take poprve. Dostali jsme V4 - ze tridy mladych jsme byli nejmladsi a tudiz "nejjemnejsi". Tak pry proto posledni misto. Jinak ale mame, myslim, pekny posudek.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:59
- Nahlásit
Sice jsme nevystavovali, ale musím se pochlubit, že jsme na výstavě v Brně dopadli velmi dobře. První úspěch byl, že jsme vůbec jeli! Další úspěch byl, že kluci nezvraceli v autě, pak taky, že je tam nekousl žádný pes (přestože pořád na nějakého ukazovali), rovněž manžel to nervově vydržel a snesl i moje šílené nakupování psích ptákovin.
A v neposlední řadě byl super úspěch to, že se nás tam u kruhu německých boxerů sešlo cca 8 ženských z různých koutů ČR, které sem chodí drbat na fórum... Tomu říkám úspěšná výstava v Brně!
|
monika
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 11:44
- Nahlásit
Frog
vidíš a ty si měla takový strach.sem říkala, že to Agátka zmákne. gratuluju
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 12:40
- Nahlásit
Děkuji za gratulaci jsi moc hodná. Já jsem na Aguši pyšná i když nedostala výbornou, pro mě je totiž stejně ta nejkrásnější.
|
bubonic
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 14:39
- Nahlásit
tak to my nič moc. pani rozhodkyňa uprednostňovala menšie psy, takže Falinko dostal VD4, nakoľko bol najväčší . posudok je tak na jeden riadok, čo pri tom že si stále niečo zapisovala bolo pre mňa sklamanie. ináč so psíkmi v pohode, akurát to čakanie bolo strááášnééé.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 14:41
- Nahlásit
řekněte mi za co mě může diskvalifikovat? Myslím při jakém chování?díky
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 15:14
- Nahlásit
bubonic
Nic si z toho nedělej My jsme dostali také VD3 - prý má podle rozhodčího poněkud širší hlavu. Navíc jsem ho prý hrozně předvedla
A hned druhý den na Klubové výstavě jsme dostali od jiného rozhodčího V2 - v posudku ušlechtilá hlava
Stejně je pro nás nejkrásnější - jako pro každého pejskaře ten jeho pejsek
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 15:21
- Nahlásit
Anu
U nás diskvalifikoval psa jen proto, že si zaštěkal Jinak můžou psa vyřadit třeba za agresivitu.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 15:30
- Nahlásit
Anu
Dokonce jsem viděla (kdysi u labradorů), že jednu fenku vyřadili z chovu za agresivitu,když se ohnala po rozhodčím. Jenže ten matlák na ni šáhnul zezadu aniž by ji nejdřív "varoval". Být to kůň, tak dostane kopanec do obličeje, ani by nevěděl jak. Prostě se ho lekla a uchovněná fena odcházela bez uchovnění.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 08:08
- Nahlásit
Frog
tak to jste mě teda zarazili. Mám strašnou hrůzu jak se pes bude chovat. Na výstavě v Olomouci byl v klidu-nevystavovali jsme ho ale chodili v kruhu-samozřejmě bez psů a cizí lidi jsem poprosila aby na něj šahali. Neumí štěkat-je to basenji,ale mám strachy že bude chtít z kruhu utéct a tím se bude vzpínat,nebo bude táhnout za psem před ním. Trénuji každý den,postoj i kruh,ale doma v obýváku je něco jiného než na výstavě se 2000psy.
|
petl
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 08:12
- Nahlásit
Anu
To máš bohužel pravdu. Čubí doma vzorně "vystřihne" postoj na požádání a vydrží takhle zkamenělá třeba minutu, ale pak naostro v kruhu kolem střihá ušima, rozhlíží se, očuchává...no prostě je tam těch ruchů a vzruchů moc.
Doufám že i to přestane až se trochu "ojezdí"...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 08:19
- Nahlásit
No já myslím,že uvidím jak mu to půjde. Byl z toho vykulený,měl strach.Jestli bude mít takový strach tak toho nechám být,odbydu povinné 3výstavy pro uchovnění a budu sním jezdít coursing-ten ho určitě bavit bude. Asi úspěšnýho psa na výstavách to musí bavit,což nevím jestli dokáže každý. Co máš za psa?
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 09:46
- Nahlásit
Anu
Rozhodně se ničeho neboj. Moje doga je taky tornádo, ale nakonec to dopadlo dobře. Taky jsem se bála, že bude dělat vylomeniny, ale byla fakt v pohodě. Jak je starej tvůj pejsek? U štěňat a mladých psů jsou rozhodčí rozhodně benevolentnější. Oni ví, že po štěněti nemůžou chtít zázraky,hm?!
|
petl
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 09:50
- Nahlásit
Anu
Já mám kólii, jsme v mladých a je fakt že tam rozhodčí nad nějakou rozverností v kruhu dost přivřou oko. Ona je teď v tom roce jako živelná katastrofa a v kruhu dvojnásob. Na první výstavě taky koukala jak zjara, ale brzy jí došlo že je to psina a teď je to pes přímo šoudog - jen musím trochu ukočírovat tu její představu že je to zábava nachystaná výhradně pro ní
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:46
- Nahlásit
Díky za povzbuzení ale myslím,že u mě takové nebude. Je totiž již dvouletý pes-mám ho až od 1,5roku a k tomu basenji-což svědčí samo za sebe. Nenapadlo by mě ho ani vystavovat,jenže kam se sním ukážu tam za mnou -teda za mnou za psem obdiv- lidi co znaj plemeno basenji-tak se mě ptaj jestli je uchovněný-je totiž abnormálně mohutný,velký (ale splňuje standart)poradkyně chovu mi řekla,že to bude určitě největší basenji v ČR a ať ho rozhodně nenecháme ležet jen tak na gauči. Jenže u dvouletého psa mám strachy,že v tom oblibu nenejde. No nevim. Jsem přihlášená do Prahy na mezinárodku-když trapas tak nebudem troškařit a rovnou mezinárodní. Rozhodčí má být němec-tak budu dělat blbce že mu nerozumim a vymluvim se na to....
|
petl
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 13:33
- Nahlásit
Anu
Nám teď dělala rozhodčí Maďarka, to se nám to dobře nerozumělo !
Ne, vážně, kecám, používala samozřejmě posuňky, zatočila vztyčeným prstem jakože běhejte teď, pak ukázala kam chce psa postavit sólo...nebyla to žádná tragédie. Hlavně ať na sebe nechá sáhnout, zahraniční rozhodčí psy občas docela prosahávají, po hřbetě, krk a tak. No a u psa samozřejmě i choulostivé partie...
A pak ať nenapadá ostatní psy. A zbytek jako klus na vodítku po kruhu a chvilku klidně postát určitě zvládne!
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 14:31
- Nahlásit
No to právě ono. Z šahání na psa nemám problém, myslela jsem že všechny sežere-ani náhodu, do huby si nechal šáhnout, na kule si nechal šáhnout, prohmatání mu nevadilo-stál jak přibitý-strachy. Jenže běh v kruhu pochopil-jako úprk z toho hrozného místa a klus spíš připomínal běh sibiřskýho haskyho táhnoucího saně. To jediné nevim jak naučit-samozřejmě v klidu doma kluše jak plemeník před kobylou... No kdyť řikám,. že se na diskvalifikaci vymluvim na německého rozhodčího...ale dík za povzbuzení
|
petl
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 14:36
- Nahlásit
Anu
To dělala Kulina taky, jenže pak jsme jeli párkrát na výstavu jen koukat a kruhy jsme si řádně proběhali nanečisto, pak třeba někoho odlovili aby nám dělal sparingpartnera - další 2-3 psy.
Uvidíš, ono to půjde, jde jen o zvyk.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 14:56
- Nahlásit
Jasně párkrát vyhodim jen několik tisís aby to pejsek pochopil a bude to v poho. Né dělám si samozřejmě srandu. Naposled jsem ho přivedla do práce. Stál uprostřed kruhu,celé složení firmy se na něj dívalo,byl z toho velmi nervózní a pak rafnul ředitele- dostal za to........samozřejmě kostičku
|
petl
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 15:01
- Nahlásit
Tisíce nevyhazuj za přihlášení, jeď si to tam párkrát okouknout nanečisto jen jako divák a využij prázdné kruhy na trénink.
Hele, a nemohl by rafnout taky vedoucí nebo je vysazenej jen na ředitele?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 15:05
- Nahlásit
On je vysazenej na namachrovaný lidi co si myslí že můžou všechno a je mu jedno jestli to je chlap,ženská nebo dítě- V naší firmě to je však jen ředitel,který s výrazem krotitele zlých koní příšel k neohroženému 13kilovému psisku, že on se ho teda nebojí, ač byl varován. Nevím kolik ten jeho oblek stál ale má na něm větší díry na knoflíčky.....
|
petl
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 15:08
- Nahlásit
Jů, přijeď na návštěvu...
Ve všední den...
K nám do práce.....
Jen si ho dobře hlídej, určitě tu na něj budou kolegové stát frontu
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 15:14
- Nahlásit
A kam mám přijet? Ničím si ho nikdo neuplatí. Všichni možný i nemožný lidi mu cpou jídlo-salámy,mlsky,vždy k tomu jen čuchne a podívá se na ně s výrazem "si myslíte,že jsem tak blbej,abych si to od vás vzal, neznáme se tak mi netykej a nedávej jídlo a hodí hlavu na stranu jak Cecilka v slunce seno".Nikdo ho to neučil,prostě pozná správné lidi. Když si už od někoho něco vezme tak vím že to je dobrý člověk. Dokonce ani ve zverimexu,kde je tolik vůní a kapou mu slny,si od té mrzuté prodavačky nic nevezme...
|
petl
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 15:17
- Nahlásit
jo, na lidi mají pesani většinou čuch. Nechala bych je vybírat ty vedoucí a bylo by na světě líp
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 15:22
- Nahlásit
V tomo případě naše firma by byla dlouho bez vedení. A kdybych sním šla do vlády,tak je tady bezvládí...
|