| Autor |
Zpráva |
Křepelka
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 13:39
- Nahlásit
Mohl by mně někdo zkušenější poradit? Když přijedu s pejsou na výstavu a např. od 7 do 8:45 je přejímka psů - to tam vet zkoukne očkování nebo jak to probíhá? A pak jdu ke svému kruhu, tam zřejmě dostanu katalog a zjistím, že je např. přede mnou ještě 60 pejsků, můžu odejít z areálu výstaviště a vrátit se tam třeba za dvě hoďky?
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 14:18
- Nahlásit
Křepelka
na výstavě po přejímce dostaneš číslo a katalog, ovšem nespoléhej se na to, kolik psů je před tebou, nemusí všichni dorazit, může to jít rychleji než obvykle...
být tebou, tak bych asi neopouštěla areál úplně, nebo buď někde opravdu blízko.
Nejlepší je postup v kruhu čas od času zkontrolovat, nebo tam mít svého "agenta", stačí spolehlivý divák, který ti brnkne až se bude blížit tvůj výstup.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 14:55
- Nahlásit
Veterinární přejímka vypadá tak, že u vstupu stojí veterinář a zkontroluje ti očkovák psa.
Při vstupu budeš potřebovat očkovák a vstupní list, pak půjdeš k registraci, kde předložíš vstupní list a obdržíš katalog (případně i desky), najdeš si kruh a opět do něj naklušeš se vstupním listem a obdržíš výstavní číslo (případně desky).
Pokud před tebou budou vystavována jiná plemena, měl by být v katalogu rozpis od kolika hodin se které vystavuje a rozhodčí by se měl tohoto časového rozpisu držet, takže "klidně" (více méně) můžeš odejít z výstaviště a vrátit se ve chvíli, kdy má být posuzováno tvé plemeno. Pokud jsou před tebou psi tvého plemene, doporučovala bych si hlídat kruh, neb každý rozhodčí může posuzovat jinou rychlostí
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 15:09
- Nahlásit
Zet
u nás různá plemena v jednom kruhu nemají časový rozpis, prostě když jedno skončí, tak začne další, takže záleží na plemeni a výstavě
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 15:17
- Nahlásit
zuzka
Aha, tak to se omlouvám za mystifikaci. Já měla za to, že se to takhle na mezinárodkách a národkách dělá
|
zabicka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 18:21
- Nahlásit
Ceka me premiera na vystave v Brne tuto nedeli. "papiraka" jsem dostala - proste osud - takze vubec nevim, co nas tam ceka. Vim, ze musi pekne chodit, behat, ukazat zoubky a stat - coz je problem. Muzete mi poradit jak ho to rychle naucit? Z cvicaku je nauceny sedat, kdyz se zastavime ( A jeste neco je to devitimesicni pubertak leoparda - na cvicaku porad fnuka - chce si hrat s ostatnima - obavam se, ze to bude delat i na vystave. Muzou nas za to "vyhodit"?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 19:23
- Nahlásit
zabicka
Vyhodit ne, ale může to hodnocení ovlivnit. devítiměsíční pes jde zřejmě do mladých, tak tam možná rozhodčí nad nějakou tou mladickou rozverností trochu přimhouří oko.. Můžu tě uklidnit, že loni jsem vystavovala hodně temperamentního mladého psa a i když postoj a všechno uměl, tak jsem měla přesně tytéž obavy co ty-že bude blbnout, řádit, chtít si hrát se psy... A mile mě překvapil-v kruhu předstíral, že je vzorný!
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 19:36 - Změnil/a: jira_hera
- Nahlásit
Žabičko neboj - přesně jak píše Ketrin. První výstava - NVP Praha Letňany. Šla jsem se skoro osmiměsíční kníračkou do dorostu a byla strachy bez sebe, co tam předvede. Po psech byla jak žhavá, temperament neuvěřitelný - no poděs. Sice měla natrénováno, ale ... No a taky jsem byla mile překvapena - předvedla se dokonale jak ve statice tak v pohybu a dokonce zvítězila. Pak zbytek dne prospala, zřejmě jí to stálo příliš úsilí umravnit se :o) Oni ti pacholci nejspíš moc dobře vědí, kdy končí legrace a začíná práce :o)
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 19:38 - Změnil/a: jira_hera
- Nahlásit
nějak mi tam ti "smajlíci" nekontrolovaně skáčou ... už jsem to opravila
|
empir
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 19:25
- Nahlásit
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou, co je potřeba abych mohl s pejskem na výstavu. Zakoupil jsem pejska asi před měsícem a jsou mu tři měsíce. Můžete mi prosím poradit od kolika měsíců můžu s pejskem na výstavu a nějaké podrobnější informace?
Co jsem měl vše obdržet od prodejce
Děkuji
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 21:19
- Nahlásit
empir
http://www.nahaci.cz/stranky/pisetenam.htm
vlevo je seriál o výstavách, sice nemám naháče, ale do začátku mi to to hodně pomohlo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:44
- Nahlásit
empir
Některé výstavy vypisují i třídu puppy pro štěňata od tří měsíců, ale je to málokde, většinou je až třída dorostu od 6 měsíců, ale tam se hodnotí jen jestli je nadějný nebo ne, žádné tituly ani výhry nečekej. To až bude pejsek starší.
Pejsek by měl umět chodit v kruhu na vodítku u nohy a postoj a ty se musíš naučit ho taky předvádět, úprava psa je podle plemene, to by ti měl poradit chovatel.
No a pak už stačí vybrat si výstavu, napsat si o přihlášku, přihlásit se a zaplatit poplatek a můžete vyrazit.
|