Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výstavy psů / junior handling
Autor Zpráva
ludka
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 10:39
- Nahlásit

Ahoj, máte někdo zkušenosti s touto soutěží na výstavách? Moje 11-ti letá dcera by se chtěla soutěže zůčastnit s naší dorostenkou bernského salašnického psa a bohužel nevíme, co všechno soutěž obnáší a co by měla vystavovatelka a pes umět. Poraďte kde se dozvědět víc. Dík

Anu
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 10:58
- Nahlásit

ahoj podle mě jde o to jaký vztah má dítě ke psovi a jak ho dokáže předvést-kvalita psa nerozhoduje. Určitě by měla stejně jako pes umět výstavní postoje,běhání v kruhu a protože to je ještě dítě tak samozřejmě pes by to měl mít také zažité. Myslím že je to moc hezký.V Olomouci jsem viděla 7letého prcka s argentickou dogou. Pes prakticky dělal vše sám.

ludka
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 12:00
- Nahlásit

Ahoj Anu, také se mi líbi když dítě předvádí psa, ale 7 letý kluk? Ve všeobecných propozicích jsem viděla jen kategorii 9-13 a 13 -18roků? Tak jak to je?

Zet
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 12:11
- Nahlásit

ludka
Stránky věnované Junior a Senior handlingu jsou zde: http://handling.unas.cz/

Na některých výstavách se ještě dělá soutěž "Dítě a pes" a do té právě spadají ta nejmladší díťata. Je to takový neoficiální srandomač a většinou se u něj nestanovuje žádné pořadí a dárečky dostanou všechny děti

Anu
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 12:26
- Nahlásit

Tak teď si mě dostala dost možná že mu bylo 9let-podle propize přihlášky by to asi jinak nešlo. Ovšem vedle psa to vypadal tak na 7.I tak 9leté dítě tak ohromný a silný pes. Podle mě ale hodně dělá i pes. S mým raplem (i když 13kilovým) by dítě nic nesvedlo i kdyby to umělo sebe víc. Víc než vystavování se mi ale líbí závody-ze srandy-pidiagility a tak. Je to takové přirozenější

ludka
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 17:58
- Nahlásit

Ahoj Zet, dík za odkaz je pro mé účely vyčerpávající.

BarcaReni
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 21:03
- Nahlásit

Ahojky,
já se Junioru věnuju.Byli jsme již 3x a dostavily se i prvníuspěchy - 2x 4.místo 1 1x 3.místo.

Je blbost aby na JH byl sedmiletý kluk!!!!To 100% NE!!!V Olomouci jsem byla! s argentinou tam byla jen moje kamsrádka terka šubertová které je 11 let!!!
V olomouci jsme ve starší kategorii byli 3.místěŽe jsme šikuly?,.)

JH je o předvedení psa nerozhoduje kvalita!!
Handlee musí umět odpověd na otázky titu
- standard plemene
-anatomie psa - kohoutek / čelist
- věk
-plemeno
-jméno
ve které třídě je pes posouzen
-uprava před výstavou- barevné odsíny
-zuby - počet , skusy , počty a jaké
- země původu
-doba březosti
...

Figury
- téčko
-elko
-elko ve dbou
-trojuhelník
- tam a zpět
-ktuh s vyměnou
- 8

...
Pes a handler musí být sladěni tj. bílý pes - tmavé oblečení
černý pes - bílé oblečení
Nejlepe a pro uspěch většinou nezbytné je mít společ. kostyým nebo oblečení.Já vystavuju v černém spol.k.

Rozdělení do kategorii 9-12 a 12-17!!!!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání