Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výstavy psů / Vystava NO
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 29 Led 2006 15:21
- Nahlásit

Rada bych se zeptala, co vsechno muze vadit pri posuzovani No na vystave. Jde mi konkretne o malou lysinu zepredu na predni na noze, kde si vykousal srst po uraze a uz mu nenarostla a pak ocas lehce do strany. Jinak je fit, dobre staveny, dobreho vybarveni. Ma s temito vadami nejakou sanci na ohodnoceni aspon dobre?

Anonymní
# Zasláno: 29 Led 2006 15:42
- Nahlásit

U rozhodčího neuspěješ se psem, který není rexového typu a nemá zadek až na zemi (tzn, že v 5ti letech se nepostaví na nohy)

grendel
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 17:44
- Nahlásit

Anonymní
přesně tak....výstavní pes musí být rex, zadek u země....výstavy s NO nemám ráda

Pupy
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 17:53
- Nahlásit

grendel
Jo ale některý lidi co znám taky u výstavách uspěli a neměli ´"Rexe" ale to je pak nespravedlivé sice na výstavy nechodím ale nelíbí se mi to

grendel
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 17:56
- Nahlásit

Pupy
jj, je to tak... exterieráka bych si nepořídila...chci černou pracovní fenečku... co bych já asi pohledávala na výstavách, že?LOL

Pupy
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 18:10
- Nahlásit

grendel
JJ to máš pravdu. A hlavně mě se tyky víc líběji ti tmavší černoušci. Jo víte proč se pozuzuje jen "Rex" no protože ovčáci typu rexe musí být přeci chytří. Kdby v seriálu "Komisař Rex" byl ovčák př. vlkošedý tak by se posuzovali jen vlkošedí
Ale oni i vlkošedí nebo černoušci(ne celo) jsou krásní a chtyří.

arsiela
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 18:23
- Nahlásit

Určitě ano,při kvalitní přípravě a dobrém předvedení,proč ne.Výbornou nedostávaj jen ty co mají zadek u země,to je přehnané.Kam chcete jet a co máte za psa(aspoň stanici jsem zvědavá

Anonymní
# Zasláno: 29 Led 2006 19:11
- Nahlásit

Pupy
Nevím jestli to byl nepodařený vtip anebo jsi tak neskutečně mimo...

arsiela
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 20:23
- Nahlásit

Pupy opravdu mimo nejsem to mi věř a vtip to taky nebyl,kolik výstav máš objetých,že víš,že pes,který nemá zadek u země nemá šanci?Když víš na jakého rozhodčího jet a kam...Nebo chceš říct,že Frenki Anrebri a řada dalších,mají zadek u země?A přesto má CAC,CACIB.Další jen namátkou Pira Hartis to samé,je to nádherná vlkošedá fena po pracovních předcích.A tazatelka se ptala jestli má šanci alespoň na dobrou a to rozhodně má.

Mek
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 20:48
- Nahlásit

Je to docela divná debata. Je mnoho vlkošedých NO kteří uspěli více na výstavách než na poli závodním. Jen lidé co si je kupují, je mají z 99% na práci a nikoli na výstavy. Vždy záleží na psu a kondici. Předvedení je samozřejmostí a ikdyby byl pes sebekrásnější tak neuspěje pokud se nepředvede a neukáže. Naopak navýstavu přijede průměrný pes známého chovatele o kterého slušný chovatel ani nezavadil s výborným předvedením a ejhle on to vyhraje.

Anonymní
# Zasláno: 29 Led 2006 20:58
- Nahlásit

arsiela
Ja měl na mysli příspěvek Pupy - nevím jestli to byl z její strany vtip ohledně posuzování výstav a seriálu Komisař Rex. Ale nemám rád, když lidé mluví do něčeho o čem nerozumí. Samozřejmě, že i vlkošed může mít šanci.

arsiela
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 21:35
- Nahlásit

Aha,tak se omlouvám,ale já už jsem na tohle dělení typ Rex(nebo hrbatej exteriérák)a pracák,šíleně alergická.Mám doma fenu,která je naprostej exteriérák a povahově super zvíře.Super myslím v tom,že je využitelná pro praxi,tak jak má ovčák být.A navíc je to tam zakódované geneticky.Bohužel je neplodná
Ale je to prostě moje sluníčko.Navíc spousta lidí,který znám dokáže perfektně pracovat i s exterierovou linií.Záleží na výchově,ale to už je debata na jiné téma.

ati
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 21:47
- Nahlásit

arsiela
bohužel toto dělení je hodně zajeté a hlavně u ovčáčkářů. Já to nechápu, ovčák je prostě ovčák nikde ve standardu nepíší,že by se měl dělit na NO-pracovní a NO- exteriérový. A hlavně u majitelů tzv. pracáků se s tím potýkám. Pro mě pes buď odpovídá nebo neodpovídá standardu. Standard popisuje jak exteriérové znaky tak povahu jedince.

Anonymní
# Zasláno: 29 Led 2006 22:49
- Nahlásit

ati
I belgičani se tak dělí

Ghianika
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 09:50
- Nahlásit

Pupy
Ale oni i vlkošedí nebo černoušci(ne celo) jsou krásní a chtyří.

můžeš mi vysvětlit tohle? Chápu to tak že celočerný nejsou ani hezký a ani chytří???

Jinak k všeobecnému tématu se snad ani radši nebudu vyjadřovat, vzniká tu opět diskuze o ničem, a o tom ničem se diskutuje furt dokola, prostě už to tak je, my to tímhle nezměníme. Jinak není pravda, že vlkošedi nebo černý nemůžou být vepředu. Znám dost psů co se prosadili i před ext. a mě samotnou výstava překvapila když můj černej dostal v mladých VD4 a za ním neskončili jen vlkošedi.
Jinak k původnímu dotazu, ano, taky si myslím, že na dobrou má, ale nejjednodušší je, prostě na tu výstavu jet a třeba se domluvit s někým kdo to zná aby jel s tebou a pomohl ti.

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 10:23
- Nahlásit

muze mi nekdo rict, co to je za blabol ze jenom rexove maji na vystavach sanci ? Snad existuje nejaka soudnost a spravedlivost a rozhodci posuzuji dle standartu a ne podle barvy.

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 10:48
- Nahlásit

Anonymní
rozhodci posuzuji dle standartu
Jsi naivní. Když můj pes dostal u stejného rozhodčího CAC a za 3 měsíce od toho samého VD3, tak mi zmizely iluze. A to před námi byly hydry k pohledání. Jenže když tam měl rozhodčí psy ze své stanice a své známé, tak je to jasné.

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 11:03
- Nahlásit

a ktery rozhodci to byl ?

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 11:13
- Nahlásit

vsichni sou stejni, prosazuji svoje odchovy az je to okate.

arsiela
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 11:55
- Nahlásit

Když někoho pomlouváte(výraz hydry mě opravdu slušný nepřipadá),proč neuvedete jeho jméno?Já bych taky mohla být navztekaná,že na klubovce fena skončila 4.a normálně byla zásadně druhá.proboha vždyť je to přece o konkurenci a pokud píšete o titulu CAC,tak to bylo na národce,nebo mezinárodce,kde je u NO obecně konkurence velmi slabá.A to VD dostal v dospělých,dospívajících,nebo v čem,proč to nespecifikujete a jen se zlobíte?

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 12:23
- Nahlásit

Mam psa rexoveho typu a ma zadek az u zeme.) A slavneho otce. Bohuzel jsem se ale zatim nedozvedela, jestli bude rozhodcim vadit lysina na noze a konec ocasu lehce do strany. Vite, prosim, nekdo, zda to vadi nebo ne?

Alexa
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 12:27
- Nahlásit

Anonymní
Nejlíp to zjistíš, když půjdeš se psem na výstavu

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 13:07
- Nahlásit

Na vystavu zatim nemuzeme, protoze ma problem s loktem, pristi tyden jde na artroskopii. Chteli bychom ale vedet, zda ma vubec ceny se na vystavy chystat, nacvicovat vystavni postoj a tak. . Momentalne jsme museli prerusit i vycvik na cvicaku.

Pupy
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 20:07
- Nahlásit

arsiela
No ale já nepslaa že nemá šanici to jsi to špatně pochopila mylsla jsem tím že by šanci měli dostat i ti vlkošedí a ostatní.

Ghianika
Ne myslím tim ne celo(nejsou přístupní proc hov ale ne na vstavu.

Pupy
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 20:08
- Nahlásit

jinak se všem omlouvám kdo to pochopil špatně že tak jsem to nemyslela. takže doufám že se svýma ovčáčáčkama se učastníte a možná i vyhrajete nějké závody atž je černý nebo rex.

arsiela
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 20:09
- Nahlásit

Já jsem Vám přece psala,že ne,že pokud je to drobná lysina(ne celá noha holá).Prostě pokud bude dobře připravený,tak dobrou dostane,ale spíš lepší(teda doufám,dobrá by byla značně na nic)Ale spíš bych se rozhodla až podle výsledku artroskopie toho lokte.Pokud to dopadne dobře a psovi nebude vadit pohyb a zátěž,tak trénujte trénujte.Držím pěsti,ať ta artroskopie dopadne dobře.

birma
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 20:13
- Nahlásit

Pupy
Ne myslím tim ne celo(nejsou přístupní proc hov ale ne na vstavu
prosimtě mohla bys mi to přetlumočit?

Pupy
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 05:22
- Nahlásit

birma
nejsou přístupní pro chov ale ne na výstavu(moje kamaádka jednou viděla celočerné na výstavách.

ati
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 08:03
- Nahlásit

Co to pleteš, co znamená nejsou přístupní na chov?

Alexa
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 09:15
- Nahlásit

Pupy
prosímtě Pupy, než začneš něco takového psát, bylo by dobrý si přečíst standart NO, kde jsou uvedeny barvy: černa se znaky, vlkošedá, celočerná. Co takový Halt z Trucu, Orry, Lord z Lipin, Dolf zeˇŽákovy hory a další a další celočerní psi a samozřejmě feny, kteří nejen že působí v chovu, ale dávají bezvadné potomstvo.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání