Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výstavy psů / Nebojte se výstavy!!!
Autor Zpráva
jorkšír
# Zasláno: 19 Pro 2005 17:36
- Nahlásit

Je mi sice teprve 14, ale už jsem pár výstav se svýma jorkšírkama absolovala. Každá výstava sice nedopadla až tak jak bych si představovala, ale po 3 proběhnutí v kruzích jsem zjistila, že tohle mě skutečně baví. nevzdávejte první neúspěchy a choďte se svýma miláčkama na výstavy.

grendel
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 17:46
- Nahlásit

budu si pořizovat pracovního celočernýho NO a chtěla bych vidět jediného rozhodčího, kterýmu by se líbil! vždyť to přece není typ rex a nemá zadek u země

Joker
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 17:53
- Nahlásit

Já mám pracovní malině s ušima jako netopýr. Taky by neuspěla. Krom toho to stojí spousty peněz a leckdy to není objektivní

grendel
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 17:54
- Nahlásit

jj, a navíc pokud nechci chovat, je to zbytečné

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 17:56
- Nahlásit

grendel
Mas recht, ale jsou plemena, ktery uz pro zakladni chovnost na vystavu musi - a to nejmene na NV! A to jsou pak nervicky...

grendel
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 18:03
- Nahlásit

Fifi
to chápu, je to tak...ale mě nehrozí, že bych jí chtěla uchovnit, chovat nechci a nebudu psů jsou plné útulky a neměla bych to srdce je ještě množit na víc

Joker
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 18:20
- Nahlásit

grendel
Já chovat chci a pokud bude za něco stát, tak i budu. Ale výstavu nepotřebuju

eliška
# Zasláno: 14 Led 2006 11:02
- Nahlásit

Pokud bude NO výborně úhlen ve předu i v zadu, nemusí mít zbarvení Rexe a zadek u země a líbit se rozhodně bude. Když bude i dobrý v povaze, tím líp

Lea
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 14:42
- Nahlásit

grendel
Máme celočerňačku, taky pracovní a myslím, že na VD by měla. Chceme ji uchovnit, takže ty myslím 2 výstavy, svod a bonitaci absolvovat musí, kromě zkoušek. Na výstavě byla 2x a pokaždé skončila na ocase s dobrou, vždycky si na ní něco rozhodčí našel. A všichni okolo z toho byli vždycky taky paf. Tak nevím, taky mi připadá, že jsou asi víc zatíženi na Rexovské typy

grendel
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 00:20
- Nahlásit

Lea
to bohužel jsou, rozhodčí často zapomínají, že NO byl je a bude vždycky především pracovní pes...a hlavně klusák a když vidim některé exteriéráky, kteří jsou na tom tak špatně se stavbou těla, že pomalu nemají výdrž, ale zato umí sqěle výstavní ostoja za to je rozhodčí ocení, je mi z toho špatně...ale takových není zase tolik, díkybohu zatím.....

Anonymní
# Zasláno: 15 Led 2006 12:45
- Nahlásit

grendel
Jo přesně, jednou si táta nějakým hnutím mysli koupil exteriéračku, protože se moc dobře jevila na povahu. No tak ta by tam sice byla, v tom se nespletl, jenže po pár týdnech čubinka putovala na zahradu, protože nemohla v kuse uběhnout 50 metrů, aby si neodpočinula! Chudák byla tak přeúhlená a zadní nožičky se jí motaly do X. V postoji ale vypadala "ukázkově". A co mě nejvíc udivuje-šla jsem se párkrát podívat na výstavu NO a viděla jsem tam to samý, akorát teda že ti psi něco uběhli. Ale nohy se jim při tom motaly taky. Tak já nevim, ale už asi chápu proč se chov NO musel rozdělit na pracovní a exteriérový
Lea

grendel
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 13:16
- Nahlásit

Lea
bohužel, je to tak...ale zase to rozdělení je určitá výhoda-když chci psa na práci, je mnohem jednoduší ho najít mezi pracovními psy než mezi exterieráky...bohužel, ale pořád jsou lidi, kteří myslí jenom na výstavy a chov a těm se potom zamlouvají exterieráci...

Lea
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 13:26
- Nahlásit

grendel
Hm, to asi jo, ale NO je snad jediné plemeno, kde se takhle dělí. Takových psů je mi pak líto stejně jako třeba těch se splácnutým čenichem apod. Naštěstí se to nedá takhle zobecnit aby se to týkalo všech, ale i tak by se někteří chovatelé těch psů použitelných jen na výstavy měli chytit za nos. NO je prostě pes pracovní a jako takový je bez dostatečného zaměstnání nešťastný, kór když "hlava" by běhala, ale tělo nemůže

grendel
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 13:31
- Nahlásit

Lea
bohužel, je to tak...ale NO není jediné rozdělené plemeno, jen je to u něj nejvíce znát..ale je to i u BOC, špringrů atd... ale tam jsou jenom rozdíly teřba v srsti nebo hyperaktivitě...výstaváci jsou klidnější a mají bohatší srst...

Anonymní
# Zasláno: 18 Led 2006 16:57
- Nahlásit

ahoj,,já mám grónku,,, na jedné výstavě hnáni do nebes, na druhé nás zadupali,,, vytkli nám mimo jiné i to, že mi hafina běží v kruhu u nohy a kouká na mě,, jiný hafan skákal na paničku a to bylo dle p rozhodčí akčnější předvedení psa.. nechápu to,tak má klusat u nohy nebo mi okusovat vodítko a hopsat po mě.. to si člověk nevybere, ale na další výstavu jdem určitě,, a zase budem poslušně hopsat vedle nožky oli

Lea
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 19:52
- Nahlásit

No jo, to je normální, to by jednoho z těch rozhodčích někdy trefil šlak, co vlastně chtějí vidět, jeden chce psy jak roboty, druhý chce vidět psa v akci, jinýmu se nelíbí úplně něco jinýho...já jsem se nezmohla na slovo, když mi pan Stanko na 10ti měsíční feně vytkl štěněcí srst a vlkošedou barvu zhodnotil na aguti

Anonymní
# Zasláno: 18 Led 2006 20:15
- Nahlásit

10ti měsíční feně vytkl štěněcí srst
No a ne snad? Mě štěně přesrstilo na dospělou v 3.5 měsíci komplet

suesie
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 20:18
- Nahlásit

Ono hodnoceních jednotlivých rozhodčích jsou různá. Znám spoustu případů, kdy se skoro pravidelně střídají u psa VD s CAC nebo res. CAC A je to tím, že se jenomu rozhodčímu líbí dané plemeno drobnější a jinému zase mohutnější.

Lea
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 20:31
- Nahlásit

Anonymní
Cože???? A co je to za plemeno, že sotva se narodí už přesrstí na dospělou srst? Tak lidi, jak je to s přesrsťováním různých plemen? Já mluvím o šarplaninci, tak ten do 1.roka přesrstí asi 2x, ale ani v těch 10 měsících to rozhodně není hotová srst, pořád je tam trochu té štěněcí vaty

birma
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 20:34 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

Lea
mě pes přesrstil někdy mezi 4 a 6 měsícem, přesně si to už nepamatuju

podle mě to bude záležet na velikosti psa a typu srsti...

suesie
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 20:35
- Nahlásit

Jj, mně taky kolem 4. měsíce. Je to střední krátkosrstý plemeno.

Lea
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 20:36
- Nahlásit

suesie
To je právě to, co by podle mě na rozhodčích být nemělo-jemu se líbí drobný, tomu mohutný, ten dává přednost té barvě, druhý jiné. To je pěkný kurvení jejich práce, snad existuje standard toho a toho plemene a vysloveně se praví, že rozhodčí např. nesmí upřednostnit standardní barvu před ostatním exteriérem. Buďto má pes být takový a ne že rozhodčímu se líbí to a to. Bohužel praxe je dost často taková jak píšeš, rozhodčí vysloveně viděli standard plemene, které posuzují, z rychlíku

Lea
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 20:39
- Nahlásit

Tak to s tou srstí, tak díky, haha, já žiju ve světě těch velikých huňáčů No jo, teď si to uvědomuju, bodejť by to Stanko feně nevytknul, když je kníračkář! Hele, mají knírači barvu aguti?

suesie
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 20:44
- Nahlásit

Lea
Jasně máš pravdu, ale v mém případě ve standardu je uváděna akorát váha a ta je od 8-14kg což je celkem rozdíl. O velikosti tam není řeč.

suesie
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 20:46
- Nahlásit

A ještě jsem se chtěla zeptat, jaký máte zkušenosti s tím, že když hafík jako štěndo dotane N nebo VN jak se to pak většinou odrazí v jeho dalších výsledích? Je to různé, nebo třeba ti co dostanou jen N pak většinou maj třeba VD?

Lea
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 21:23
- Nahlásit

No když dostane N, tak se rozhodčímu nezdá už takhle mladé štěně a co znám, tak to tak i bývá, že nebude nejlepší. Protože VN se zadává mnohem častěji. Ale samozřejmě znám i štěňata-ošklivá káčátka, která se z toho vylízala a sbírala pak tituly. Do značný míry na výstavách rozhoduje subjektivní pocit rozhodčího, což pak na lidi nezanlé prostředí působí kontroverzně a upřímě mě to taky vadí.

Jorksir
# Zasláno: 24 Led 2006 17:52
- Nahlásit

Anonymní
Tak já budu držet palce. Ať se další výstava povede. A ať na ní neposuzuje takovej..... Podporuji výstavy i chov

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání