| Autor |
Zpráva |
JERDA
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 09:41
- Nahlásit
Tak jsem nás přihlásila na první výstavu, únor - Brno a začínám mít docela "bobky". Včera jsem zkusila dát štěndovi výstavní vodítko a byl z něj docela "vedle", vyskakoval a snažil se ho překousnout. A když jsem chtěla aby chvíli stál, tak si sedá
Asi jsem měla začít s "výstavní přípravou" už odmala.
Poradíte jak na to
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 09:48
- Nahlásit
JERDA
No, to já mám strach z ukazování zubů!!! To bude děs běs . Ale celkově z toho mám staženej z....
A jak na to ti neporadím, nemám vůbec žádnou zkušenost...
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 09:51
- Nahlásit
Zuby nám celkem jdou - myslím Ale jen při zavřené "papule". Doufám, že mu jí nebudou chtít otevřít a koukat na stoličky
|
dd
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 09:57
- Nahlásit
JERDA
to víš že budou
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 10:02 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Já z těch důvodů co jste psali půjdu až do Junióoorů či později (kvůli bonitaci). Štěněcí ani náhodou...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 10:02
- Nahlásit
JERDA
Můj hafík taky nechce papuli otvírat, to se vždycky vzpíra, co to jde.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 10:03
- Nahlásit
Terri
To my právě z těchto důvodů jdeme do dorostu, tam se to zase až tak nehrotí a rozhodčí sem tam i přivřou očka.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 10:11
- Nahlásit
suesie
To je pravda, my tak byli s teriérem... Ale mi nejde o výstavní kariéru, a když vidím jak se na to tváří...
Ty budeš chodit?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 10:48
- Nahlásit
Přesně Vám rozumím, že jste nervozní z první výstavy Vašeho mazlíčka. Neodolám a musím Vám napsat moje zážitky. Chovám psy velkého plemene a vystavuji už celkem dlouho ( 7 let ). Našim psům to vždy celkem šlo. Dostávají denní trénink jak postoj, tak zuby, běh. Na výstavě jsem v kruhu dělala našim psům jen doprovod, oni se prostě vystavují sami. Před třemi roky jsme si nechali dcerku naší feny a psa. Fenka milovala lidi a každý byl pro ni ten , co si jde hrát. Při nácviku na výstavu jsem byla vyčerpaná jako nikdy. Při postoji mávala ocasem a tělo se jí kroutilo radostí do esíčka, zuby ty v pohodě, ale běh to si myslela že si jdeme hrát a skákala a skákala.Přišel den první výstavy. Vystavovali jsme mladou a jejího otce. První jdou na řadu psi, tak jsem šla udělat našemu Kewovi doprovod. Pak to přišlo ! Feny, třída mladých. Vesele jsme vběhly do kruhu. Rozhodčí chtěl vidět zuby a blížil se k nám. Ona na něj koukala a radostně začla mávat ocasem tělo v esíčku ! Byla nachystaná, že ho musí mohutným skokem přivítat Samozdřejmě ano, při vítání ho praskla hlavou do brady. Měla jsem obavu, aby jsme spíš neviděli, jestli je plnochrupý rozhodčí ! Když došlo na běh, skákala a kruh prosvištěla víc ve vzduchu než na zemi. Musela být posouzena v letu. Postoj taky úžasně veselý. V kruhu jsme byly 4 feny. Domů jsme si odváželi CAJC al v posudku nechyběla věta - Velmi kvalitní fena s velice špatným předvedením.
Dnes jsou holce 2,5 roku a skáče dodnes. Připravila jsem hodně psů na xýstavy, ale tuto prostě nejsem stavu skákání osnaučit.
Sice jsme se proskákali na šampiona ČR, SK ale když jdu s ní na výstavu, jsem stejně nervozní jako ti, kteří jdou poprvé.
P.S. V únoru jdu do dorostu s našim štěndem a ten se vystavuje líp než náš skákající šampion !
Milena
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 10:57
- Nahlásit
NO já byla před naší první výstavoutaky nervózní. Šli jsme do dorostu, aby si to pejsa vyzkoušel. Postoj dobý, zuby dobrý, ale běhání hrůza, furt jen hopsal. Pak jsme vyrazili do kruhu. Dvakrát si poskočil a pak běhal předpisově. Podezřívám ho, že je exhibicionista. Uvidíme, jak mu to půjde v lednu v Olomouci. Tam už budeme v mladých...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 11:37
- Nahlásit
Anonymní
hmm to my máme po přibližně stejném výkonu, tedy bez těch zubů (ona si nechá líbit všechno), VD3 a v posudku: nemožným způsobem předvedená ...
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:05
- Nahlásit
Anonymní
Měla jsem obavu, aby jsme spíš neviděli, jestli je plnochrupý rozhodčí !
To je
Válím se smíchy
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:25
- Nahlásit
no já jsem pesana výstavní postoj ani nějak moc učit nemusela...Naučila jsem předvádět zuby, běhat u nohy na vodítku a povel "stůj". Zatím jsme byli sice na výstavě jen 3x, jen jednou dostali V1 (bez titulu), ale zato jsme si vždy odvezli pochvalu anebo i zápis to posudku "pes pěkně předveden". U nás to taky vypadlo jako když dělám psovi jen doprovod. On je od přírody exhibicionista
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 14:13
- Nahlásit
Terri
Jo to já zatím nevím. Uvidím jak to tam bude Cllifa bavit, jestli jo, tak určitě chodit budem. Ale jen tak pro zábavu, nechystám se ho uchovnit.
|
tiletá
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 19:57
- Nahlásit
dnes je tu zajímavých věcí.Kdysi jsem majitelům výstavních psů říkala ,,snobové,,.Dnes,když sama vystavuji,mnohé zpětně prosím za odpuštění.Cožpak to také není pro psa práce,krotit svůj temperament,naučit se na povel stát.Vyzkoušet svou povahu a nechat se prohmatat rozhodčím?A co potom pracovní psi?Když k Cacibům přidají i Cacity?Je radost se na takové podívat.A když výstava zrovna psu nevyjde?Svět se nezboří.Jen musíme znovu našetřit na novou přihlášku.A zasmála jsem se-,,nemožným způsobem předvedená,,docela bych si tipla rozhodčího.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:17
- Nahlásit
tiletá
byla to naše první výstava a dokud ten temperament neovládnem, tak to byla i naše poslední
zatím nejschůdnější se jeví vystavovat bez vodítka, ale jednak nevím, jestli mi to povolí a jednak, jestli to mezi tolika psy zvládnem
Bez vodítka je to zkrátka superposlušný pejsek, ale na vodítku skáče, chytá vodítko a vše doprovází patřičně hlasitým projevem
schválně, koho tipuješ?
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 14:31 - Změnil/a: Lucie a Gar
- Nahlásit
Pro Evíka:
My na první výstavě taky dostali V1 bez titulu - kvůli předvedení. Gar hopsal jako koza a já byla tak nervózní, že jsem ho nedokázala umravnit.
Teď už mu to jde i bez vodítka. Taky se chystáme do Olomouce.
A jestli můžu poradit. Než půjdete vystavovat, tak si s pejskem kruh proběhněte a moc ho chvalte, až půjdete "na ostro" bude pozorný, protože bude čekat pochvalu nebo pamlsek.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 15:53
- Nahlásit
Lucie a Gar
no my ten titul nedostali v obou případech víceméně za ten "veselý ocásek".....protože si ho prostě Akouš nosil nahoru a dolu dal jen minimálně, tak na té jedné výstavě jsme to V1 dostali, protože aspoň na chvíli ukázal, že ho dolu dát umí, ale na druhé výstavě už jsem ho k tomu nepřiměla, takže jen VD.....Ten ocas nás asi bude provázet všude Mně se to ale líbí, jak ho nosí nahoru, (je mi jedno, že ve standardu je to jinak....spousta chovných psů ho nosí nahoru a co... )
Jo vzpomínám si, že na první výstavě jako "baby" mi pejsa nosil vodítko v hubě, to byla taky dobrá šou....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 16:58
- Nahlásit
JERDA
A jaky druh vystavniho voditka mas? Nekterymu psovi vadi kozene, ale takove to levne, snurkove, ktere je mnohem lehci, s uspechem ignoruji a nevadi jim...
|
tiletá
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:03
- Nahlásit
Nemožným způsobem předvedená-že by menší,tmavý a s knírkem?Ale mám ráda jeho komentáře!A všichni,kteří to myslí s
vystavováním vážně,do toho přijdou.Učený z nebe nespadl.Temperament u psa je spíš kladem,chce to jen nacvičit.Já raději temperamentního psa,než kocoura na kolečkách.Ale máme na kontě takových kopanců...Chce to před samotným vystavováním do kruhu a ne jednou,nebo dvakrát obejít.Pěkně svižně,chválit a chválit.A když jde pes sám,nestrhávat.Naopak popoběhnout za ním.Zkoušet zastavovat,dát do postoje a zase chválit.Bože,kdyby mi tak,jak popisuji,šel v Brně!A všem přeju na výstavách jen krásné zážitky.
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 06:18
- Nahlásit
Fifi
Právě že jsem koupila to tenké, kulatá šňůrka, cca 1 mm průměr.
Včera jsem se dočetla na stránkách naháčů, že je lepší pro začátečníky ploché (0,5 cm), tak jsem ho objednala (ale také nylonové) - uvidíme jestli to pomůže
My se šťěndou chodíme hodně běhat, je to takový malý "torpédo". Nevím jak ho mám naučit aby pěkně "šlapal", když zrychlím krok tak jde do cvalu
Chodíme na agility, to mu jde, ale tu "výstavní přípravu" jsem zanedbala.
Ale když by chtěl vidět rozhodčí sedni, lehni, odložení ap. - to by byla jiná....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 07:32
- Nahlásit
Všem, kdo před zahájením posuzování lezou do kruhu:
musím říct, že jsem na to docela alergická. Doufám, že máte aspoň psy a ne feny. Jinak je to dost nefér vůči vystavovatelům psů, jít tam před začátkem s fenou a pěkně to tam zapachovat. I ten nejostřílenější výstavní pes pak má tendenci jít s nosem u země, místo aby se pěkně předváděl.
Vystavování je nutno trénovat včas a na výstavě před posuzováním už to stejně nedoženete.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Pro 2005 07:51
- Nahlásit
No, tak to promin, ale to co jsi napsala je pekna blbost. Pokud vim, tak ( aspon u NO, to tak byva ), se predvadi vetsinou nejdriv feny v danne tride, potom psi v te same tride a pak zase feny o tridu vis a tak to jde nastridacku. Takze nevim jakej je rozdil v tom, jestli ti tam pred zacatkem predvadeni vleze na zkousku nekdo s jednou fenou nebo prijdes na radu a pred tebou se predvadelo fen treba 10.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Pro 2005 08:04
- Nahlásit
Ketrin
hmm tak nám to tedy všichni doporučují, že si to všechno očichá, vyzkouší a pak půjde v pohodě
tiletá
asi to bude pravda, co se o něm povídá, aspoň mě to tolik nebolí
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 08:05
- Nahlásit
Tak to je pro mě novinka, pokud vím tak se vždycky posuzují psi a pak feny. Aspoň u nás. Nejsem na výstavách zrovna začátečník. Prostě se to nemá dělat. Před posuzováním v kruhu nemá co dělat nikdo kromě rozhodčího, ved.kruhu a zapisovatelky, popř.tlumočníka. A pokud vedoucí kruhu dělá pořádně svou práci, tak taky každého z kruhu vypakuje.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 08:07
- Nahlásit
Ketrin to myslela tak že jsou lidi bezohlední a chodí na v. i s háravkami. Mě se to taky stalo a pak se psem neuděláš nic. A měli jsme dost titulů. 3 CAC,4 rCacib, 2 Cacib. Primus junior, nejkrásnější pes mezinárodky, třetí na světové v. v Budapešti, bylo toho moc asi jsem něco zapoměla, je už to dlouho. Byl to super pes v kruhu chodil sám stačilo trochu učesat a věděl že se všichni koukají na něj, já byla jen doprovot.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Pro 2005 08:14
- Nahlásit
Ketrin
já jsem zatím objela jen pár menších výstav, ale v našem kruhu si vždycky pár psů kolečko proběhne ještě před začátkem. Nepřišlo mi to jako nic divného.
Navíc jde v kruhu po sobě víc plemen, takže se kruhu "po fenkách" stejně nevyhneš, pokud nejsi zrovna první.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 08:16
- Nahlásit
Petra
No, nemyslela jsem jenom na háravky, to už je vůbec vrchol.
Některé feny (včetně jedné mé) psům dost voní, i když nehárají. Letos jsem zase vystavovala psa. Takže to znám "z obou stran".
Mám za sebou už dost výstav a zkoušek a pouze 1x, slovy JEDNOU jsem zažila, že službukonající veterinářka se před zkouškama každé feně podívala na buchtu, jestli nehárá. Ale to už je o něčem jiném. Prostě lidi, buďte k sobě ohleduplní a choďte do kruhu až když je na vás řada.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Pro 2005 08:21
- Nahlásit
no a jak si to chces vyskouset mladochem, kterej je na vystave prvne. Vdycky je prece lepsi, hlavne u mladych zvirat, aby se seznamili s prostredim.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 08:28
- Nahlásit
Anonymní
Pro pěknou prezentaci je rozhodující, aby se pes soustředil na tebe. Cvičit se to dá doma na zahradě nebo třeba i v obýváku, a na té výstavě klidně vedle kruhu nebo někde opodál.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Pro 2005 08:33
- Nahlásit
no ja si ovsem myslim, ze pokud se pes soustredi predevsim na tebe a je poslusny, tak ho prece fena, ktera nehara nemuze rozhodit. To bych tak mohla argumentovat i pri zkouskach - neudali jsme to, protoze pred nama cvicil tamhle ten s fenou.
Neco jinyho jsou haravky, to je pravda. Ale ty cvici vzdycky posledni.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 08:37
- Nahlásit
no já si myslím, že hodně záleží, kde se vystavuje a jak moc benevolentní jsou rozhodčí.....Podle mě je dobré mít možnost proběhnout si kruh se psem ještě před posuzováním. I ten nejzkušenější pes se při samotném posuzování bude cítit lépe a předvede se sebejistě a pěkně, když si bude moci ten výstavní plac předem "osahat". Když mají tuto šanci proběhnout si ten kruh všichni zůčastnění, pak v tom nevidím vůbec nic nefér. Když se posuzují nejdříve psi a pak fenky, tak proč by si to nemohli psi proběhnout nejdřív a fenky po nich - po posouzení psů.....
Ale jak říkám záleží to na domluvě s rozhodčím a ostatními vystavovateli. Mně se tedy nestalo, že by se někdo ohrazoval proti jednomu proběhnutí kruhu před výstavou - neznám osobně nikoho, komu by to vadilo.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 09:31
- Nahlásit
Evik
..když mají šanci proběhnout si ten kruh všichni zúčastnění..."
Eviku promiň, ale to je dost komický a absurdní co říkáš - pochybuji, že některý rozhodčí bude stát a čekat, až si to tam všichni vyzkouší nanečisto. Na to prostě není čas.
Mám pocit, že to všichni berete nějak osobně a já to tak vůbec nemyslela. V životě jsem se psem ani fenou nešla do kruhu "nanečisto" a předváděli se vždycky pěkně. A viděla jsem dost psů, kteří "nanečisto" v kruhu běhali ostošest a pak naostro, když se měli ukázat před rozhodčím, začali se válet po zemi apod. Prostě učit se to musí včas, vhodně psa motivovat a nesnažit se to dohánět až na výstavě. Zkrátka chodit do kruhu dřív než je na mně řada je nemyslné a zhola zbytečné. Nic tím nezískáte a ještě vám možná někdo vynadá. Howgh.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 09:40
- Nahlásit
Tak já nevím...já mám malé zkušenosti. Z toho ještě dvě z klubových výstav, kde byli všichni na sebe milí a ještě se navzájem pobízeli, dokonce i rozhodčí nám řekl, ať si to v kruhu vyzkoušíme nanečisto, když jsem tam tenkrát šla se štěndem. Všichni si to zkoušeli ještě než se začalo posuzovat. Rozhodčí si mezitím dal v klidu kafe......Proběhnout si šli i již zkušení vystavovatelé...Prostě asi to tedy bylo tou přátelskou a ne tak oficiální atmosférou našeho klubu.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 09:43
- Nahlásit
Nojo, tak já jsem ta nesnášenlivá fúrie Ale nejsem sama, komu to vadí. Připadá mi to nesportovní.
Možná to bude taky trochu tím, že vystavuju početné plemeno a tam to prostě musí odsejpat. Takže nic ve zlém.
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 10:13
- Nahlásit
Všem, kdo před zahájením posuzování lezou do kruhu:
musím říct, že jsem na to docela alergická. Doufám, že máte aspoň psy a ne feny. Jinak je to dost nefér vůči vystavovatelům psů, jít tam před začátkem s fenou a pěkně to tam zapachovat. I ten nejostřílenější výstavní pes pak má tendenci jít s nosem u země, místo aby se pěkně předváděl.
Vystavování je nutno trénovat včas a na výstavě před posuzováním už to stejně nedoženete.
Nevím teda co děláš, když přijdeš na řadu až třeba v jednu hodinu a před tebou se v kruhu vystřídá padesát psů.
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 10:15
- Nahlásit
Eviku promiň, ale to je dost komický a absurdní co říkáš - pochybuji, že některý rozhodčí bude stát a čekat, až si to tam všichni vyzkouší nanečisto. Na to prostě není čas.
Proč by nebyl? Přejímka psů končí půl hodiny před zahájením výstavy, takže je tam prodleva než přijde rozhodčí, tak proč by se tam člověk neproběhl.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 10:41
- Nahlásit
Lucie a Gar
Přečti si to znovu, já už nemám co dodat.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 10:50
- Nahlásit
Jen velice stručně. Perfektní předvedení psa na výstavě je malá věda, která se učí a zdokonaluje poměrně dlouhou dobu. Navíc každý pes je jiný, má jiné přednosti a nedostatky a s těmi se v kruhu musí pracovat. Dobrý handler dokáže perfektně a profesionálně předvést i průměrného psa. A jestli si někdo myslí, že bude psa doma učit běhat v kruhu event. trojúhelníku na dvorku , trošku potrénuje výstavní postoj a pak směle vyrazí na výstavu a vše bude OK, tak je na velkém omylu. Psů, kteří jsou sami od přírody exhibicionisti s perfektním předvedením je málo jako šafránu. Všechno je o perfektním nácviku, ale naprosto nenásilnou formou, aby pes neztratil motivaci, chodil a prezentoval se vesele, s chutí a elegancí sobě vlastní. Je to věda a kdo tvrdí opak, je analfabet. Předvedení tvoří 50 a někdy víc procent úspěchu.
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 11:31
- Nahlásit
Evička
No jo, ale každý musel někdy začít. Někdo kdo má např. chovnou stanici a výstavy navštěvuje pravidelně už ví jak něco u svých psů "vyzdvihnout" a něco naopak "potlačit".
Chtěla jsem jen tipy, jak začít, jak ho např. naučit aby nešel do cvalu ale pěkně "ťapkal", aby si nesedal, když chci aby stál ap., myslela jsem, že mně ti zkušenější třeba dají nějaké tipy, jak začínali. Je mně jasné, že pak už budu se štěndou trénovat sama.
Nechci štěndu "směřovat" jen na výstavy, chceme zkusit i dostihy, děláme agility...Ale proč výstavu nezkusit? Kvůli tomu že to nezvládnu jako profesionální handler??? Myslím, že když by na výstavy chodili jen ti co to umí, tak by to byla i škoda pro plemeno, i někdo kdo neumí dokonale předvádět může mít "kvalitního" psa např. do chovu, nebo ne???
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Pro 2005 12:42
- Nahlásit
Ketrin
to ve vašem kruhu je jen jedno plemeno?
u nás se v kruhu vystřídá kolem pěti plemen, takže stejně vždycky nějaké fenky předchází psům
zuzka
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 12:49
- Nahlásit
Anonymní
Nejen jen jedno plemeno, ale v jednom kruhu psi a v druhém feny.
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 13:21
- Nahlásit
Ketrin:
I na národních a mezinárodních výstavách?
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 13:39
- Nahlásit
Jerdo,
jediné, co ti můžu poradit je jet na nějakou velkou výstavu a opravdu velmi pečlivě sledovat, jak to dělají chovatelé, nejlépe nějakých renomovaných stanic, tak je stupeň profesionalizece největší. Taky není od věci si celou proceduru předvedení psa natočit na kameru a v klidu domova si ji několikrát přehrát a snažit se napodobit. Pes v první řadě musí perfektně ovládat chlzi na vodítku, tj. aby netahal, neskákal, nepředbíhal či se nechal táhnout. Pravidlená akce končetin v klusu je základem a ty musíš upravit rychlost svého kroku tak, aby akce v klusu byla co nejpravidelnější. Výstavní postoj je dril, některý pes to zvládne rychleji jinému to trvá déle, Cche to vytrvat, ale po chvílích, aby pes nebyl totálně otrávený. Taky trénuj ošahávání psa cizím člověkem, pokud máš malé plemeno, tak jej rozhodčí často posuzují na stole, ten stůl bývá občas vratký, takže i zde pes musí stát sebevědomě v perfektním postoji. Musí si nechat šáhnout na varlata, ukázat zuby, a jiné. Agresivita či jakýkoliv projev je nemilosrdným podnětem k vyloučení z posuzování, stejně tak jako napadání svých kolegů v kruhu, nemožné chování, jako štěkaní, skákání, prostě pes se taky musí umět chovat. Atd.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 13:42
- Nahlásit
Lucie a Gar
Hlavně na národních a mezinárodních.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 13:53
- Nahlásit
Ketrin
no my s Lucií máme holt asi štěstí v tom, že máme české národní plemeno, mezi jehož majiteli nevládne tolik řevnivosti jako u početnějších plemen, většinou se všichni známe a proto nikdo u nás nikomu nic nevyčítá, když se projde po výstavním kruhu před výstavou, byť i s fenou. Samozřejmě, pokud mi na výstavě někdo předem řekne, že si to nepřeje, abych si to šla se psem zkusit před posuzováním, tak jeho přání budu respektovat.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Pro 2005 13:54
- Nahlásit
No tak taky záleží jaké plemeno se jak předvádí, každé se předvádí trochu jinak, jinak se předvádí NO, jinak pudlové, jinak ridgebaci atd.
Samostatné kruhy pro psy a feny mají na mezinárodkách mají tak leda taková početná plemena jako labradorský retrívr a málopočetná jsou zase v jednom kruhu a jdou po nich jiná málopočetná plemena, to je snad každýmu jasný. Takže taky záleží plemeno od plemena a kruh od kruhu.
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 14:24
- Nahlásit
Evik
My nemáme štěstí, ale nevýhodu, že před náma do kruhu může jít i těch 50 psů. Proto je lepší tam nahnat psa už předtím, ať si zvykne na ty pachy hned a pak nedělá blbinky.
|
tiletá
|
# Zasláno: 15 Pro 2005 20:56
- Nahlásit
Jenom skromná rada pro ty,kteří si nechají poradit.Vše záleží od zvířete,můj pes prokluše kruh,když se naopak seznámí s nějakou psí slečnou před vystavováním.A s hlavou nahoře.A kruh si můžete proběhnout jenom před posouzením prvního plemene.Pak zase až po skončení posledního.Pak můžete trénovat,kruhy se postupně uvolňují.A k tomu,kdo jde dřív?U nás,v Rakousku,Německu,na Slovensku jdou nejprve psi všech tříd,pak feny.Může ale posuzovat zahraniční rozhodčí a vzdor katalogu,začne vyvolávat nejprve mladé obou pohlaví,pak mezitřídu obou pohlaví atd.To je pak fičák.A neposouzených psů.Také nespoléhejte,že všech např.5 psů ve třídě se dostavilo.To se také může vymstít.A ke kontrole zubů-naši rozhodčí jsou zvyklí si u menšího plemene počítat zuby sami.Prostě loví až vyloví.Zahraniční rozh.vás může vyzvat,aby jste chrup psa předvedli sami.A pořád platí,čím klidnější budete vy,tím klidnější bude i pes.
|
tiletá
|
# Zasláno: 15 Pro 2005 21:17
- Nahlásit
Ještě jsem zapoměla,povrch v kruhu!Hodně důležitý.Někde nově natřou podlahu,ta pak klouže jak led.Jinde zase ujíždí koberce.Už jsme vystavovali i v tělocvičně,tam podlaha vrzala.Už proto je dobré si kruh projít.
|