Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výstavy psů / Výstavy štěňat
Autor Zpráva
Anetka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 22:58
- Nahlásit

Ahojky, mám 3měsíční fenku zlatýho retrívra a ráda bych se třeba jen tak ze srandy zůčastnila nějaké výstavy štěňat..Třeba jen tak pro pobavení, nebo seznámení s jinýmy majiteli štěňátek.. Jsem z Prahy, nevíte o něčem?

Evicka
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 10:35
- Nahlásit

Výstavy štěňat jako takových neexistují. Pouze při klasických výstavách bývá třída dorostu, ve které lze vystavovat štěňata ve stáří 6-9- měsíců, tj. v době, kdy již mají všechny vakcinace včetně vztekliny. Mladší psi se prostě nikde nevystavují, jelikož je to naprosto bezpředmětné, na výstavách se posuzuje především exterier a ten je u takto malých štěňat ve vývinu, štěně roste nepravidelně a nelze spolehlivě říct, jak bude vypadat v dospělisti až se jeho vývin ukončí. S takhle malým štěnětem, které ještě nemá plnou imunitu proti všem přenosným a psu nebezpečným nemocem vůbec nedoporučuji chodit mezi neprověřené, cizí psy, jelikož riziko nákazy je velké.Seznamovat s jinými psy lze, ale jen s těmi, o kteých bezpečně víme, že jsou naprosto zdraví, nejlépe psi od známých nebo rodiny.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 10:47
- Nahlásit

Evicka
Evičko, musím tě poopravit, naše kluby na klubovkách i speciálkách otvírají třídu štěňat 3-6 měsíců. Hodnocení je tam stejné jako v dorostu - VN, N.
Mě to taky připadá dost nezodpovědné a riskantní a štěně bych tam nevzala. Ale vždycky jich tam pár je. Je to show pro diváky-roztomilé baculky.

Evicka
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 13:53
- Nahlásit

Jo, tak u nás tohle neexistuje, rozhodně bych tam s takhle malým štěnětem z výše uvedených důvodů nešla. Ale i tak mi to připadá jako kravina, co chtějí na takovém štěněti posuzovat? To jestli je to typický jedinec? Podle mě blbost a docela nezodpovědnost.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 14:26
- Nahlásit

Evicka
Fakt nevím, proč se to dělá. Asi prostě že to je "atraktivní". Štěňata se v kruhu roztomile batolí, a diváci: ale božínku ťuťumuťu to sou ale medvídci. A jednou jsem sledovala jedno malé štěně, opravdu mu asi nemohlo být víc než ty tři měsíce, a to se v tom kruhu tak bálo, že si lehlo na záda a chovatelka=majitelka místo aby ho vzala a šla s ním pryč, ho po té zemi tahala na předváděčce, jako když děti za sebou tahají vláček nebo kačera na kolečkách.

Anetka
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 17:46
- Nahlásit

Tak to je hnusný.. Ale veterinář mě ujistil, žeuž mezi ostatní pejsky může, protože už očkovaná je.. A myslím, že ten by si to nevymyslel.. Jen sem se chtěla zeptat, tak díky za radu..

Endy
# Zasláno: 16 Lis 2005 19:17
- Nahlásit

Vzít proočkované štěndo na výstavu bych se nebála.Do styku s psinkou nebo parvou těžko přijde,to by jsme nemohli ani do čekárny k vetovi.Na klubovce jsou kolem něj hafani jeho vzhledu a má první možnost,se seznámit s tou atmosférou.Zkusí si projít se v kruhu a na jeho předvedení vůbec nezáleží.Mně se ti prďolové v baby třídě taky líbí a ráda se na ně podívám.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání