| Autor |
Zpráva |
zuska
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 19:42
- Nahlásit
Chtěla jsem se zaptat, jestli se dá nějak ovlivnit úzký chod mého psa (má jej nestandardnívepředu i vzadu)? Kamarádka mi poradila, že prý pokud nechám psa běhat u kola - nabere na hrudníku a chod se tak opticky rozšíří. Je možné toho tímto dosáhnout? (obdobný efekt by potom mělo mít i plavání?) Máte s tím někdo zkušenosti? Čuba už je dávno po vývinu, takže změny na kostře jsou nevratné, ale jde zlepšením osvalení změnit chod končetin?
|
sara03
|
# Zasláno: 29 Zář 2005 19:47
- Nahlásit
Ahojky.
Já s naším hafem jsme běhali do kopce.Teda já ne ale haf jo.Posílala jsem si s dětma míček a haf běhal a běhal.To je také dobré jak na vývoj hrudníku,tak i na svaly.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Zář 2005 21:05
- Nahlásit
Zuzko, mělo by to opravdu fungovat.Dobrý je pohyb, při kterém pes namáhá přední frontu - plavání, tahání, běh.Pes se více osvalí, rozšíří se hrudník a alespoň opticky by se měl rozšířit i chod psa.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 07:19
- Nahlásit
já bych taky upřednostnila to plavání, protože viditelně nestandardní chody bývají často i doprovázeny různými kloubními chorobami....a běh u kola je pro psa (pokud běží dlouho) dost náročný.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 07:47
- Nahlásit
Evik
Aj ja som za to plavanie, Hugo ma tiez uzky chod a DBK 4/4.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 07:53
- Nahlásit
můj pes má DKK 3/3 a chod má normální prostorný...problémy nemá, plavání miluje - při tom plavání se namáhají jen svaly a nikoli kosti, proto je tak vhodné. Voda by ale neměla být ledová - nejlepší je to v létě, do řeky či čistého rybníka. A pokud se pes vody nebojí a je dobrý plavec, pak je z hlediska posílení svalů i dobré chvíli plavat proti proudu. My chodíme se psy v létě na Berounku, tam kam chodíme není řeka hluboká, proud není prudký a pesům to svědčí.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 07:55
- Nahlásit
můj pes má DKK 3/3 a chod má normální prostorný...problémy nemá, plavání miluje - při tom plavání se namáhají jen svaly a nikoli kosti, proto je tak vhodné. Voda by ale neměla být ledová - nejlepší je to v létě, do řeky či čistého rybníka. A pokud se pes vody nebojí a je dobrý plavec, pak je z hlediska posílení svalů i dobré chvíli plavat proti proudu. My chodíme se psy v létě na Berounku, tam kam chodíme není řeka hluboká, proud není prudký a pesům to svědčí.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 07:56
- Nahlásit
aj pardon, vložilo se mi to omylem 2x
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 07:59
- Nahlásit
Evik
Ano, nezalezi na type chodze, ja len, ze u nas plati to nahodou plati Inak s Hugom som plavala aj v zime, neviem si predstavit, ze ho mam drzat stranou od vody v zime (kedykolvek a kdekolvek drzat stranou ). Velmi to vadi klbom, ked potom pride do tepla a vysusi sa?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 10:32
- Nahlásit
zas tolik by to asi vadit nemělo, pokud pes nemá žádné viditelné problémy (navíc fundland má velmi hustou podsadu a pro vodu je dobře uzpůsoben)....Já to myslela tak, že psa, který trpí viditelnými projevy např. DKK, artrózy apod.....bych nepouštěla do ledové vody, kvůli tomu, že ty klouby pak jakoby tuhnou....Zdravý pes by to měl ale po řádném vysušení zvládnout v pohodě. Já mám taky chlupaťáky, a dá mi taky práci je držet v zimě od vody, ale snažím se...přece jen se bojím aby nenastydli...
|